El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Quan en matèria de recollida de residus no es fan bé les coses la solució del Consell de Mallorca és la incineració de residus

Manel | 12 Abril, 2005 15:19

A una visita al Parc de Tecnologies Ambientals per part de EU-Els Verds s’ha confirmat la infrautilització de les plantes de reciclatge, on tot just n’hi ha gent treballant a unes instal·lacions encara noves que s’estan pagant per a res. El compliment del pla de residus establia arribar al 36% de reciclatge i encara no arribem al 20%. El reciclatge de paper és l’únic que arriba a gairebé l’establert pel pla de residus. Però en el cas dels residus orgànics, que suposen la major part dels residus, la recollida és nul·la a Palma. Es dona el cas de que per fer compost es necessiten els residus orgànics i el llot de les depuradores.

I com no es compleix el pla de residus, el Consell es decideix per construir nous forns crematoris. Un nou pas endarrera cap al compliment del protocol de Kyoto.

Contenidors de recollida selectiva, reciclatge i consells per a la reducció de residus a la llar i a les compres


Comentaris

Recollida de residus orgànics per a res

Miquel Àngel | 05/05/2005, 16:32

Com sabeu al casc antic de Palma fa poc que s'ha instal·lat la recollida neumàtica de residus. Al mateix temps que es feia el Pla Mirall, se varen omplir de tuberies els carrers i varen plantar unes "boques" d'aspecte de "marcianitos" per abocar els fems que succionen des d'una central de recollida. Molt "guapo", curiós i queda preciós als discursos dels polítics, però que si no se gestiona bé no serveix per a res. Quan se posa en marxa la succió se sent un renoué per culpa dels motors, i a carrerons estrets se senten les vibracions (a l'esglèsia de Montesion se va esbucar un sostre per aquest motiu). Com les boques s'umplen abans que les succionin, els veïnats les hem de deixar en terra, i els camions de fems han de passar igualment cada dia a recollir les bosses que queden defora. I el projecte estrella, pel qual jo quasi n'estava orgullós: hi ha boques per al fems orgànic i altres per a l'inorgànic. Així que ara a fer bosses per separat a ca nostra i jo encantat. Però com diuen els "optimistes", les alegries no duren massa. El mes passat llegesc un article del GOB on es queixen que no se'n fa res amb la recollida selectiva de fems orgànic: tot va allà mateix. Així que ja me contareu quina confiança hem de tenir amb el que ens venen. Noltros igualment el separam, que no diguin que no se'n fa ús. I com a experiència vos puc dir que cada dia és una bosseta, comparat amb la bossota del fems inorgànic (encara que intenti no comprar coses amb molt d'embalatge). Salut.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb