El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Aqua Màgica, destrucció d’una zona humida, Ses Fontanelles

Manel | 18 Agost, 2006 16:23

L’Associació d’empresaris de la Platja de Palma ja han donat el seu vot a favor d’aquest complexe comercial i d’oci, la qual cosa era d’esperar, perquè on no hi ha sensibilitat social i medi ambiental no cerquis. Hauríem de saber, quins empresaris tenen la veu d’aquesta associació i quins d’ells estan ficats dins el projecte com accionistes arrossegant a la resta d’empresaris. Un projecte que no es fa pensant en la gent, sinó amb els doblers d’uns pocs.

Aquest mega centre comercial i d’oci:

- empitjorarà les condicions de vida dels seus veïns

- desplaçarà el consumidor de comerç tradicional cap al centre comercial

- embossarà l’autopista i els carrers de la zona, l’augment del trànsit incrementarà els riscos d’accidents i el renou.

- està previst que la meitat dels locals siguin cerveseries, més accidents de trànsit causats per l’alcohol i més baralles d’engatats.

- és la darrera zona humida del municipi, on reposen moltes aus migratòries i on creix una planta única en el món. El renou i l’increment de la presencia humana afectarà la fauna, i com no, la presencia de rata-pinyades minvarà, creixent la presència de moscards

- més dificultats per als veïns i visitants per trobar aparcament, que farà que tard o d’hora, el projecte de construir un pàrquing subterrani municipal a Can Pastilla per part de l’Ajuntament sigui realitat, i per tant, s’haurà de pagar per poder aparcar a n’aquesta zona. Ja veurem l’ora.

- el Govern destina doblers per esponjar edificis i crear zones verdes en s’Arenal, però després urbanitza una zona humida.

- la Platja de Palma perdrà l’oportunitat de tenir un Parc Natural com s’Albufera, i tot el benefici que podria donar als comerços, veïns i ciutadans de Palma en general.


“La nueva asociación de empresarios de la Platja de Palma ha dado un "sí" rotundo al proyecto comercial que se está construyendo en la zona de ses Fontanelles. "Todo lo que sea crear competencia nos parece bien", dijo ayer el presidente de la asociación, Joan Nadal. Una posición radicalmente contraria a la que ha adoptado la patronal del pequeño comercio Afedeco que hasta ha recurrido a la Unión Europea para paralizarlo al considerarlo "demoledor" para los establecimientos tradicionales.” (Diario de Mallorca)

Diu l’informe de l’empresa Riofisa, promotora d’aquest projecte:

“El proyecto, denominado “Aqua Mágica”, será desarrollado conjuntamente con un grupo de empresarios locales, y tendrá una superficie construida de más de 185.000 m2, de los cuales más de 80.000 m2 corresponden a SBA. Su diseño es altamente sorprendente por su singularidad y calidad. Aqua Mágica se desarrollará en torno a tres conceptos: luz, agua y zonas verdes, contemplando amplios paseos temáticos y áreas de esparcimiento.

El complejo, de gran singularidad arquitectónica, se estructura en base a manzanas de edificios independientes y calles circundantes, en las que se integran las actividades de ocio, restauración y comercio. La zona de ocio y restauración ocupa más de 50.000 m2, y el resto se dedica a actividades comerciales.

El proyecto consta de tres plantas. En la planta baja estará ubicado el área comercial, junto con algunas actividades de ocio turístico, cines, discoteca, etc. En la planta primera se concentran la práctica totalidad de los establecimientos de ocio, como son gimnasio, parque infantil, minigolf, centro de ocio familiar, restauración, etc. La planta sótano estará dedicada a las más de 3.000 plazas de aparcamiento subterráneo.”


Ses Fontanelles, s’Albufera de la Platja de Palma
http://bloc.balearweb.net/post/184/20164

PLATAFORMA SES FONTANELLES, PARC NATURAL!
http://bloc.balearweb.net/post/184/20113

Toni Roig: “sempre havia pensat que la zona s’havia de recuperar”
http://bloc.balearweb.net/post/184/20136


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb