El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

El ecologista Jaume Matas diu que Greenpeace i el GOB practiquen un ecologisme “ineficaç”

Manel | 07 Febrer, 2005 14:44

Jaume Mates va defensar davant empresaris catalans el seu ecologisme enfront del d'organitzacions com Greenpeace i el GOB. Els va titllar d'ineficaços i de practicar un ecologisme amb “gests, símbols i estètiques que tenen una via atractiva entre àmplies capes de la població, especialment entre els joves”. Va reconèixer “la seva funció de consciència moral de la societat” però que “les coses no són ni tan clares ni tan fàcils”.

El motiu de la seva visita als empresaris catalans va ser la defensa de la targeta verda davant l’ecotaxa del Pacte de Progrés, i acusà a l’ecotaxa i al Pacte de Progrés de convertir les Illes Balears en “una destinació antipàtica”. Tot això, diu, acabà amb ells i “hem recuperat els turistes fugits, el clima del sector turístic és un altre i ha crescut de manera important el turisme desestacionalitzat”. Sens dubte aquest home no ha vist les xifres d’ocupació del 2004 i en especial les de gener. D’una major desestacionalització res de res. Un euro d’impost o taxa ecològica per dia converteix a les Illes Balears en un destí “antipàtic”? L’ecotaxa no va ser un negoci per als hotelers, la targeta verda si. Tampoc explicà que durant l’aplicació de l’ecotaxa es va produir una contracció del turisme arreu del món (reducció de la seguretat internacional) gràcies als amics americans dels populars.

També explicà el Pla de Reconversió de la Platja de Palma com exemple de les “sinèrgies” entre el sector públic i el privat. Podria haver comentat que aquest pla preveia un bulevard per als vianants de varis quilòmetres a segona línia i que s’ha reduït a una mera renovació de voreres, arbrat i mobiliari urbà de només tres carrers. O que GESA ENDESA i Telefónica es neguen a soterrar de franc les línies elèctriques i de comunicacions d’aquest bulevard. Per reconversió també entenen la construcció d’un aquari, un pàrquing i permís d’urbanització d’una gran zona humida: Ses Fontanelles.

De Greenpeace diu “cóm no emocionar-se davant els 'guerrers de l'Arc de Sant Martí', que amb una petita zodíac solquen els mars tempestuosos, flamejant en popa banderes al vent, i s'enfronten a les forces del mal personificades en un portaavions o en un petrolier gegantí?”. Quin remei els queda si Governs com el de Jaume Matas van permetre l’entrada de portaavions amb reactors nuclears a la Badia de Palma on, quanta gent viu? Un Govern que ens vol connectar amb un cable submarí a la central nuclear de Tarragona!

Del GOB diu “cóm oposar-se al clamor que lluita per la preservació d'un paisatge, per un falcons en via d'extinció, per trobar el vell marí o per combatre la urbanització d'una zona idíl•lica?”. Doncs pot ser perquè Ministres com Jaume Matas permeten tot un atemptat ecològic a la nostra fauna i flora marina amb un pla de regeneració de platges ineficaç. I com no!, el Govern número 1 en urbanització de zones idíl•liques.

I va afegir: “és impossible: tots som ecologistes”. Diu el Gran Diccionari de la Llengua Catalana: “Ecologisme: Conjunt de corrents ideològics, força heterogenis, que tenen en comú la voluntat d'assolir un nou ordre social basat en els principis de l'ecologia concebuda com a ciència totalitzadora”. Jaume, no és el teu cas!

A més, Jaume va afegir: “l’ecologisme eficaç és aquell que posa l’home per damunt de totes les coses”. Estem per sobre la natura? Però no han viscut els éssers humans de la natura? No vivim a Mallorca de la natura? De què viu aquest home i els urbanitzadors del ciment i l’asfalt? Tots volem qualitat de vida!, tots volem progrés!, però hem de protegir la natura per una qüestió de supervivència de l’espècie. Hem de viure amb harmonia, entre nosaltres i amb la resta dels éssers vius. El Protocol de Kioto es per una raó.

Jaume, el teu ecologisme no m’agrada gens!

Com no, el GOB i Greenpeace vàrem respondre a l’irònic Jaume Matas i l’acusaren de prostituir el terme ecològic “de fet i de paraula”. Greenpeace posa a Jaume Matas com model d’ineficàcia: “només cal recordar l'episodi d'extracció d'arena a Banyalbufar, que ben aviat arribarà als tribunals de justícia europeus”. Afegeix l’entrada en vigor de Kioto com una victòria de l’organització, i continua dient: “Cabrera, es Trenc o sa Dragonera es troben protegits gràcies a l'eficàcia dels nostres gests, símbols i estètiques” i “aquesta actitud prepotent, que barreja a parts iguals paternalisme i menyspreu cap a la societat civil, la pagà cara amb la nefasta gestió de la catàstrofe del Prestige”.

Per la seva banda el GOB va titllar a Jaume d’inconscient “per abocar-nos a tots cap a una catàstrofe natural i turística. La contínua desprotecció d'espais naturals, la potenciació del creixement urbanístic i la construcció de grans infraestructures en són un exemple”. També remarcà les contradiccions del Govern de Jaume Matas: “creen una direcció general de Canvi Climàtic i alhora incrementen les línies d'incineració, les autopistes i el sòl urbanitzable”.

Sens dubte prefereixo l’ecologisme de Greenpeace i el GOB.


Comentaris

d'ecologisme

salut | 07/02/2006, 20:24

Que fa en Matas al PP si és ecologista, Que no hauria d'estar amb els Verds?

fill de p...

jaumet | 25/10/2005, 11:59

En MATAS no té perdó, traïdor dels illencs! El GOB ha fet més per Mallorca wue tots els anys de PP!!!!
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb