El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

El Govern protegeix el patrimoni natural en funció de la voluntat dels propietaris i no de l'interès ecològic

Manel | 11 Març, 2005 16:18

Durant la intervenció del conseller de Medi Ambient Jaume Font en el Parlament va dir que almenys el 51% dels terrenys han acceptat protegir la Serra de Tramuntana i de Llevant amb la figura de Paratge Natural, baix el Projecte de Llei per a la Conservació del Espais de Rellevància Ambiental (Leco).

La diputada de Esquerra Unida-Els Verds Margalida Rosselló va acusar al Govern de protegir en funció de la voluntat dels propietaris i no del valor natural dels espais i de posar la planificació urbanística per sobre dels principis de protecció. Va qualificar la llei de perversa i de sembrar la inseguretat jurídica en temes mediambientals, així com de ser una còpia de la legislació estatal que havia eliminat els aspectes més problemàtics per a les polítiques del PP.

Per la seva banda el socialista Andreu Crespí va criticar que la llei en comptes de parlar de "protecció sostenible" parli de "desenvolupament sostenible": «Què ocorre, que a més de protegir han de promocionar i desenvolupar els espais protegits?». Això sona a especulació o desenvolupament urbanístic crec. També es va queixar que les sancions siguin les mateixes que les previstes a la legislació de 1989 i que tinguin un límit. Ja sabem que els delictes mediambientals segueixen sent barats, doncs les multes es compensen amb els beneficis.

La conclusió que trec d'aquesta llei és que considera que la protecció de la biodiversitat és una imposició que provoca danys a la propietat privada i per tant cal compensar-los, quan la protecció degués ser considerada una necessitat estratègica. I d'altra banda que li preocupa més els drets dels grans propietaris que el dret dels ciutadans a tenir un patrimoni natural protegit. Pur màrqueting que no impedeix l'especulació i el frau fiscal.

Deix un vincle a una nota informativa del Gob sobre la LECO bastant interessant:

El GOB ha remès als partits esmenes a la Llei d'espais naturals de rellevància ambiental per què les presentin al Parlament
LA LECO: COM DESPROTEGIR FENT VEURE QUE ES PROTEGEIX
Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb