El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Expansió dels centres comercials a l’extraradi de Palma

Manel | 09 Agost, 2006 09:29

No atura. Al mateix temps que l’empresa Value Retail declarava que tenia una opció de compra de 20.000 m2 de terrenys a Mallorca per ubicar un nou centre comercial, en funcionament l’any 2008, l’Ajuntament de Marratxí reconeixia que ha rebut una petició del Festival Park per ampliar la superfície construïda ens uns 20.000 m2, a uns terrenys que actualment són propietat d’aquest centre comercial. Sembla que aquesta empresa, especialitzada en centres comercials d’outlets de conegudes firmes, ja té escollit el seu lloc. El petit comerç ja ha mostrat les seves preocupacions. Per una altra banda, està per veure si finalment el Festival Park construirà oficines on actualment hi ha un dels pàrquings.

Aquesta ampliació del centre, amb ja evidents problemes de seguretat en certes zones de les instal·lacions per als seus visitants, incrementarà el moviment de vehicles pels seus voltants, especialment a l’autopista d’Inca. Aviat tots els ciutadans haurem de pagar el tercer cinturó que està previst que passi pel Festival Park en direcció cap a Bunyola, així com l’ampliació del tercer carril de l’autopista d’Inca. La capacitat de generació de trànsit dels centres Alcampo i Festival Park des de els pobles i Ciutat així ho obligarà.

Però tampoc n’hi ha prou. Devora el poble de Santa Maria, cap a Sencelles, es xerra de les compres realitzades per en Cursach, suposadament per crear una zona comercial i d’oci.

No molt lluny tenim un altre problema similar, a la Platja de Palma, i concretament a Can Pastilla, on en Cursach té previst una discoteca a prop del col·legi públic, i a Ses Fontanelles, on està projectat un centre comercial i d’oci just a la zona humida, per a la qual s’ha cercat les influències (supòs que no gratuïtes), d’un conegut ex-ministre del Partido Popular.

El que entén el PP per esponjament de la Platja de Palma és això, construir més oferta a una zona de gran valor ecològic, i amb la construcció d’aquest centre comercial i d’oci, pèrdua d’espais verds, renou, increment del trànsit, pèrdua de seguretat i impacte damunt el petit comerç. I com no pot ser d’una altra manera, tard o d’hora caurà l’ampliació de l’autopista de Llevant amb un tercer carril. Tot i que el centre comercial i d’oci de Ses Fontanelles i el polígon d’Oms encara no estan en funcionament, l’autopista de Llevant ja sofreix de forma habitual embossos a l’altura de Can Pastilla. I és que l'autopista de Llucmajor es basta a si mateixa per saturar les altres.


El segon cinturó i el tercer cinturó
http://bloc.balearweb.net/post/184/15146

Darrera un hospital, un camp de futbol
http://bloc.balearweb.net/post/184/19315

Comentaris

STOP A LES AGRESSIONS

apatxe de la reserva de mallorca | 09/08/2006, 10:35

Fa por només de pensar lo que mos pot tornar a caure a damunt si el PP guanya ses eleccions del 2007... SOS MALLORCA.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb