El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Abel Matutes i les seves autopistes

Manel | 24 Febrer, 2006 10:23

Per què fiquen les grans empreses de l’Estat Espanyol a polítics que han ocupat importants càrrecs a l’administració pública com a assessors? Tràfic d’influències i informació privilegiada. Per què fiquen els especuladors immobiliaris i de la construcció a la seva família en càrrecs polítics? Tràfic d’influències i informació privilegiada. Per què la major part del sòl urbanitzable està en mans d’unes poques empreses? Les autopistes, l’hospital de Son Espases, els camps de golf, les noves promocions de polígons industrials a Palma,... tot per beneficiar a uns pocs en detriment de la resta de ciutadans.

Interessant va ésser la roda de premsa d’Abel:
http://www.diariodeibiza.es/secciones/noticia.jsp?pIdNoticia=97395&pIdSeccion=2

“El empresario admitió que es consejero de FCC, aunque subrayó que eso no cuenta porque sólo cobra las dietas de su asistencia al consejo de esa sociedad, «unas dos veces al año». Matutes presentó un certificado expedido por la constructora el pasado 21 de febrero en el que consta que no forma parte del accionariado en ninguna sociedad del grupo FCC, al menos a su nombre.” És a dir, la seva única aportació com a conseller de FCC és beneficiar a FCC de les seves influències com a amo d’Eivissa i ex-ministre amb el PP a canvi de ‘dietes’.

Diu Abel Matutes: «Pongo a disposición desde ahora la cantidad de cincuenta millones de las antiguas pesetas (300.000 euros) a la primera persona que pueda aportar alguna prueba concluyente de la participación de cualquiera de las Empresas Matutes con las empresas constructoras de cualquiera de los tres proyectos adjudicados de desdoblamientos». Ja tenim el preu d’Abel Matutes. Quantes urbanitzacions teves es beneficiaran d’aquesta autopista? Ja m’ho imagin a un anunci: “Urbanització Matutes MLXI, a dos minuts d’Eivissa amb s’autopista”

“Respecto a su vinculación con MAB, indicó que la cantera que Suministros Ibiza (de su Grupo) comparte con esa sociedad, la de Can Capità, «está abierta a todo el público y vende a todos los clientes». La relación, asegura, es casual: Suministros Ibiza la adquirió «porque necesitaba asegurarse» grava, pero «no está adscrita a ninguna obra ni tiene que ver» con los tres proyectos de «desdoblamientos».” Quantes més autopistes millor, consumeixen molt de territori i grava del seu grup!

“Que el suministro de áridos a Accesos Ibiza provenga de esa cantera es, recalcó, tan circunstancial como que las excavadoras o la planta asfaltadora de MAB hayan llegado a Eivissa a bordo de barcos de Trasmediterránea (ahora Acciona, de la que es accionista) o que sus ingenieros se alojen en hoteles de su cadena.” Quants pàrkings ha construït i gestiona Acciona? Quantes escoles ha construït Acciona a Mallorca?

Què beneficis pot treure un especulador d’una autopista? Se m’ocorren per exemple, la revaloració d’un terrenys siguin o no urbanitzables, com a polígons industrials o de serveis,... El mateix podem dir d’un camp de golf. Darrera d’una camp de golf o un hospital de Son Espases és fàcil trobar hotels, projectes comercials i com no, urbanitzacions. Idò, als voltants d’una autopista hi ha interessos immobiliaris entre altres.

Diu sa seva filla, curiosament Consellera d’Obres Públiques d’Eivissa, que les autopistes són necessàries per reduir les morts en carretera. Però diuen les estadístiques de la DGT que a les Balears, la meitat dels accidents mortals són nocturns (menys trànsit) i amb menors de 30 anys, que l’alcohol és present a bona part dels accidents i la velocitat inadequada o excessiva és una de les primeres causes. Una part gens menyspreable de les víctimes es donen a les zones urbanes.

1) Les noves autopistes són rebutjables perquè:

* NO solucionen els problemes de trànsit. Traslladen els embussaments a altres llocs, tal com han fet el tercer carril de l’autopista d’Inca, la circumval·lació i autopista de Llucmajor, la circumval·lació d’Inca, per posar uns exemples.
* Afavoreixen l’ús del cotxe, provocant a mig termini més embussaments i més emissió de gasos d’efecte hivernacle.
* Són perilloses. Les carreteres més segures son les carreteres desdoblades amb paret mitjanera. Les autopistes afavoreixen la velocitat en comptes de la seguretat, i són les més destructives del paisatge i de l’hàbitat.
* Desfiguren el territori. Amb imatges aèries podem veure l’impacte de les autopistes, dels camps de golf, dels ‘escalestris’ de l’autopista fins a Sa Pobla,...
* Alteren l’economia dels pobles. Què tenen en comú Inca, Llucmajor o Vilafranca per posar exemples? Estan llevant el petit comerç dels pobles, part de l’economia local, convertint-los en pobles dormitoris.
Són molt cares

Una autopista és un nou traçat i amb una envergadura i condicions especials per poder permetre velocitats de 120 quilòmetres/hora. I com entre els punt units per una autopista ha d’haver alternativa pels vehicles que no hi poden circular per la mateixa, han d’incloure vies de servei o carreteres locals, és a dir, un consum bestial de territori perquè els vehicles puguin circular més ràpid. Res a veure amb la seguretat.

2) Defensam unes infrastructures segures i respectuoses amb el medi ambient. Per això defensam el transport col·lectiu i un pla coherent de carreteres. Han endeutat les Illes per fer autopistes, dedicant a transport col·lectiu una quantitat ridícula (necessitem incrementar la xarxa ferroviària i la millora dels serveis d’autobusos entre municipis). El pla de carreteres és incoherent, irracional i sovint canvia perquè no tenen les idees clares. Les carreteres han d’ésser mes adequades a les distàncies de les Illes Balears.

Per què el poble de Campanet té abans una autopista just a l’entrada i no pas un servei de transport públic de qualitat?

Ibiza: entre el asfalto y el cemento
http://www.mira-mira.com/ibiza,%20entre%20asfalto%20y%20cemento.pdf

El segon i tercer cinturó de Ciutat
http://bloc.balearweb.net/post/184/8098

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb