El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Carlos Dávila i IB3 contra les ONG

Manel | 21 Març, 2006 10:13

Les insídies de Carlos Dávila i consegüentment d’IB3 sobre les ONG

Avui 16 de març acabo de veure per la nostra meravellosa televisió autonòmica, IB3, el programa del periodista Carlos Dávila sobre les organitzacions no governamentals (ONG) i he restat estupefacte del tot. Me sembla que utilitzar un mitjà públic de comunicació per ser insidiós i malintencionat amb el treball i l’honradesa de les organitzacions no governamentals és una vergonya, per no emprar altres paraules més fortes.

Al llarg del programa, totes les apreciacions i preguntes del periodista partien des de la vessant negativa o dubtosa insinuant corrupció, tot sota l’espectre de la doble intenció; no hi ha hagut ni una anàlisi ni una reflexió, res de res. Si hagués volgut posar en dubte l’ajuda als països del sud, hauria d’haver mirat quin tant per cent d’aquesta ajuda al desenvolupament la gestionen les ONG, quina minúcia representa si la comparam amb les ajudes oficials, préstecs FAD, programes de la CE, institucions internacionals...; és a dir, un clar exemple de no haver estudiat ni el manual bàsic de la cooperació per al desenvolupament i mostrant la manipulació i una barra increïble.

Altre detall varen ser els contertulians del programa. És clar que poden convidar a qui vulguin, però és estrany que no es convidés cap dels representants legals de les ONG de les Illes Balears, és a dir, a la Coordinadora d’ONG, per què? Per què les imatges que es mostraven no eren de cap projecte que executen les ONG de les Illes Balears, amb la despesa tan abundant que han fet, enviant productores privades de televisió d’aquí cap allà per tot Arreu del món, amb els diners de la cooperació.

Crec que aquest escrit no servirà per alleugerir els greuges que amb aquest programa s’han causat a la imatge de les entitats –que és cert que poden ser molt nombroses- i als voluntaris i voluntàries que treballen a les Illes Balears amb l’únic compromís per les causes de l’eliminació de la desigualtat social, de defensa dels drets humans, de denúncia d’un sistema injust de distribució de la riquesa en aquest maltractat planeta terra; però sí pot servir aquest escrit per mostrar a aquests col•lectius el meu respecte i solidaritat. No es va parlar dels voluntaris i voluntàries que treballen aquí, a les Illes, en projectes de marginació, drogaaddicció i exclusió social; aquesta també és una tasca de les ONG.

Molt me tem que la línia d’IB3 seguirà per aquest camí: ahir amb reportatges que posen en dubte l’autoria dels atemptats de l’11M a Madrid, demà amb un programa contra les organitzacions ecologistes, demà passat contra els sindicats i el dia següent contra tu o contra jo per pensar i actuar de manera diferent; el pitjor de tot es que no me sembla un fet aïllat, crec que és una campanya ben orquestrada, que intenta eliminat qualsevol associacionisme crític a les Illes Balears.

El senyor Dávila ha acabat el programa amb la pregunta, quantes ONG son honrades? Jo li responc –ja que crec que els contertulians s’han espantat davant aquesta actitud tan prepotent- amb altres preguntes: Quant de periodistes son honrats? Quants de governs del nord són honrats?

Vull dir-li també a aquest senyor que, mentre la majoria de les ONG de les Illes balears treballen desinteressadament, ell sí cobra per als seus programes (per cert rebutjats, donat el seu contingut i enfocament ultraconservador, per altres televisions autonòmiques) amb els nostres imposts.

No val més demagògia. Les ciutadanes i ciutadans d’aquests illes ens mereixem quelcom més digne que no ofengui perquè sí els moviments socials.

Només me resta esperar una declaració pública i explícita de la Consellera d’Immigració i Cooperació en defensa de la feina de les ONG i de les cases de Baleras a l’exterior.

____

He rebut un correu amb aquest article. Com no sintonitzo PP3, ni idea.

Les claus d’IB3

Comentaris

Acord amb la protesta

miquel | 21/03/2006, 13:02

Vagi per dit que no som telespectador de IB3 , però quan vaig llegir aquesta carta als Diaris i avui la torn veure en aquest blogs no puc deixar d'alçar la meva veu i expressar el meu desacord total amb Carlos Dàvila. El meu acord amb el contingut de la carta/protesta. El meu ànim encoratjador a totes les ONGs de Mallorca, que he pogut comprovar amb els meus propis ulls , fan bona feina i que les meves col·laboracions i les de tants d'altres mallorquins arriben a bon terme. Esper una paraula del Bisbe d'Eivissa que així com ha protestat de les manifestacions antiautopista, també protesti davant aquestes manifestacions per manipuladores o ofensives contra les ONGs, recordant-li que ell deu ser president d'un parell d'ONGs a Eivissa com Càritas,Eivissa Missionera,etc.... Per acabar: no tenim la TV/IB3 que ens mereixem mea'm si ens animam a canviar-la. gràcies.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb