El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Manifestació contra la immigració descontrolada

Manel | 23 Febrer, 2005 17:51

Fa uns dies vaig llegir a un periòdic que l'associació de veïns Orson Welles de la barriada de Son Gotleu havia convocat per a aquest dijous una manifestació per a protestar per la immigració descontrolada davant l'Ajuntament, el Consell, el Govern i la delegació del Govern en Balears.

Es queixaven que se senten ciutadans de tercera i que les institucions no adopten mesures contra la invasió immigratòria que sofreix Son Gotleu, provocant així un èxode massiu de veïns.

La immigració és per a l'Estat Espanyol un fenomen recent que no havent arribat als nivells d'altres països europeus com França o Alemanya provoca temor i rebuig, motivats, entenc jo, per les importants diferències culturals i la falta d'integració d'alguns col·lectius, especialment quan creen guetos.

Espanya i Mallorca han estat fins no fa molt origen d'emigrants, però sens dubte és un tema molt complicat: ho hem vist amb l'actual pla de regularització d'immigrants iniciat pel govern Espanyol, tan criticat per part d'alguns partits polítics així com estats europeus. En la immigració es barregen els drets dels qui vénen amb els qui ja estan, creant una situació delicada.

Quantes vegades hauré escoltat als francesos (sóc mig) dir que no entenien perquè tenien més drets els immigrants que els propis ciutadans. Mateixes preguntes es feien en altres països.

A Mallorca, i a pesar de la forta immigració, la situació no ha estat tan crítica, al ser l'immigrant en la seva majoria europeu. Però ja s'han creat zones de conflictes: Són Gotleu, el Polígon de Llevant (o Nou Llevant com passarà a dir-se en breu) i l'última zona que em van dir crec recordar que és un gueto de xinesos prop de la Plaça Major. I estic segur que hi ha més zones.

La veritat és que és un tema bastant delicat que no deixa indiferent a ningú.Comentaris

Programa de ràdio

Toni | 18/08/2005, 15:49

Hola, Manel, hem vist la teva pàgina a internet. Som de la productora 8 MM, que du el programa "Diumenge, diumenge" d'IB3 ràdio. Aquesta setmana parlem d'immigració en un debat. Crida'ns si et plau, al 609 22 83 12, Toni

NO a la immigració

Edu | 11/06/2005, 22:21

Considero que la immigració només soluciona el problemes a curt termini per als llocs de treball,pero el problema esdevea la llarga quant el nostre govern tingui rececions,llavors trobar feina costará molt.Trobo que nomes s´haurien de fer permisos de treball provisionals per als immigrants
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb