El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Tenir dues mares o dos pares, millor que no tenir cap.

Manel | 12 Febrer, 2005 11:03

No deu resultar estrany trobar una família on no existeix la figura d'un pare o una mare. Són circumstàncies vàries les quals poden fer que l'educació recaigui en una mare o un pare: mare soltera (molt normal en el nord d'Europa), ruptura de la parella, defunció d'un d'ells, desatendiment del fill o filla per part de l'altre membre,…

En alguns casos la tutoria d'un fill pot donar-se per adopció (a una mare, a un pare o a ambdues figures que sol ser el cas més habitual). També pot donar-se el cas de tutories assignades a avis o oncles.

És normal que un nen sigui criat pel seu pare i un avi. És normal que un nen sigui criat per la seva mare i la seva àvia. És normal que una dona soltera decideixi ser mare d'un fill carnal o adoptat. Importa la sexualitat dels pares? O importa la capacitat d'exercir com tutor? En quantes famílies existeixen la figura del pare i la mare actualment? Per què dues dones o dos homes no poden ser pares o mares independentment de la seva sexualitat? Qualsevol pot ser pare o mare, el difícil és saber educar i atendre al fill, deure que correspon als tutors legals. La discriminació per sexe o sexualitat ha de ser cosa del passat e independent de la capacitat de donar educació i atenció a un fill o una filla.

Tenir dues mares o dos pares, millor que no tenir cap.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb