El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

“Perdonar” els deutes als països pobres per poder seguir aprofitant-se d’ells.

Manel | 04 Juliol, 2005 09:39

De que serveix condonar el deute als països pobres? Com tenen el morro alguns països del G-8 de dir que s’han de posar condicions com la de que no hagi guerres o es respectin els drets humans? Si són ells els primers que no els respecten amb la venda d’armes, o mirant a altre costat quan les seves multinacionals no respecten els drets humans ni el patrimoni cultural i mediambiental, les primeres víctimes del capital. Governs locals no democràtics que en alguns casos són sustentats per les multinacionals.

Però com sempre, massa fum e interessos ocults, o potser no tan ocults. Per què no ens expliquen el per què s’ha intervingut a l’Iraq des de 1991. Per què no xerren de tots els morts que va provocar l’embarg de l’Iraq per part de l’ONU, cents de milers d’infants i dones mortes. Per què no han intervingut als grans llacs de l’Àfrica, més d’un milió i mig de morts.

Els països pobres no necessiten que se’ls “perdoni” els deutes, sinó un comerç més just que no provoqui aquests deutes i per tant, a dia d’avui, el problema de fons segueix. La pobresa du a la guerra, l’imperialisme per tant, també. La venda d'armes i els preus dels medicaments per part dels països rics són un altre obstacle.

La globalització a la carta dels països rics, es a dir, a gust d’ells, no és globalització ben entesa. Idò això, un comerç més just, en igualtat de condicions i menys hipocresia.

Comerç amb Justícia - http://www.comercioconjusticia.org/ca/index.htm


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb