El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Calvià podria destruir 450.000 m2 de terrenys a canvi de ciment i asfalt

Manel | 24 Maig, 2005 13:53

Quina mania que tenen a Calvià de cimentar-lo tot! Ara denuncien que el projecte d’urbanització de Sa Marina a Magaluf suposa la destrucció de 450.000 m2 per poder edificar 3.000 places turístiques i residencials, centres comercials i centres d’oci, a més de la desaparició de tres espècies vegetals úniques en el món.

EL GOB DENÚNCIA QUE A MÉS DE LA SATURACIÓ TURÍSTICA, FARÀ DESAPARÈIXER
TRES ENDÈMIQUES VEGETALS ÚNIQUES EN EL MÓN

La urbanització dels antics terrenys del Salobrar Gran de Magaluf pot ser prest una trista realitat.

Un dels punts negres del Pla General d’Ordenació Urbana de Calvià, ho constitueix els terrenys situats a darrera Magaluf, és a dir els terrenys coneguts darrerament com Sa Marina de Magaluf. Aquest nom se li dóna des de 1988, quan l’Ajuntament hi volia instal·lar i construir un projecte faraònic de marina interior, un port esportiu i una maco-urbanització.

A la darrera versió del Pla General, a aquests terrenys l’Ajuntament proposa la construcció d’un hotel, amb capacitat per a 2.000 places, 250 habitatges unifamiliars i plurifamiliars, així com zones comercials, i un balneari a més d’altres equipaments i zones verdes. En definitiva 450.000 m2 d’una antiga zona humida quedaran afectats per un projecte que significa construir 3.000 places turístiques i residencials.

CALVIÀ NO NECESSITA MÉS HOTELS NI URBANITZACIONS

Està més que clar que Calvià no necessita més places hoteleres ni molt manco més urbanitzacions, sigui a la costa sigui a l’interior. D’altra banda encimentar més territori a les altures on estam no té ni cap ni peus.

S’ha de recordar que a més a més a la zona hi viuen en espècies endèmiques úniques en el món, les quals desapareixeran.

DES DE FA 15 ANYS EL GOB RECLAMA LA PROTECCIÓ DE LA ZONA

Ja a les al·legacions presentades al PGOU de Calvià l’any 1989, el GOB ja reclamava l’aturada des projectes urbanístics i turístics que l’amenaçaven i la recuperació de la zona humida.

Fins els anys del “boom” turístics, darrera Magaluf s’hi mantenia viva una zona humida de notable importància. Se tractava del Salobrar Gran de Magaluf, un paradís per a les aus i un lloc on s’hi trobaven espècies úniques. De fet encara avui allò s’hi localitzen espècies endèmiques que a tot el món just se troben a aquesta zona.

De l’any 1989 ençà, el GOB ha anat proposant a distints documents, al·legacions. Suggeriments, etc… la recuperació de l’antic Salobrar Gran de Magaluf, així com la paralització de tots els projectes turístics, urbanístics, esportius, …que s’hi ha

SOS Can Vairet: 500.000 m2 d’un paisatge rural de Calvià amenaçats per la construcció d’un complex esportiu, comercial i residencial


Comentaris

Re: Calvià podria destruir 450.000 m2 de terrenys a canvi de ciment i asfalt

potti | 25/05/2005, 07:08

ara m'ha deprimit això! La veritat és que fa força pena i no comprenc el perquè no foten cas a senyals com aquestes. No haurien de mesurar primer l'impacte mediambiental que fa això abans de començar a fer construccions?...
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb