El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Utilitzar la mar d’aparcament, cimentar el litoral Balear

Manel | 09 Maig, 2005 11:03

Després d’uns anys de moratòria en l’autorització d’instal·lacions nàutiques, la tramitació de la nova Llei de Ports de les Illes Balears permetrà la construcció i l’ampliació de nous ports al litoral Balear.

Com cada any tindré que nedar entre escuma (com si la mar fos la banyera) i taques de combustible a prop dels ports del litoral de Palma o els fems dels vaixells al litoral de Llucmajor. Una bona imatge per als turistes.

El GOB demana una visió a mig i llarg termini en front d’una política que destrueixi el nostre litoral, tot un capital natural ambiental i econòmic de les Illes:

El món de la nàutica a Mallorca ha d’avançar no cap a l’increment d’amaraments, la construcció o ampliació de ports esportius. Ans al contrari, és necessari una visió a llarg termini del litoral que posi al capdavant de tot la conservació d’aquest espai, sens dubte el més valuós ambientals i econòmicament de els Illes balears.

El litoral no s’ha de convertir en un aparcament d’embarcacions que s’utilitzen set dies a l’any durant una part de l’estiu. Aquest és un cost exagerat per una àrea tant fràgil i valuosa.

La nova política de ports del govern ha de tenir una visió a llarg termini del litoral, no s’ha de guiar per l’afany especulador que acabarà repercutint negativament en l’espai estratègicament i ambientalment més valuós que tenim.

Segon el GOB els darrers anys s’han presentat projectes d’ampliació o construcció de ports que sumarien un total de 4.500 amaraments només a Mallorca. Els últims anys s’han presentat els següents projectes (encara que jo conec alguna que altra intenció d’ampliar altres ports del litoral de Palma, no només dos):

Can Picafort (Santa Margalida)
Son Serra de Marina (Santa Margalida)
Cala Rajada (Capdepera)
Cala Bona (Son Servera)
Portocolom (Felanitx)
Portopetro (Santanyí)
Colònia de Sant Jordi (Ses Salines)
S’Estanyol (Llucmajor)
Cala Gamba (Palma)
Es Molinar (Palma)
Port d’Andratx
Sant Elm (Andratx)
Port de Sóller


Comentaris

Re: Utilitzar la mar d’aparcament, cimentar el litoral Balear

Angel Blau | 09/05/2005, 14:19

ben segur que a aquesta illa no hi cabriem ni tú ni jo, potti.

...

potti | 09/05/2005, 14:03

bé, només els hi queda crear una illa artificial nova... :O

Re: Utilitzar la mar d’aparcament, cimentar el litoral Balear

Angel Blau | 09/05/2005, 11:31

al mes d'agost la mar ja pareix una autopista, i s'ha d'anar molt alerta perquè un iot no arrolli una petita embarcació com la meua. Els navegants de debò ja no volen venir en temporada alta, perquè la mar no és transitable. Tanmateix, ja es veia venir, aquesta illa morirà, segons una expresió d'un ex-jefe meu, del seu propi èxit.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb