El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Restriccions al tabac, la història interminable

Manel | 04 Març, 2005 11:17

Fa anys que en els països més desenvolupats es produeix un continu moviment contra el consum de tabac. Cada vegada són més les restriccions ja sigui limitant les zones del seu consum, reduint la publicitat o incrementant els impostos al tabac.

Actualment el ministeri de Sanitat està elaborant l'avantprojecte de la llei del tabac. La llei que entraria en vigor en el 2006 prohibeix fumar en tots els centres de treball situats en locals tancats i estableix límits en locals comercials com bars, restaurants i pubs. Entre les sancions previstes estan les lleus (fins a 600 euros) per fumar en zones prohibides, greus (fins a 10.000 euros) a les empreses que permetin fumar en espais tancats i molt greus (fins a 1 milió d'euros) per venda de tabac a menors.

Però tot això és fum, mai millor dit, si succeeix com a altres tipus d'infraccions. Moltes normes i sancions, però si no hi ha qui les apliqui de res serveixen.

Per posar exemples, a la Universitat no és difícil veure a algú fumant al seu interior i el que és pitjor, entrar al despatx d'un professor i que empesti a tabac mentre et resol dubtes. A les instal•lacions esportives on algun que altre es fica al bany a fumar, sobretot empleats. O a les empreses, on un ha de donar explicacions de perquè no vol conviure amb el fum: ha de donar explicacions una companya embarassada? He de donar explicacions dels meus problemes respiratoris?

Mentre fumar sigui legal per descomptat que ha d'haver tolerància…i respecte a la salut.

En referència als treballadors Balears i segons dades del Club de Fumadores por la Tolerancia:

El consum de tabac segons els treballadors deuria estar

autoritzat 1,8 %
prohibit 41,1%
autoritzat en zones restringides 57,1 %

El consum de tabac en les empreses Balears està

autoritzat en zones restringides 8,2 %
prohibit 32,7 %
autoritzat 59,1 %

Fuma?

ha deixat de fumar 28,3 %
fuma habitualment 31,0 %
mai ha fumat 40,7 %


Comentaris

Sanidat

Pep Torro | 04/03/2005, 13:00

Ueps!!! que a passat aqui? Pareix que el text contingut entre "" no surt. El cigarrillo no debe entenderse como un producto sino como un envoltorio. El verdadero producto es la nicotina. Considere una bocanada de humo como un vehículo que transporta la nicotina, ahora, piense en el cigarrillo como dispensador de dosis individuales de nicotina... El humo del cigarrillo es indudablemente el mejor vehículo para el transporte de la nicotina y el cigarrillo, el mejor dispensador del humo. (William L. Dunn Jr. , Investigador de la Philip Morris,1972.) (3)

Sanidat

Pep Torro | 04/03/2005, 12:57

A sanidat son uns cagats. Al igual que fa uns dies retiraren de's mercat, un producta alimentari, perque un del seus atitius podia perjudicar a la salut. ¿Per que no fan retirar de les estanteries el tabac?. No em referesc al tabac com a tal, si no per els aditius que porta. (William L. Dunn Jr. , Investigador de la Philip Morris,1972.) (3)
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb