El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Era qüestió de temps: la reserva ecològica d’Alaska es vestirà de negre

Manel | 18 Març, 2005 15:49

Mr. Bush com defensor dels interessos de les empreses petroleres (grans financers de les seves campanyes) és partidari de permetre l’explotació de pous petroliers a la reserva ecològica d’Alaska. Doncs el Senat dels Estats Units ha aprovat, amb 51 vots a favor i 49 en contra, un projecte per a permetre l'exploració petrolífera a una zona protegida d’Alaska.

Com excusa posa la necessitat de reduir la dependència dels Estats Units del petroli importat i que contribueix a una major seguretat econòmica del país, a causa de la imminent expoliació de les reserves de petroli (cap a 2008 segons un estudi del Govern del 2001). És evident que la dreta sempre enfronta a l’economia contra el medi ambient. I diuen els experts en medi ambient que el més lògic seria potenciar les energies renovables. Es més, consideren que en Alaska l’energia eòlica pot donar molts de beneficis.

Cal recordar que es tracta del país més contaminant del món, que no ha subscrit el protocol de Kyoto i que és un dels països de l'OCDE que més ha reduït la seva eficiència energètica (tones de petroli per habitant).

La zona afectada per l'exploració només és accessible amb hidroavions i té una superfície de 7.000 quilòmetres quadrats. Degut al fet que el petroli està dividit en nombroses borses les infraestructures necessàries es veuran incrementades i s'haurà de construir una àmplia xarxa de carreteres.

Les possibilitats de que es produeixi un desastre ecològic són altes, com els produïts en diverses zones del nord de Rússia o el succeït en 1989 en Alaska i que encara deixa sentir els seus efectes. Les costes gallegues saben molt del tema.

El refugi és la llar d'un gran nombre d'aus i mamífers i de dos pobles indígenes. També acull a espècies que han estat expulsades de les prades en les quals es van instal•lar pous petroliers.

El sector petroler és un dels causants de la desforestació a molt llocs d’Amèrica i Àfrica junt al sector fuster i a la crema per obtenir terres per dedicar al cultiu i pasturatge.


"No hem heretat la terra dels nostres avantpassats. La tenim prestada dels nostres fills"

A. de Saint-Exupéry


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb