El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

José María Aznar i l’integrisme catòlic

Manel | 26 Setembre, 2006 12:45

Diu Aznar que per què no demanen perdó els musulmans per 8 segles d’ocupació de l’Espanya que llavonces ni existia. Dois com aquests són els que aixequen murs de sang i d’odi.

La influència de l’ocupació islàmica a les diferents cultures de l’Estat Espanyol és més que manifesta: llinatges, folklore, gastronomia, festes, llengua, arquitectura, eines del camp, sistemes agrícoles,... influències que s’han entremesclat amb la de tots els diferents pobles que han passat per aquestes terres.

Demanaran els integristes nacional-catòlics perdó per la invasió del poble Iraquià per a treure contractes petrolífers i econòmics per a les poderoses i adinerades famílies de l’Estat Espanyol a canvi de la vida dels seus soldats? Demanaran perdó pels successius cops d’Estat? Demanaran perdó per les Croades? El proper aniversari del descobriment d’Amèrica, que faran els integristes? demanaran perdó per les matances a Amèrica, per tot el que es va robar, per implantar una religió amb la força de les armes,...?

Estaria bé que aquesta colla integrista s’apliqués el missatge d’amor de Crist

Productes ecològics a Internet. Per un consum responsable.

Manel | 19 Setembre, 2006 11:57

Ecològica Mallorca és una cooperativa de treball que ofereix productes i serveis que fomenten el consum responsable entre la ciutadania. Els productes seleccionats segueixen criteris ecològics i socials, contemplant des de la seva producció fins que esdevenen un residu, sense perdre de vista la qualitat i la competitivitat econòmica.

Material d'oficina i escolar.
Juguetes ecològiques.
Productes de neteja.
Productes per la fusta i pintures naturals.
Sistemes domèstics d'estalvi d'aigua i energia.
Recipients per la recollida selectiva.

I serveis de disseny de campanyes de comunicació i sensibilització ambiental, i d’organització de cursos, tallers i altres esdeveniments orientats a fomentar el consum responsable.

Podeu consultar el catàleg a http://www.ecologica-mallorca.es

Abocament d’aigües residuals sense depurar a Ciutat Jardí

Manel | 05 Setembre, 2006 15:51

El PSM denuncia el continu abocament d’aigües residuals sense depurar a Ciutat Jardí

“aquests abocaments són un atemptat a la salut pública, un delicte ecològic (pèrdua de biodiversitat, atac a la Posidònia, etc.) i un clar frau a les arques públiques, ja que es cobra per una depuració que no es realitza. A més, com que la zona és una àrea de pesca de marisc oficialment reconeguda, la irresponsabilitat de Cort i EMAYA afecta l’explotació pesquera. I evidentment, s’ha d’afegir la mala imatge turística que tot això provoca.”

Playa de Palma, a que juegan PP, PSOE y UM
http://bloc.balearweb.net/post/184/20776

La carn que es menja l’Amazona

Manel | 01 Setembre, 2006 18:21

Dins el món vegetarià ens podem trobar moltes tendències vegetarianes així com motius ben diversos. Unes inclouen ous i llet, altres també afegeixen el peix, altres rebutgen qualsevol subproducte animal, i potser més extrems, que si només de fruites fresques i seques, que si llegums, que si només de cereals...

Salut, desconfiança d’allò que ens venen, intolerància a cert productes proteics, boicot a les multinacionals de la carn i les seves pràctiques contra el medi i els animals, per evitar la fam del món, per sostenibilitat dels recursos naturals, etc., són arguments que ens podem trobar.

A mi personalment, la carn, m’agrada, així com el peix o la llet. Però conscient de les conseqüències, el consum de carn el faig amb molta mesura. Les meves raons tenc: la salut, doncs l’excés de consum de carn, i especialment la vermella és perjudicial; el medi ambient, doncs la producció de carn produeix una gran quantitat de diòxid de carbó i metà, i fa servir una gran quantitat d’aigua; la gent menja molta més carn de la que realment necessita, per què menjar tanta idò?

Des de fa anys, l’Amazona sofreix la tala indiscriminada per:

- portar la fusta cap a Europa o Estats Units,
- per fabricar paper
- per al cultiu de milers de quilòmetres quadrats de soja (de vegades transgènica) que es fa servir a Europa per fabricar pinso per a animals.

"La destrucción de estas selvas está amenazando nuestra biodiversidad y agravando el problema del cambio climático", afirmó Carlos Ritti, responsable de la campaña de Cambio Climático de Greenpeace. "Brasil está entre los cuatro países que lideran el incremento del cambio climático debido precisamente a la destrucción de sus bosques. La deforestación está contribuyendo al cambio climático y los cambios en el clima global están secando la selva. Una selva más seca lleva a un mayor número de incendios, aumentando las emisiones de CO2. Esto supone un círculo vicioso devastador."

Fa un dies, Greenpeace denunciava el silenci i la complicitat de les principals empreses del sector alimentari espanyol (El Pozo, Pascual, Sada, Casa Tarradellas, Coren,...) amb la destrucció de l’Amazona.

Podeu consultar un informe que versa de la destrucció de l’Amazona per cultivar soja: “Devorando la Amazona

DEVORANDO LA AMAZONIA
LAS CIFRAS DE LA DESTRUCCIÓN

EL ESCENARIO

El bosque amazónico es una de las regiones con mayor biodiversidad del planeta que aloja casi el 10% de todos los mamíferos del mundo y un increíble 15% de todas las especies vegetales terrestres conocidas en el mundo, con más de 300 especies de árboles en una sola hectárea.

Esta región es también el hogar de unos 220.000 indígenas pertenecientes a 180 pueblos diferentes que viven en las profundidades del bosque tropical, junto con muchas más comunidades tradicionales que dependen del bosque. El bosque tropical les proporciona todo lo que necesitan, desde alimento y cobijo hasta herramientas y medicinas, y juega un papel crucial en la vida espiritual de los indígenas. Todo esto se está viendo amenazado por la deforestación y la esquilmación que conlleva, cometida en nombre de los beneficios económicos generados por productos agrícolas como la soja.

EL CRIMEN

Desde la llegada al poder en Brasil del Presidente Lula da Silva en enero de 2003 se han destruido casi 70.000 km2 de selva tropical amazónica.

Entre agosto de 2003 y agosto de 2004 se han perdido en un solo año 27.200 km2 – un área del tamaño de Bélgica, de las cuales tres cuartas partes de dicha destrucción fueron ilegales. Se habla de la pérdida diaria de un área de 10 km de longitud por 7,5 km de ancho; más de 3 km2 cada hora. Una zona del tamaño de un estadio de fútbol cada ocho segundos. En 2004–05 se plantaron en el bioma amazónico/selva tropical amazónica alrededor de 1,2 millones de hectáreas de soja (el 5% del total nacional).

Se sabe con certeza del uso de mano de obra esclava para limpiar bosque preparándolo para la agricultura. Las zonas de Mato Grosso y Pará, los dos estados de la Amazonia pioneros de la frontera de la soja, son responsables de más de la mitad de la mano de obra esclava de Brasil8. Entre 2003 y 2004, el gobierno brasileño informó de la presencia de casi 8.700 esclavos en los dos estados.

Hasta el 75% de las emisiones de gases efecto invernadero de Brasil son producto de la deforestación – la mayor parte proviene de la limpieza y la quema de la selva tropical amazónica. Resulta increíble que para un país relativamente desindustrializado, Brasil sea uno de los cuatro países contaminadores climáticos más importantes del planeta.

LOS CRIMINALES

Tres gigantes de productos agrícolas estadounidenses – Archer Daniels Midland (ADM), Bunge y Cargill – controlan el 60% de las exportaciones de soja procedente de Brasil. Estas tres compañías juntas controlan también más de tres cuartas partes de la trituración de soja en Europa que suministra soja triturada y aceite al mercado de los piensos para la industria ganadera.

Con 13 silos construidos ya en el bosque amazónico y un puerto ilegal en la selva tropical, Cargill capitanea la invasión de la soja en la región, contribuyendo a la incursión de granjas ilegales y estableciendo una infraestructura para la distribución de soja amazónica a los mercados globales. Bunge y ADM siguen los pasos de Cargill, y cuentan con ocho y cuatro silos respectivamente en la Amazonia.

LOS SOCIOS DE LA ILEGALIDAD

El 80% de la producción de soja de todo el mundo se dedica a la elaboración de piensos para la industria ganadera.

La creciente demanda de piensos a base de soja por los agricultores europeos está expandiendo las fronteras agrícolas hasta la selva tropical amazónica. Europa compra la mitad de la soja exportada desde el estado amazónico de Mato Grosso, donde se cultiva el 90% de la soja de la selva tropical. Carne alimentada con soja de la selva tropical encuentra el camino hasta los supermercados y cadenas de comida rápida de toda Europa.

Per a qui governen? per al rei?

Manel | 01 Setembre, 2006 16:34

Na Cirer demanà disculpes al rei per les obres de Palma. I ara, ens demanarà el rei disculpes pel retràs de la variant de Son Ferriol?

Segons es publica, la nova variant de Son Ferriol es retardarà cinc mesos i costarà tres milions més d’euros perquè per motius de seguretat de la família reial han de fer un nou accés a l’aeroport de Son Sant Joan.

Mentre, els ciutadans de la Platja de Palma són desatesos per na Cirer i el seu govern.

Can Pastilla, dins l’oblit dels governants
http://bloc.balearweb.net/post/184/20563

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb