El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Després d'escoltar a Josep Borrel, NO a la Constitució Europea?

Manel | 11 Gener, 2005 10:49


Josep Borrel ens dóna altre motiu per a votar no a la constitució. Segons ell "es incompleto, insuficiente, tiene carencias" i caldrà modificar-lo abans que passin 50 anys. Supos que si la constitució Espanyola és ja intocable també faran el mateix amb l'Europea, i posaran les mateixes excuses que posen amb la C. Espanyola per a no fer-lo.

Altra frase interessant “Atrás quedan siglos de guerras fraticidas, muros ominosos que nos han dividido, dictaduras y aislamiento respecto a Europa,.., es también una garantía de futuro para España". Em deman jo, amb la creació de la UE, la incorporació d'Espanya a la UE i l'ampliació a l'Est, no s'ha deixat endarrere tot el que diu Borrell? Què canvia amb la constitució? Dóna més drets als ciutadans que la que té vigència a cada Estat? Ha estat desenvolupat per qui? Per Caps d'Estat o per experts pensant en el que interessa als ciutadans? Reconeix la pluralitat de pobles? (Tots, no val un subconjunt). Em crida l'atenció que es vulgui aprovar la constitució per Estats. Supos que si tots els països aproven la constitució menys Espanya, aquesta no sotmet a Espanya. Tot el contrari al que va passar amb la C. Espanyola, que va sotmetre a totes les autonomies.

Avui sortia públic als mitjans que PSM, EU-EV i ERC denunciaven la campanya informativa per part de l'Estat, o millor dit del Govern, perquè d'informativa té poc (descaradament poc). Jo com la majoria de ciutadans no sóc expert en dret europeu però que em diguin un parell de frases de la constitució molt boniques no em convenç per a votar SI o NO. Sap la gent que té 349 pàgines (almenys la versió que em vaig baixar jo)? L'ho van a llegir per al 20 de febrer? Si la cosa no ho remeia votaré NO, perquè si es crea una constitució i el propi president del Parlament Europeu et diu "es incompleto, insuficiente, tiene carencias"... i després no podrem canviar-lo... Europa SI però no així.

Comentaris

Link

guajar | 24/01/2005, 19:21

Us passo el link del recull(es veu que el sistema no accepta una url en els comentaris): PERDEMOS LOS EUROPEOS. 15 RAZONES para rechazar la "constitución europea" http://boards1.melodysoft.com/app?ID=fororadioklara&msg=4509

NO però guanyarà el SI, perquè?

guajar | 24/01/2005, 19:19

Això recorda al referendum de la OTAN... S'aprofiten de la passivitat i pessimisme de la gent. Basta posar quatre cartells amb famosos recolzant-la (davant de casa hi ha un amb el Johan Cruyff) i s'asseguren que guanyarà. A més també saben que hi votaran quatre gats, la qual cosa també afavorirà el SI. Ho veig molt magre això. Podeu llegir això: PERDEMOS LOS EUROPEOS. 15 RAZONES para rechazar la "constitución europea"

i jo, que votaré NO

evamarilen | 18/01/2005, 19:48

Si el mateix president del Parlament Europeu, que en sap molt d'aquestes coses, hi troba tants d'emperons, ara fitxa't tu la gent que no li arribam ni a les soles de els sabates! Ja només fa falta que ens digui que ell, en la intimitat, també vota NO!

No

potti | 11/01/2005, 15:38

... jo també m'apunto a tot això!

No

Pep Torro | 11/01/2005, 12:17

Jo mirar per google si trobava res de la constitució europea. Trobar un document pdf. Comensar a llegir, al cap de sinc minuts, deixar·lo de llegir perque tameteix no entenia res de res. Aixi que un document que no entenc el que diu, jo no el firm. Per tant NO
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb