El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Tot inclòs: l'aeroport rep més passatgers, els hotels incrementen l'ocupació i al petit comerç que ens donin...

Manel | 16 Març, 2005 12:18

Turisme de masses, quantitats ingents de persones que posen a prova els recursos limitats de les Illes Balears. En general sense un duro perquè el que els atreu de les Balears no és només platja i sol: els baixos preus i l'emergent “tot inclòs” que tant dany fa al petit comerç.

Un turisme que, a part de consumir recursos i serveis públics, fa com esmorzar un panet i una taronjada o que durant el bufet lliure de l’hotel aprofiten per ficar menjar en borses i així estalviar-se un dels menjars. Un turisme que només interessa a hotelers, touroperadors i cerveseries. Mentre, al petit comerç només li queda queixar-se i resignar-se a tancar el seu local. La rotació dels negocis a Platja de Palma és molt elevada i són molts els locals que he vist tancar o ho plantegen.

Aquesta setmana tots els diaris de premsa publiquen que tindrem més turistes gràcies a uns preus més ajustats i a l'increment del “tot inclòs”. Com diu Miguel Vicens, president de Foment del Turisme, una de les claus de l'increment és l'oferta de tot inclòs: "Sense això, Mallorca no tindria recuperació; permet que les persones amb poc diners puguin seguir viatjant a la illa", “els preus de l'oferta complementària són ja massa cars per a algunes butxaques”. Per si no fos poc, un dels majors touroperadors ha demanat un esforç als hotelers per a baixar més els preus. En poques paraules, que sigui més barat estar de vacances a Mallorca que vivint al seu país d'origen.

Aquesta és la política turística que fa unes dècades va fer que es perdés el turisme espanyol i francès a favor de Catalunya i la Regió Valenciana. Nosaltres ens quedem amb una dependència total a dos mercats (britànic i alemany) i amb la dictadura dels grans touroperadors, i a no poques crítiques des de Catalunya a la nostra política de llençar preus.

Turisme de qualitat? Per a quan? A dia d'avui, el escàs turisme espanyol i el resident a Mallorca segueix sent el millor client.

De pas una mica de ‘peloteo’ del conseller de Treball cap als treballadors fixos discontinus: “permeten crear riquesa i pagar impostos, i als hotelers poder guanyar més diners”.

Amb els Populars el nostre medi ambient i el petit comerç perden, els promotors, immobiliàries, hotelers i touroperadors guanyen. Nosaltres també necessitem menjar i formem part d'un teixit econòmic molt important i sostenible de la nostra terra.


Comerciants i restauradors de Capdepera sol•liciten ajuda al Defensor del Poble contra el “tot inclòs”


Comentaris

Re: Tot inclòs: l'aeroport rep més passatgers, els hotels incrementen l'ocupació i al petit comerç que ens donin...

Manel | 17/03/2005, 15:08

Encara que a la meva família som gent de món la meva terra és molt. Mentre tingui amics i coneguts implicats amb el nostre patrimoni natural i cultural intentaré treballar per això. Però cal reconèixer que el que vol la majoria és precisament el que hi ha, individualisme o egocentrisme en estat pur.

Re: Tot inclòs: l'aeroport rep més passatgers, els hotels incrementen l'ocupació i al petit comerç que ens donin...

Angel Blau | 17/03/2005, 08:09

Manel, que tens coratge de canviar res?, passa'm un poquet, gràcies!!!!!!

Re: Tot inclòs: l'aeroport rep més passatgers, els hotels incrementen l'ocupació i al petit comerç que ens donin...

Manel | 16/03/2005, 16:01

I deixar a Rabasco, Matas, especuladors de la nostra terra,... tota la illa per a ells? No ho sé jo!

Loteria

Pep Torro | 16/03/2005, 15:12

Jo m'auria de acostumar el divendres comprar un cupo de l'once, i si em toca en vaig a viura a un poble d'aquests de la peninsula on cristo va perdre el gorro i encara el serca. Aqui a Palma de cada any es viu mes malament, i es mes costos.

Re: Tot inclòs: l'aeroport rep més passatgers, els hotels incrementen l'ocupació i al petit comerç que ens donin...

Angel Blau | 16/03/2005, 12:47

A AIXÒ SE LI DIU POLÍTICA DE DRETES, NO? si és el que es vota, deu ser el que es vol....no ens enganyem, són majoria. A mi com no m'agrada, i ser mallorquina i veure això em fa sentir con una somera, qualsevol dia plego.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb