El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

La Targeta Verda s'estrena

Manel | 14 Febrer, 2005 11:55

Ja sabem com s'utilitzarà el fons procedent de la Targeta Verda per part de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears . Aquesta Fundació, creada pel Govern Balear i diverses entitats financeres, s'estrena a l’Albufera amb polèmica:

Desencertada primera actuació de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible

El GOB denuncia la destrucció de 250 metres de bardissa dins el Parc Natural de s'Albufera per instal·lar una passarel·la elevada


Des de fa dos dies es realitzen obres dins el Canal Riego de s'Albufera, que discorre paral·lel al camí del centre de recepció del Parc Natural, consistents en l'eliminació de tota la vegetació del canal.

Aquesta actuació està suposant la destrucció de més de 250 metres de bardissa en bon estat de conservació formada principalment per canyet, mata, abatzer i altres lianes, i que constituïa un hàbitat interessant per algunes espècies d'animals.

Segons ha pogut saber el GOB, aquesta actuació s'emmarca dins un projecte, impulsat per la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears, que pretén construir sobre el Canal Riego una passarel·la elevada més d'un metre sobre el camí per tal que hi puguin transitar els visitants que van cap al centre de recepció del Parc.

En la nostra opinió, aquesta actuació és completament innecessària, ja que el centre de recepció es troba molt a prop i allà els visitants poden gaudir de suficients vistes sobre els canals i les zones inundades. A més a més aquesta actuació és del tot inconvenient ja que a més de destruir la bardissa s'incrementaran les molèsties dels visitants sobre la fauna que aprofita les zones properes al camí, com per exemple les ànneres de diverses espècies i els orvals que utilitzen els arbres propers per a descansar.

Aquesta actuació no ha estat presentada a la Junta Rectora del Parc per a la seva discussió i informe.

Des del GOB lamentam que aquesta hagi estat la primera actuació de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible. A més a més de reclamar a la Conselleria de Medi Ambient la paralització d'aquest projecte, esperam que les properes actuacions que es puguin plantejar per part de la Fundació siguin més respectuoses amb el patrimoni natural.

www.gobmallorca.com

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb