El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Pel dret a poder fer servir el cotxe i pel dret a no estar obligat a fer-ho servir

Manel | 31 Octubre, 2006 09:32

El parc de les Vies milloraria la mobilitat dins la ciutat

Què és la mobilitat urbana? És la facilitat de desplaçar-se les persones de un lloc a altre. El nombre excessiu de cotxes dins la ciutat de Palma dificulta altres tipus de desplaçaments, entre d’altres el del transport públic. A Palma, per les dimensions, el clima  i la orografia és molt factible i necessari incrementar el nombre de desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic.

El desplaçament a peu i en bici queda afavorit amb el Parc, el transport públic està al subsòl i la comunicació transversal per persones i vehicles seria el gran guany i l’autèntic motiu pel que es fa el soterrament.

 
El projecte de l’Ajuntament amb nous vials de circulació per més de 15.000 cotxes agreujaria el problema de trànsit a Palma.

Hem de recordar que el Pla de mobilitat de Palma va ser rebutjat per tots els partits de la oposició i que entitats tan importants com Pimeco, tampoc no li va donar suport. Tot i això, el pla considera que obrint al trànsit Jacint Verdaguer, estaria saturat l’any 2010 i llavors tan sols es podria apostar pel transport públic. Sembla ridícul arruïnar un espai emblemàtic com aquest per culpa d’una  gestió equivocada de la mobilitat.

Plataforma pel Parc de les Vies

Pel dret a poder fer servir el cotxe i pel dret a no estar obligat a fer-ho servir
 

El clima cambia, ¿y tú?

Manel | 27 Octubre, 2006 18:11

Informa't i frena el canvi climàtic, amb aquesta peculiar campanya web de la Fundació Natura.

http://frenaelcambioclimatico.org/

 

Salvem Mallorca, només en tenim una!!!

Manel | 10 Octubre, 2006 15:20

Dilluns dia 16, Acte Cívic sota el lema "Salvem Mallorca, només en tenim  una"
 
 
 
EL GOB I LES PLATAFORMES CIUTADANES ORGANITZEN UN ACTE CIUTADÀ AL TEATRE DEL MAR AMB EL LEMA SALVEM MALLORCA, NOMÉS EN TENIM UNA
---

Ja s'ha confirmat que aquest mes d'octubre se debatrà al Parlament la Iniciativa Legislativa Popular en defensa de Mallorca, que hem impulsat grups ecologistes i plataformes territorials de Mallorca, Menorca i les Pitiüses.

Coincidint amb aquestes esdeveniment històric, la Plataforma ha organitzat un acte cívic de suport a la iniciativa Legislativa Popular que tendrà lloc el proper dilluns dia 16 d'octubre a les 20,30 al Teatre del Mar (Es Molinar).

Aquest acte tendrà tres parts:

- Intervencions de totes les plataformes territorials

- Projecció d'audiovisuals

- Música en directe

PLATAFORMES CIUTADANES

Al llarg de la vetllada intervendran representants de els següents plataformes:

   *      Salvem La Real

   *      Parc de ses Vies.

   *      Autovia No (Inca-Manacor)

   *      Es Carnatge

   *      Ses Fontanelles

   *      Can Vairet (Calvià)

   *      Autovia no, desdoblament si (Inca-Sa Pobla)

   *      Sóller, on ets?

   *      Son Real no té preu

   *      Façana Marítima de Palma

   *      Quin Port Volem? (portocolom)

   *      2n Cinturó

MUSICA I IMATGES

Igualment està previst que actuï la coral de La Real, interpreteant versions dels Beatles, així com el Glosador Mateu Xurí acompanyat dels xeremiers Pere i Manel Martorell.

Per últim se presentarà i projectarà l'audiovisual Salvem Mallorca.

MÉS DE 30.000 SIGNATURES DONANT SUPORT A LA PROPOSICIÓ DE LLEI

El que defensarem al parlament Balear serà una proposició de llei, que al mes de maig fou presentada a la Cambra Autonòmica amb el suport de més de 30.000 firmes, el triple de les necessàries. Després de distintes tramitacions parlamentàries, la proposició de llei arriba a la recta final, al moment que representants de la Plataforma (segurament una persona de cada illa) la defensaran en el debat de presa en consideració,.

Aquesta llei pretén aturar noves destrosses territorials i ambientals i la construcció de noves infrastructures i equipaments. En concret, pretén evitar la construcció de noves autopistes i autovies, camps de golf, parcs temàtics, ports esportius, ampliacions d'aeroports, i alhora assegurar la protecció d'àrees rurals i naturals. En definitiva intentam aportar unes alternatives més sostenibles a l'actual model tan depredador.

Amb aquest bitllet pots comprar

Manel | 06 Octubre, 2006 07:52

Un bitllet de na Munar i en Mates per anar a comprar...

 

L’Ajuntament de Llucmajor veta a Greenpeace

Manel | 04 Octubre, 2006 09:35

“No sois bienvenidos desde el Govern Balear”, aquesta es la resposta que l’Ajuntament de Llucmajor donà a Greenpeace per a negar-los la participació d’aquests a la passada fira ecològica de dia 25.

Sembla que el PP-ASI que governa l’Ajuntament ha aconseguit tot el contrari. Els voluntaris de Greenpace, observats de prop per la policia, ataviats amb camisetes de Greenpeace, portant una pancarta contra els transgènics i les cares pintades de verd i groc, informaven a peu dels transgènics i les diferents campanyes que duu a terme Greenpeace en contra dels transgènics.

Greenpeace ja duu recollides unes 900.000 firmes a l’Estat Espanyol a favor de l'etiquetatge obligatori dels productes que porten transgènics.

http://www.greenpeace.org/espana/campaigns/transgenicos


Mallorca Zona Lliure de Transgènics

http://manel.balearweb.net/post/184/14327

 

Conversa a tres: n'Àngels, na Cirer i en Matas

Manel | 03 Octubre, 2006 11:57

Conversació mantinguda entre en Jaume Matas, na Catalina Cirer i n'Àngels Fermoselle el dia de la inaguració de l'estació de Jacint Verdaguer:

 http://www.mallorcaweb.net/parcdelesvies/hemsingle.php?primer=0&idhem=242

"Ustedes tienen todo el dinero, tienen el poder y tienen la autoridad, nosotros no tenemos nada. Somos simplemente ciudadanos"

 

L’electoralisme del PSIB-PSOE condemna Ses Fontanelles

Manel | 02 Octubre, 2006 12:39

Una vegada més el PSOE ha negat la protecció de la zona humida de Ses Fontanelles. Els arguments que fan servir els representants d’aquest partit a l’Ajuntament: “es tracta d’una situació irreversible”.

El projecte que destruiria la zona humida encara no està aprovat. Serà irreversible però, si el PSOE no canvia d’actitud. Posar per damunt els seus interessos electoralistes no beneficia gens el medi ambient i la qualitat de vida a Can Pastilla. Sembla, que els preocupa més el suport dels hotelers i empresaris d’oci, perquè després de l’experiència del Pacte de Progrés ja saben fins on són capaços d’arribar aquestes associacions empresarials quan no es fa el que volen.

Playa de Palma, a que juegan PP, PSOE y UM
http://manel.balearweb.net/post/184/20776

Ses Fontanelles, s’Albufera de la Platja de Palma
http://manel.balearweb.net/post/184/20164

PSOE, seu a la mateixa cadira que PP i UM
http://manel.balearweb.net/post/184/15146

PLATAFORMA SES FONTANELLES, PARC NATURAL!
http://bloc.balearweb.net/post/184/20113

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb