El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Son Real: connivència entre promotors, partits i administració

Manel | 14 Març, 2006 14:15

Així ho ha denunciat el GOB aquest matí a una nota informativa. Segons el GOB els darrers 20 anys de la possessió de Son Real a Santa Margalida s’ha caracteritzat per la connivència entre promotors, partits polítics i administració per rebaixar la protecció de la zona al mateix ritme que s’anava aprovant projectes immobiliaris.

Procés per reduir la protecció:

1985: S’aprova l’Inventari d’ICONA d’espais naturals a protegir, que inclou la pràctica totalitat de la possessió

1991: Quan s’aprova la Llei d’Espais Naturals, l’àmbit protegit queda retallat a la meitat, aturant-se a la carretera

1992: La coalició PP-UM presenten una proposició de llei al Parlament a fi de seguir retallant la protecció de Son Real, desprotegint ¾ parts de la zona LEN.

1992, el Parlament no aprova aquesta reducció perquè UM no dóna suport a la proposta del PP

Projectes urbanístics:

1988: El Govern Balear aprova un projecte de camp de golf a la possessió de Son Real, a l’entorn de les cases, que al final queda caducat per manca d’iniciativa

1997: Els propietaris de Son Real fan una parcel·lació i creen 33 noves finques sense llicència municipal

2002: L’Ajuntament de Santa Margalida certifica que no és necessari llicència. Aquest fet permetria edificar quasi 80 xalets a l’entorn del futur camp de golf.

2005: se tramita un projecte de camps de golf, amb el vist i plau de l’Ajuntament

El Govern Balear va construir una conducció d’aigües residuals de l’EDAR de Can Picafort-Muro fins a la possessió de Son Real a principis dels anys 90, just devora del camp de golf que es projecta.

“Son Real és la possessió més emblemàtica de Santa Margalida i en paraules del professor Rosselló-Bordoy és la més valuosa de Mallorca tant del del punt de vista arqueològic, etnològic com històric. Més de 34 jaciments catalogats donen mostra del seu interès.

El seus valors ambientals i paisatgístics han estat reconeguts en tots els inventaris d’espais naturals

Aquí s’hi vol du a terme un camp de golf que, d’entrada, inclou un hotel de 450 places, un centre social, bars, restaurants, comerços, etc, impulsada per la societat mercantil Golf de Can Picafort S. L. A canvi l’Ajuntament rebrà en cessió 8,5 ha per a ús esportiu-social i rebrà la quantitat de 150.000 euros. Els terrenys on se vol ubicar el camp de golf i l’hotel formaren part de l’Inventari d’espais Natural a protegir elaborat per ICONA l’any 1984.”

“La qualificació urbanística i ambiental de Son Real no respon als vertaders valors naturals, paisatgístics i patrimonials de la possessió, sinó als interessos de les distintes promotores que han anat presentat projectes dins l’àmbit de l’antiga possessió”

http://www.gobmallorca.com

Comentaris

I la premsa

anònim | 14/03/2006, 15:18

Promotors, administració, partits polítics i una premsa servil que només treu la informació que interessa als especuladors. Ull viu!
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb