El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Segueix la repoblació del voltor negre a França des de la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre

Manel | 26 Març, 2005 13:41

Des de la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre (BVFC) i dintre del seu programa de repoblació del voltor negre a Europa sortiren la setmana passada sis voltors cap als Alps francesos. Evelyn Tewes, directora del centre BVFC, explicà que el trasllat es fa amb les suficients garanties de transport i en el menor temps possible per minimitzar l’estrès dels voltors. Aquests sis exemplars que ja solquen els Alps van ser recollits per l’associació ecologista francesa “Vautours en Baronnies”.

Aquesta és la segona donació de la fundació a la zona dels Alps. Abans del 2004 la repoblació es va fer al massís central francès on s’ha aconseguit establir una població de 50 exemplars i 14 parelles reproductores. A Mallorca hi ha prop de 90 exemplars gràcies al labor conjunt de BVCF amb altres associacions i entitats públiques.

La fundació, reconeguda a nivell nacional i internacional, té previst a mig termini el enviament d’exemplars a Catalunya, a altres llocs de França i als Balcans.

La fundació es troba al Centre per a la Conservació de Vida Silvestre a la Mediterrània, dins la finca de Son Pons al terme municipal de Campanet. Dins aquest centre es realitzen activitats de voluntariat i educació ambiental. Personalment recoman a les escoles la visita d’aquest centre on trobareu la total atenció de N’Evelyn i els voluntaris i on aprendreu els costums, l’hàbitat on viu i tots aquells elements que destorben o asseguren la seva presència a les nostres muntanyes.

Un preciós au de fins 2,6 metres de llargària que va estar apunt de desaparèixer de la nostra illa especialment per l’enverinament. Fins no fa molt els ramaders pensaven que aquesta enorme au era responsable de la mort de bestiar quan resultat que és tot el contrari: es menja els animals morts com les ovelles o conills morts per malaltia, evitant així la propagació d’infeccions.
Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb