El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

On guardes els bitllets de 500 euros?

Manel | 30 Març, 2005 11:15

Quants de vosaltres dueu damunt algun bitllet de 500 euros? Quants comerços coneixeu que acceptin bitllets de més de 100 euros de valor? Segons dades del Banc d'Espanya, el 23% dels bitllets de 500 euros circulen per Espanya a pesar que la majoria de ciutadans no ha vist ni un. De fet, hi ha més bitllets de 500 que de 5 euros i en els últims 12 mesos ha crescut el seu nombre en un 47%.

Tal com publicava el diari El País fa uns dies, una manera de conèixer la quantitat de diner negre és a través del volum d'efectiu que circula. Mentre a la zona euro i Estats Units el diners en metàl·lic suposa el 5 i 6% del PIB, a l'estat Espanyol arriba fins al 10%. I tot a pesar que disposem d'una de les xarxes d'oficines i caixers més important d'Europa. En poques paraules, que a Espanya es guarda molt diners sota el llit.

Que després surti un polític denunciant el 3% en comissions no ens deu estranyar. Qualsevol que tingui poder de decisió en la concessió d'obres pot ser sospitós, ja sigui a una empresa o institució pública. Després apareixen polítics, periodistes, catedràtics,... amb propietats noves pagades a meitat de preu que la dels veïns.

No fa molt i amb la història del Carmel com a tema, en un fòrum un empleat, crec recordar, d'una de les grans constructores espanyoles deia que es rebien sobres de diners com part dels pagaments: veritat o no que cadascun tregui les seves conclusions, més o manco sabem com està el tema. Ý és que el sector immobiliari ofereix una bona manera de moure diners ocult al fisc.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb