El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Haver de segellar portes i finestres per les olors

Manel | 11 Març, 2005 07:33

Acabo de llegir la notícia que durant anys veïns de S’Arenal van haver de segellar els buits de portes i finestres de les seves cases amb draps i tovalloles humides per a reduir els gasos i olors, que els provenien de l'abocador il·legal de l'antiga pedrera de Can Barceló a uns 500 metres.

A principis dels 90 les seves finques van deixar de ser un lloc de cultiu, criança o residència habitual, doncs Limpiezas Barceló va començar a abocar diàriament contenidors a l'antiga pedrera.

Des de l'associació de veïns de S’Arenal es va fotografiar, sortejant als vigilants, els incendis, fumaroles, contenidors i qualsevol foto en general que pogués servir de prova. El president de l'associació va explicar durant el judici que van vigilar la pedrera a distància i amb prismàtics i van veure com periòdicament provocaven incendis per a que els residus ocupessin menys espai i poder seguir abocant més contenidors amb tot tipus de residus: plàstics, matalassos, mobles,...

Un altre dels veïns explicava com els abocaments d'aigua fecals, sentines de vaixells i altres productes van contaminar l'entorn, els animals no volien beure aigua i els arbres van deixar de créixer com antany.

Encara em pregunt el per què d'aquesta situació durant tants anys. Supos que perquè no havia cap polític o influent empresari afectat.

Fa no molts anys havia un desballestament de cotxes a Llucmajor que després de molts anys van aconseguir clausurar. El veí més afectat tenia un pou amb poc més de 25 metres de profunditat i en les anàlisis d'aigua constatava la seva contaminació pels àcids i olis del desballestament.

Els delictes mediambientals no deurien ser ignorats per les autoritats.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb