El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

La Targeta Verda, un engany per als turistes i els ciutadans

Manel | 17 Agost, 2006 19:26

...i un negoci per a uns pocs. La Targeta Verda, Green Card o Grüne Karte costa 10 euros al turista que decideix adquirir-la, però els hotelers, touroperadors i agències de viatge es duen el 20% per la seva venda, i dóna dret al client a descomptes en camps de golf, museus, centres d’oci, transport públic, tràfic telefònic,...i la resta a la protecció del medi ambient. Un bon negoci...però de "verd" gens...

Quan llegeix les accions que du a terme la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears amb els doblers de la Targeta Verda només veig maquillatge i engany. Des de l’inici, les entitats financeres que participen a la Fundació han hagut de posar doblers, doblers que no podran dedicar a altres obres socials. I per una altra banda, gasten els doblers en el manteniment, en la senyalització i en la creació de nous serveis a parcs naturals com S’Albufera i Ses Salines, i si ho poden fer, la fan grossa comprant fusta il·legal, que deixa un millor marge comercial. Em sembla, que els únics doblers que té la Fundació per a aquests projectes són els dels pressuposts de la Conselleria de Medi Ambient. I com no, tot el màrqueting que dediquen a promocionar la Targeta, que gratis, segur que no surt.

No crec que els projectes que es pretenen dur a parcs naturals com s’Albufera o Ses salines d’Eivissa, així com el manteniment d’aquests, s’hagin de fer amb els beneficis de la Targeta Verda (si és que ja en genera qualque). Aquests projectes haurien de ser a càrrec dels pressuposts de la Conselleria de Medi Ambient i no pas de la Targeta Verda, recursos els quals, s’haurien de destinar a altres tipus d’accions, destinats per exemple, a la recuperació d’espais degradats i a la adquisició de finques d’especial interès ecològic.

La Targeta Verda s'estrena
http://bloc.balearweb.net/post/184/2824

El Govern Balear fa servir fusta il·legal al Parc Natural de l’Albufera
http://bloc.balearweb.net/post/184/11042

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb