El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Eliminaran les concessions que des de fa 30 anys degraden el litoral

Manel | 01 Setembre, 2005 08:50

El director general de Costes del Ministeri de Medi Ambient, José Fernández Pérez, anuncià ahir a Santander que s'anirà «intervenint a poc a poc» per eliminar certes urbanitzacions que estan fent desaparèixer les platges», com també concessions antigues i «legals» emeses «fa més de 30 anys» que actualment no podrien atorgar-se perquè ho impediria la Llei de costes i que «estan degradant» el litoral.

L'esmentat pla garantirà el «lliure accés» i «ús públic» de la ciutadania a tota la costa espanyola, ja que «tots sabem que existeixen trams que estan sotmesos a certa privatització» de fet, que no de dret».

Com explicà el representant ministerial, aquesta tasca de «correcció» tindrà «un cert criteri», en el sentit d'actuar, sobretot, en «zones baixes», «molt desordenades» i «molt exposades a la inundació» «on estan desapareixent les platges» perquè «els cordons litorals han estat destruïts i ocupats per urbanitzacions».

Fernández Pérez destacà que s'«ha d'intentar» anar «alliberant el terra» d'«aquestes construccions», això sí, «d'una manera racional» i «contemplant els drets adquirits pels propietaris».

Estret a www.diaridebalears.com

Massa feina tenen per fer. Quins seran els que se'n surtin d'aquest procés?

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb