El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Expropiaran les nostres cases per a seguir ampliant l'aeroport de Palma en un futur?

Manel | 24 Febrer, 2005 20:39

Altre matí igual, un minut darrera l’altre, un avió després d'altre just damunt de la casa i a baixa altura. Puges la veu perquè et puguin escoltar i puguis escoltar-te. De vegades, segons el tipus d'avió, fins i tot escoltes vibrar els cristalls de la casa. I és que aquest matí de nou als senyors de l'aeroport de Palma de Mallorca els ha donat per utilitzar com pista d'enlairament la qui dóna just a Cala Estancia, quan habitualment enlairen o aterren per la de l'Es Carnatge que ja de per si emprenya bé. Qualsevol dia em veig el morro d'un avió clavat a la meva finestra i el pilot donant-me el bon dia.

Per què els pobles veïns a l'aeroport de Son Sant Joan hem de suportar tal nivell de contaminació mediambiental i de risc? A clar! l'interès general. Això sí, encara sent d'interès general els camins de la Serra de Tramuntana i de Llevant permeten als propietaris tancar-los al públic, però nosaltres hem de menjar-nos aeroport, depuradora, central elèctrica i regasificadora. I a canvi no tenim més que un parell de policies locals per al Coll d’en Rabassa i Can Pastilla. Això és el que ens ofereix la nova ampliació de l'aeroport: de 20 es passa a una capacitat de 38 milions de passatgers any. Visca el turisme de masses que omple hotels però no les butxaques de la nostra petita i mitjana empresa!

Expropiaran les nostres cases per a seguir ampliant l'aeroport de Palma en un futur? Pel model turístic que se segueix això sembla, llevat que construeixin un nou aeroport a la Serra que sembla que serà dels pocs llocs on cabi.


Aeroport de Son Sant Joan: tancat de nit


Comentaris

Exageració i desinformació

Bies | 01/03/2005, 15:40

El que crec que no sabeu es que els avions aterren i despeguen segons el vent i cada pilot té potestat de triar per quina pista vol aterrar. Un altre aeroporlr es inviable a la serra. I li pregaria que no parlés del que no sap dels camins del llevant de Mallorca. Tornant al tema de l'areoport segurament vosté si a de sortir de Mallorca agafa un avió. No se queixi de tonteries ja que tothom ens podriem queixar de coses diverses que no venen al cas. L'areoport es una porta oberta al mon d'interés general i si vosté visques on tothom vivia antigament (+100anys) ciutats, camp, pobles.... No tendria aquest problema.

Re: Expropiaran les nostres cases per a seguir ampliant l'aeroport de Palma en un futur?

Manel | 25/02/2005, 10:29

Evidentment les conseqüències de l'ampliació transcendeixen més enllà de la contaminació acústica o de seguretat. I és que l'impacte sobre el territori és important: més d'un centenar de hectàrees (més de 100 camps de futbol) de noves instal•lacions i pistes; un increment important de passatgers tindrà conseqüències negatives sobre els recursos naturals de Mallorca, ja de si molt limitats.

Re: Expropiaran les nostres cases per a seguir ampliant l'aeroport de Palma en un futur?

Manel | 25/02/2005, 10:16

Ja ho crec! Mobilitzacions, recollides de firmes i més de mil al•legacions. Després de l’anterior ampliació i davant les contínues queixes dels veïns es van realitzar millores en la organització de vols, pantalles acústiques, etc. Però amb la nova ampliació han hagut de fer una Declaració d’Impacte Ambiental que obliga a AENA a insonoritzar les cases dels veïns de Coll d'en Rabassa, Casa Blanca i Ca Pastilla, i realitzar proves periòdiques de soroll. Però sabeu que la gent no es queda a casa amb tot tancat llevat que faci fred, i en els mesos de calor les finestres no es poden tancar. Quina qualitat de vida és estar al carrer o a la terrassa d’un bar o de la teva casa i no poder xerrar! Jo posaria l’aeroport al parlament, que pel que diuen...si no els escoltem no passa res.

Re: Expropiaran les nostres cases per a seguir ampliant l'aeroport de Palma en un futur?

JosepArnau | 25/02/2005, 00:34

Us heu queixat pel soroll que fan? O només us escolten cada quatre anys? A veure si podeu arreglar-ho.

Les persones

Pep Torro | 24/02/2005, 21:35

Les persones no importam un rave. Sols importam un dia cade 4 anys. Are em ve a la memoria aixo dels avions. Jo fer la puta mili a Madrid, a Torrejon de Ardoz, vora la base americana. La pista dels avions apunta en linea recta cap a Madrid. Durant la guerra del golf de 1992, uns avions enormes, avions nodrices carregats amb tones de combustible per repostar els cazas de guerra en ple vol, se enlairaven per demunt de Madrid. Imaginat una fallada de potencia dels motors, i la nodriza s'estevella munt Madrid, amb totes les tones de combustible que porta. Res... els ciutadans som una merda. El cas del Carmel de Barcelona, tambe ho demostra.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb