El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Aeroport de Son Sant Joan: tancat de nit

Manel | 10 Febrer, 2005 13:50

Els veïns del Coll d'en Rabassa i Can Pastilla suportem des de fa molts anys els riscs inherents al creixement de Mallorca. La central elèctrica de Son Sant Joan que tantes al·lèrgies i asmàtics ha deixat en el Coll d'en Rabassa. Encara em recordo d'un estiu entrenant al camp de futbol del Collerense que sent de dia se'ns va posar el cel literalment negre de la pols que estaven tirant les xemeneies de l'elèctrica, una mica habitual però no en aquelles proporcions que vaig veure.

També tenim el projecte del gasoducte que preveu una regasificadora a la zona d'Es Carnatge. S'han realitzat càlculs del gas que s’abocaria a l'aire en cas d'accident i no és per a riure (riscs reals d'intoxicació i explosió per als veïns). El GOB ja va proposar el Dic de l'Oest com millor emplaçament, doncs no exigeix instal·lacions ni dipòsits i no afecta a cap zona habitada.

Gaudim d'un aeroport, que com no, cada poc temps està ampliant-se. Recent acabada l'última ampliació ens vàrem tirar les mans al cap quan van proposar convertir l'aeroport de Son Sant Joan en un aeroport de trànsit amb Àfrica, calculant uns 50 milions de passatgers a l'any. I de moment la nova ampliació de l'aeroport preveu una capacitat de 38 milions de passatgers a l'any. Quants habitants som a Mallorca?

Espanya és el segon país del món més sorollós i els veïns afectats per l'actual aeroport i la nova ampliació ho podem corroborar: Coll d’En Rabassa, Can Pastilla, Sant Jordi, Casa Blanca, Platja de Palma i Marratxí. Els efectes sobre la salut són més que coneguts. El projecte d'ampliació va obligar a una Declaració d'Impacte Ambiental, que bàsicament obliga a AENA a insonoritzar els habitatges de manera gratuïta als veïns de Coll d'en Rabassa, Casa Blanca i Ca Pastilla, així com realitzar proves periòdiques de mesures del nivell de soroll de dia i de nit.

Antany ja vam haver d'exigir a AENA crear pantalles acústiques, definir rutes i altura de vol que minimitzés el soroll a les poblacions veïnes i limitar l'entrada als avions més sorollosos. El turisme de masses és el que porta, i als veïns del cinturó dels decibels ens toca exigir que es respecti la llei. En concret la Llei del Soroll aprovada per l'Estat l'any passat i que preveu fins i tot el tancament d'instal·lacions. Molt necessari a la sorollosa Mallorca.


Comentaris

GAVÀ MAR

marc | 15/04/2006, 16:48

Hola, els afectats per l'ampliació de l'aeroport del prat voldríem posar-nos en contacte amb els afectats per l'aeroport de son sant joan. Ja estem en contacte amb els de madrid i voldríem impulsar accions conjuntes. Podeu contactar al mail: aavv@gavamar.com

nostalgia infantil

manuel jose mompo perez | 09/10/2005, 19:16

yo naci en mallorca en la clinica planas y hasta los catorce años vivi en el coll den rabassa.ahora vivo en valencia y hecho mucho de menos mi tierra aunque voy todos los años una o dos veces . en fin perdi contacto con los amigetes del colegio del coll naci en el 71 y podria nombrar a algunos de mis conpañeros de entonces. alejandro florez studen,jose maria amengual espinosa,biel florit que vivia cerca del club cala gamba,meritxel catalan,juan carlos mondejar y asi podria nombrar mas solo les deseo lo mejor por que no creo que pueda volver a verlos un abrazo para todo aquel curso y que sepan que conservo la foto que me enviaron. por si alguno se acuerda de mi soy manuel jose mompo perez un abrazo para todos ellos
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb