El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Es Carnatge, un lloc per a passejar, respirar aire pur i veure bones postes de sol

Manel | 23 Març, 2005 16:13

Hi ha dos llocs al municipi de Palma molt especials per a mi des de petit. Un d'ells era una petita zona humida, amb pineda i un petit arenal que feia de camp de futbol per als veïns dels voltants (fèiem partits entre veïnats, infants i pares). I dic era perquè ara és la urbanització La Ribera a la Platja de Palma.

L'altre lloc és Es Carnatge, l'única zona costanera del municipi que no ha estat construïda perquè està a pocs metres de les pistes de l'aeroport i està classificada com Àrea Natural d’Especial Interès i de Centre d’Interès Cultural degut a la existència de jaciments fossilífers del pleistocè superior catalogats amb la màxima valoració científica.

Al seu moment el Ministeri de Medi Ambient va decidir la recuperació ambiental de la zona (fa bastants anys va ser un abocador il·legal) i la construcció d'un passeig marítim.

Érem molts els que vèiem bé unir els passeigs de Ciutat, Es Molinar, Coll d’en Rabassa amb Can Pastilla i Platja de Palma. Però es va fer de les pitjors maneres possibles, ni tan sols contant el Ministeri amb un responsable Mallorquí. El més lògic per a jo era fer el passeig al costat de la carretera que uneix les poblacions de Coll d’En Rabassa i Can Pastilla.

Doncs resulta que encara que tota la vida els veïns hem recorregut Es Carnatge a peu o amb bicicleta sense necessitat d'asfalt es van decidir per un nyap de fusta i ciment en plena costa. Per a qui no ho hagi visitat en l'últim any diguem que s'ha separat Es Carnatge en dues parts: la part més propera a la costa que disposa d'un passeig per a vianants i un carril per a ciclistes i patinadors; i la zona exterior i més ample és un suposat jardí botànic, estant ambdues zones separades per un mur de pals de fusta. Actualment es pot veure com les fustes s'han esquerdat necessitant macilla, els bancs de fusta de molt bona qualitat estan trencats o fins i tot s'han dut algun, els petits fanals de tot just dos pams estan oxidades i alguna fins i tot tombada.

Però el pitjor va ser veure com es desenvolupaven les obres. Van voler donar-li al carril bici un color semblat a la terra d'Es Carnatge i no se'ls va ocórrer altra cosa que utilitzar en comptes de la típica pintura vermellosa una cola per a què es pegués la terra damunt i donar-li el color. Tal animalada va fer que part de la cola s'anés al passeig de vianants i haguessin d'utilitzar dissolvents per a llevar les fastigoses taques, i a més cada dos per tres sots en el carril bici.

Us deix un enllaç a una pàgina web que fa referència al gasoducte i el passeig marítim que afecten a Es Carnatge: http://www.mallorcaweb.net/genestra/nota7.htm

Malgrat tot, segueixo gaudint d'Es Carnatge caminant pel camí de terra que hem utilitzat els veïns tota la vida i intentant mirar sempre cap al mar per a no veure el que et queda cap a terra. Si voleu un bon lloc per veure postes de sol us recoman aquesta zona. Salut


Comentaris

Es Carnatge

Aina | 09/06/2007, 08:24

Quanta raó què tens!

Es Carnatge és un lloc preciós per a tots aquells amants del passeig. Hi solc anar sovint, en bici, seure per allà i mirar la mar. Tot lo altre ve tot sol.

Salut!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb