El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Noves urbanitzacions a Palma, Llucmajor i Campos camuflades d’Àrees de Reconversió Territorial

Manel | 22 Agost, 2005 11:49

Les DOT (Directrius d’Ordenació Territorial) permeten als plans territorials crear Àrees de Reconversió Territorial amb l’objectiu de restituir o millorar el paisatge rural o urbà mitjançant la reutilització i l’esponjament de les zones degradades.

La realitat és la contraria! És un instrument que dóna més flexibilitat per poder urbanitzar, tal com denuncia el GOB: “es tracta d’operacions a la carta, i una manera de crear sòls edificables a canvi de petites operacions de reconversió o simplement a canvi de certes cessions”.

Per exemple, a Campos es tramita l’adaptació de 934.027 m2 nous de sòl edificable amb capacitat per a 5.173 habitants, a canvi de reconvertir 13.840 m2 a Sóller i a Pollença i l’eliminació de 284 places hoteleres.

Un altre exemple de finals de l’any passat: volien urbanitzar els 211.000 m2 de Son Massot a Calvià, a canvi de l’enderrocament d’un hotel a una zona inedificable que està afectada per la Llei de Costes.

Com ja han fet amb la LECO (Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental), creen lleis per fer creure que protegeixen però només faciliten el que ara és el motor de l’economia balear: la construcció i el turisme residencial.

El GOB denuncia urbanitzacions camuflades d’Àrees de Reconversió Territorial
5.175 NOUS HABITANTS i 934.027 M2 DE NOVES URBANITZACIONS A CAMPOS 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb