El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Què mos ofereix Mallorca i Eivissa?

Manel | 24 Juliol, 2006 16:34

“Spanair le acerca a un destino ideal de cara al verano: Menorca, la pequeña isla balear que mantiene intactos muchos de sus encantos. Un lugar para descubrir.”

Aquesta és la publicitat que he rebut de la companyia Spanair per a aquest estiu. Què mos ofereix Mallorca i Eivissa? muntanyes-costes com abells de ciment, asfalt d'autopistes embosssades, parcs naturals abandonats, zones humides cimentades, platges de sorra gruixuda i amb l’aigua ben fosca per culpa de les regeneracions de platja amb l’extracció de sorra,... i una ocupació hotelera del 100 %, un consum de recursos naturals creixents però uns ingressos per turisme decreixents.

Darrera un hospital, un camp de futbol

Manel | 24 Juliol, 2006 11:47

Primer es fa un hospital, després ve ...

És evidentment que el creixement de Ciutat es menjarà Son Ferriol convertint-lo en una barriada més. Però hi ha un projecte del president del Mallorca i un altre d'UM-PSOE que ho pot accelerar. En el cas del president del Mallorca és la possibilitat de construir el nou Estadi de Son Moix (o ONO Estadi) a un dels molts de terrenys dels quals té opció de compra (devora l’hospital de Son Llàtzer). En el cas d’UM-PSOE, el segon cinturó, que no només donaria connexió directa als negocis comercials i d’oci que tindran els seus amics a la zona humida de Ses Fontanelles, sinó que també al nou camp de futbol que, com no, també tindrà centres comercials, d’oci, d’oficines,...


El segon cinturó i el tercer cinturó
http://bloc.balearweb.net/post/184/15146

Per una Ciutat més verda

Manel | 20 Juliol, 2006 14:42

Palma té una diferencia molt important respecte a ciutats com Madrid o Pamplona: les zones verdes. A Mallorca mos agrada els parcs de pedra i ciment, i a ser possible, amb pocs arbres i petits.

A Madrid, en canvi, agraden els parcs o petites zones verdes, que encara que siguin petits com el de la foto (just davant del Palau Reiall), tinguin una bona ombra a l’estiu. A Mallorca, quan creixen una mica el tallem per poder fer un altre parc amb més pedra (i així mos dóna menys feina de neteja) i amb nous arbres més petitons.

És curiosa tota la vida animal i social que tenen aquests petits boscos en mig de la ciutat, com també ho és, que a Madrid, en ple estiu puguis estar la mar de bé sota l’ombra d’aquests arbres mentre a casa hauries de tenir l’aire condicionat. Gent ajaguda damunt la gespa, nins i nines corrent i botant, els nostres majors i no tant majors jugant a jocs de taula a les petites taules instal•lades, bancs per seure, ... Ja voldríem un Parc del “Retiro” a Palma...

Diuen que un jardí pot reduir la temperatura de l’estiu fins a 6 ºC, tenint en compte que la pedra i el ciment és un acumulador de calor que fa la nit insuportable, hauríem de fer un pensament.

Un edificio rodeado de vegetación o de elementos de agua acumula mucho menos calor durante el día que si tiene sólo pavimento de asfalto o cemento. La evapotranspiración de la vegetación enfría el ambiente e incrementa la humedad relativa del aire (en zonas arboladas se puede lograr una disminución de la temperatura entre 3 y 6 ºC). Los árboles de hoja caduca permiten, a su vez, que el sol caliente el edificio en invierno y lo protejan del sol en verano.

Informe Mantenerse frescos sin calentar el planeta: http://www.wwf.es/descarga/mantenernos_frescos.pdf

FALCA VERDA; HORTERADES CARISSIMES
http://bloc.balearweb.net/post/581/19154Golf Park Mallorca a Puntiró, enderrocs a dins un impressionant clot

Manel | 18 Juliol, 2006 16:54

Si vos donau una volta pel camp de golf de Puntiró, en construcció per Melchor Mascaró i Llabrés Feliu, i gairebé acabat, podreu trobar un immens clot devora la carretera que des de fa mesos s’està omplint amb enderrocs. La llei obliga al tractament dels enderrocs per a, entre altres motius, reduir la destrucció de l’entorn i l’ecosistema animal que provoquen les pedreres. Què fa el Consell de Mallorca?

Estaria bé una ecotaxa per a les pedreres amb l’objectiu de compensar el cost medi ambiental que provoquen i per fer més econòmic la reutilització dels enderrocs, i destinada a la recuperació de l’entorn afectat.


Abocament de milers de tones d’escombros al golf de Puntiró
EL GOB HA DETECTAT I DENUNCIAT DAVANT CORT I EL CONSELL L’OBERTURA D’UNA TRINXERA DE MES DE 15 METRES DE FONDÀRIA QUE ARA S’HI TIREN RESIDUS DE CONSTRUCCIÓ I DEMOLICIÓ

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2006/060424.htm

Imatge per satèl•lit de l’impacte d’un camp de golf
http://bloc.balearweb.net/post/184/17327

Son Real té preu, el PP de Santa Margalida també
http://bloc.balearweb.net/post/184/17249

Fa uns mesos:

Actualment:Els Bous de Costitx

Manel | 03 Juliol, 2006 14:34

Tot i que el PP i el PSOE a Mallorca estaven d'acord amb el retorn dels Bous de Costitx i les armes del Rei en Jaume a Mallorca, a Madrid, els mateixos PP i PSOE varen dir NO.

Bronce
Siglos IV-II a.C.
Santuario de Son Corró. Costitx
(Mallorca)

Estas culturas están consideradas como piezas emblemáticas de la toréutica de las Islas Baleares. Su vinculación al santuario ha sido interpretada como la representación de una divinidad protectora ligada a ritos de fecundidad.

Museo Arqueológico Nacional (Madrid)

El PSM critica que PP i PSOE hagin votat en contra del retorn a Mallorca dels Bous de Costitx i les armes del Rei En Jaume

http://www.tribunamallorca.org/noticies.php?idf=7723 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb