El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Nyaps de la Conselleria de Medi Ambient i el PP de Sa Pobla

Manel | 26 Juny, 2006 14:30

Al programa de televisió “Caiga quien caiga”, davant la denúncia anònima d’un veí, varen emetre una investigació de l’estat de l’aigua al municipi de Sa Pobla així com les solucions proposades des de les Administracions Públiques. Un municipi clarament agrícola i on es fan servir grans quantitats de nitrats per part dels agricultors sense cap preocupació ha duït, com a altres municipis mallorquins, a la contaminació dels aqüífers fins nivells gens recomanables. La solució? prohibir l’ús de les fonts d’aigua a les escoles, repartir botelles d’aigua i mesclar l’aigua dels pous contaminats amb aigua de l’aqüífer de Crestatx. I per a les causes de la contaminació? cap solució? nyaps

En Matas dóna la medalla d’or als qui li donen de menjar

Manel | 23 Juny, 2006 18:26

En Matas ha concedit la Medalla d'Or de la Comunitat a Gabriel Barceló, Sebastià Barceló i Gabriel Escarrer.

“En el cas de Gabriel Barceló, a més, es tracta del fundador del diari El Día, actualment fusionat amb El Mundo, que s’ha caracteritzat des del primer moment pel seu anticatalanisme militant i que s’ha convertit durant els darrers temps en l’impulsor del gir a l’extrema dreta del PP. Gabriel Escarrer, doctor Horroris Causa per la UIB, es tracta del principal implicat en la campanya contra el Pacte de Progrés.”

“Més que servir a la terra se n’han servit, i ara que ja han sucat la fruita venen els seus hotels i se’n van al Carib a explotar terres verges. Respecte a la seva contribució al redreçament cultural, social o polític de Balears, la frase demostra que la política no està renyida amb el sentit de l’humor.”

Publicat a Tribuna Mallorca

El PP retorna els favors prestats amb Medalles d’Or de la Comunitat
http://www.tribunamallorca.org/noticies.php?idf=7735

Imatge per satèl·lit de l’impacte d’un camp de golf

Manel | 23 Juny, 2006 10:29

Tot i la informació que ofereixen els camps de golf a la societat, de no alteracions de terreny i respecte de la vegetació autòctona, la realitat és una altra: els moviments de terra són bestials amb destrucció de la vegetació original i de l’hàbitat natural de molts animals. Per exemple, per poder fer el camp de golf de Son Bosc, a l’Albufera, la Conselleria ha hagut de traslladar una colònia d’abellarols, tot i que hi ha afectades més espècies.

El jardiner que hagi fet feina a un camp de golf sap la quantitat d’insecticides i pesticides que fan servir per a eliminar totes aquelles espècies que no siguin gespa i protegir-la dels insectes. Aquests contaminants arriban al cos humà degut a la seva acumulació dins els aqüífers.


Fotografia de la destrucció més gran mai patida per l’illa de Mallorca

Manel | 22 Juny, 2006 14:04

Fotografia de la destrucció més gran mai patida per l’illa de Mallorca

http://www.gobmallorca.com/destrossa-mallorca-informe.pdfSon Real té preu, el PP de Santa Margalida també

Manel | 22 Juny, 2006 10:04

Fa uns mesos vaig rebre el següent comentari:

xisco | 16/04/2006, 23:15
Jo estic amb ell, voltros lo q esteis es ben flipats. I jo des batle vos aferreria una ma plana a tots el joves q opinen i no saben q opinen. Ademes vos fare una pregunta q voleu fer amb son ReaL?¿? deixaulo així milions d'anys o construir xalets i casses. Au no vengou amb histories. SÍ AL CAMP DE GOLF, SON REAL SI TÉ PREU I SI AL BATLE ANTONI DEL OLMO.


Per si a cas havia dubtes, Son Real té preu, i el batlle i regidors del PP a Santa Margalida sembla que també. Segurament els pujaran el nombre d'afiliats... PP és negoci segur.

CASO CINTAS. UNA PRESUNTA TRAMA DE CORRUPCIÓN QUE SALPICA AL GOBIERNO DE SANTA MARGALIDA

Una grabación recoge la entrega de 6.000 euros al alcalde Del Olmo

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=1206&pIdSeccion=3&pIdNoticia=192949&rand=1150968213986

Una grabación implica al alcalde Del Olmo (PP) en el cobro de comisiones

El ´batle´ y otra persona desgranan las recalificaciones de solares más polémicas en la revisión de las normas subsidiarias

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=1205&pIdSeccion=3&pIdNoticia=192678&rand=1150915764172


Son Real: connivència entre promotors, partits i administració
http://bloc.balearweb.net/post/184/11814

Plataforma “Son Real no té Preu”, al·legacions al golf de Son Real
http://bloc.balearweb.net/post/184/10906

La Plataforma pel Parc de les Vies valora el debat d'estat de Ciutat

Manel | 21 Juny, 2006 19:14

La Plataforma pel Parc de les Vies ha fet públic un comunicat de premsa amb la seva valoració del debat d'estat de la Ciutat

VALORACIÓN DEBAT ESTAT DE LA CIUTAT

Durante el debate se aludió en repetidas ocasiones al trabajo de la Plataforma pel Parc de les Vies y a su reivindicación.

Refiriéndonos a sus alusiones al Parc de les Vies, por parte de la alcaldesa queremos hacer las siguientes observaciones:

1)     El intento de pasar de puntillas por el tema en su primera intervención, denota su falta de convencimiento en su proyecto de tránsito masivo en el espacio ganado al soterramiento.

2)     Hablar de los muchos árboles plantados no creemos que sirva para que nos olvidemos de los cientos arrancados del Parc de ses EStacions, del Parc de Son Fortesa y de los árboles centenarios de Eusebi Estada.

3)     Sus números  sobre los metros cuadrados de zona verde por ciudadanos en Palma resultan engañosos ya que el bosque de Bellver no se puede incluir en el concepto de parque o zona verde urbana. De éstas últimas hay una gran carencia en la ciudad.  De ahí nuestra perseverancia.

4)     Su argumento de que como hay más coches hay que hacer más carreteras es pueril y falso, porque así lo único que consigue es dificultar la movilidad aun más.

5)     Intentó maquillar la carretera de tránsito masivo que pretende construir en Jacint Verdaguer y Prevere Rafael Barrera al decir que se había quitado un carril, cuando en realidad al añadir dos de aparcamientos aún asfalta mayor superficie y todos sabemos que es muy fácil borrar las rayas después.

6)     La alcaldesa ha decepcionado a la Plataforma y especialmente a aquellas personas que la votaron

7)     La alcaldesa ha demostrado durante los dos últimos años una inflexibilidad absoluta en este tema. Nos parece lamentable que los cientos de argumentos a favor del parque que le hemos explicado, nuestro trabajo siempre proponiendo cosas en positivo y nuestra actitud siempre dialogante y con la mano tendida, han dado un resultado nulo.

8)     Con su actitud está dándole la razón a las personas que creen que el diálogo y las buenas maneras no sirven para nada y eso en democracia es muy peligroso.

Creemos que su imagen de persona dialogante no sirve para nada si de ese diálogo no surge ningún fruto.

Plataforma pel Parc de les Vies   http://www.parcdelesvies.org/

Mallorca: a un ritme de ciment i asfalt de dos camps de futbol per dia

Manel | 19 Juny, 2006 11:56

A Mallorca cimentam i asfaltam per dia una superfície equivalent de més de dos camps de futbol. És això desenvolupament sostenible? On és el límit? Què fan els partits que mos governen, PSOE, PP i UM per canviar-ho? Deixarem de cimentar el futur?

Podeu llegir la noticia del Diario de Mallorca, “Balears consume cada día el suelo equivalente a dos campos de fútbol”, basat en un estudi de l’OSE (Observatorio de la Sostenibilidad en España - http://www.sostenibilidad-es.org/ )


 “Las islas son la única autonomía que tiene más territorio dedicado a carreteras que a zonas industriales”

“Madrid y Balears son las comunidades con mayor porcentaje de territorio consumido (casi un 12% en la primera y un 6,2% en la segunda), y que en los 13 años antes señalados el suelo ocupado del archipiélago había crecido un 41,4%, uno de los porcentajes más altos del país (por delante quedan Murcia, la Comunidad Valenciana, Madrid y Navarra).”

"una estructura económica volcada en el sector turístico explica la fortísima presión urbanística de las islas"

“un tercio de las ocupaciones de territorio del periodo 1987-2000 se han producido en el primer kilómetro del litoral”

 

 

 

Festa Salvem Mallorca a Sa Pobla, Rock'n'Marjal

Manel | 19 Juny, 2006 10:33

1 de Juliol a la Plaça Major de Sa Pobla

la política, a part de negoci i influències, què és?

Manel | 14 Juny, 2006 11:13

Son Espases, Can Domenge, autopistes d'en Matutes, Ses Covetes, Montport, Son Fuster, comentaris com els del batlle de Muro «Alguns esperen el nou govern per fer les obres il·legals», urbanisme a Calvià, Andratx, Palma,..., per als polítics, la política, a part de negoci i influències, què és?

Bla, bla, bla y más bla

Estatut del PP per a Mallorca, i del PSOE?

Manel | 14 Juny, 2006 05:52

“La importancia de hacer uniforme la lengua se ha reconocido siempre por grande, y es una señal de la dominación o superioridad de los Príncipes o naciones ya sea porque la dependencia o adulación quieren complacer o lisonjear, afectando otra naturaleza con la semejanza del idioma, o ya sea porque la sujeción obliga con la fuerza. Los efectos que de esta uniformidad se siguen son muy beneficiosos, porque se facilita la comunicación y el comercio; se unen los espíritus divididos o contrarios por los genios; y se entienden y obedecen mejor Las Leyes y Ordenes. Pero como a cada nación parece que señaló la naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación como el de los Catalanes es tenaz, altivo, y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado.”

José Rodrigo Villalpando, 29 de gener de 1716

Discurs “patrio” del batlle de Calvià, l'Espanya perduda

http://bloc.balearweb.net/post/184/6001

Discurs “patrio” del batlle de Calvià, l’Espanya perduda (II): Contestació a ‘Erasmo de Belfast’

http://bloc.balearweb.net/post/184/6042

Si al Parc de les Vies. Palma s’ho mereix

Manel | 13 Juny, 2006 11:41

Manifestació el 30 de juny a les 20 hores a sa Plaça d’Espanya, que acabarà a la Plaça de Cort.

La Plataforma pel Parc de les Vies i el GOB convoquen una manifestació per dir sí al Parc de les Vies, perquè Palma s’ho mereix.

Objectiu de la manifestació:

Guanyar el Parc de les Vies i demanar diàleg i consens

Donar veu i participació a les persones que ens ho han demanat repetidament a les reunions informatives.

Donar una oportunitat a la ciutat. Perquè Palma s’ho mereix

Que la ciutadania de Palma i els seus visitants estiguin orgullosos de guanyar qualitat de vida i comunicació.

Volem rebutjar la destrucció de tot el patrimoni de la zona del soterrament per part de l’Ajuntament i del govern (Parc de ses Estacions, Pont des Tren, Parc de Son Fortesa)

Millorar la mobilitat a la ciutat amb propostes modernes i de futur

Tots els arguments estan a favor del Parc Central de Palma

El Parc Central és vital per a aquesta ciutat per molts de motius, els més evidents son: Perquè serà el Parc de Palma més utilitzat

Perquè és bo per l’activació econòmica i comercial de les barriades

Perquè un Parc Central suposaria una millora de la qualitat de vida de tot la ciutat i no només de les barriades veïnes.

Perquè el canvi climàtic al Planeta ja és una realitat.

Perquè amb el Parc es podrien comunicar els dos costats de la ciutat que fins ara estaven dividits. Facilitaria el pas transversal de vehicles sempre que no fos una circulació massiva induïda.

Perquè és fals que donar més entrades als cotxes redueixi el trànsit a cap altre carrer, al contrari, a determinats trams del carrer Aragó hi haurien més cotxes. I els taps a les entrades de la ciutat serien encara majors

D’altra banda la circulació massiva de cotxes on estaven les vies dificultaria el pas transversal de vehicles i persones. Seria substituir la barrera del tren, per una altra de pitjor.

http://www.parcdelesvies.org/

OPA VERDE, dret a escollir electricitat neta

Manel | 13 Juny, 2006 09:36

"Cada vez más consumidores quieren ejercer su derecho a elegir electricidad limpia, pero el Gobierno se lo impide con unas tarifas eléctricas engañosas que no reflejan los costes reales y hacen inviable esa elección. Con las tarifas artificialmente bajas nos están dando una hipoteca que no hemos pedido, sin decirnos lo que nos va a costar al final. Es un engaño que perjudica al consumidor y sólo beneficia a las eléctricas".

José Luis García Ortega, responsable de proyectos de la campaña de Energía de Greenpeace.

http://opaverde.greenpeace.es/

MONESTIR DE LA REAL

Manel | 13 Juny, 2006 05:58

Preuat recés de natura,

vora l'antiga Ciutat

joiell d'història i cultura

que els segles han respectat.

---

Monestir, Casa Sagrada,

que dins un camp delitós

sorgires, com surt l'albada

en un matí lluminós.

---

Fontanelles, horts, vergers,

refilar d'aucells vitencs,

i càntics de primatxers

dels blancs monjos cistercencs.

---

Romeries venerades

per el poble mallorquí,

que de tantes encontrades

sentia l'influx diví.

---

Pedres que traspuen flaire

de pau i serenitat,

i apunten mirant a l'aire

amb sospirs d'eternitat.

---

Llegats d'un vell temps que amaguen,

com el front d'un ancià,

els record que mai s'apaguen

i no es poden profanar.

---

Correntia del passat

mirant l'esdevenidor,

que el bell tresor conservat

acarona amb gran amor.

---

Pena d'un temps que s’augura,

que uns núvols devastadors,

el silencia i la natura

emmatzinen destructors.

---

Un progrés de nostra terra,

sense cor i sense entranyes,

des del pla fins a la serra

destrossa valls i muntanyes.

---

Sobre les platges desertes,

com donzella profanada,

plora amb les venes obertes

la nostra Illa violada.

---

L'avidesa dels diners,

sense cor ni poesia,

trepitja pins i amatlers,

tota nostra pagesia.

---

Els bàrbars de cara tosca,

ja envolten el lloc sagrat.

Sobre els cavalls de la fosca

els voltants ja han ultratjat.

---

Els murs sagrats s'espaventen,

del brunziment de destrossa.

La dansa macabra senten

sobre funesta carrossa.

---

De la pau de la natura,

d'amor i de poesia,

sols el Monestir perdura

dins l'antiga rodalia.

---

Tu suportes amb valor,

tu ets símbol de l'agonia

d'una terra que amb dolor

cruix i clama nit i dia!.

---

Maquinotes agressives,

parau tanta iniquitat!

No esmicoleu pedres vives

de la nostra identitat!

---

Capolau nostres persones!

Esclafau els nostres cors!

Però no pareu les ones

de tan estimats tresors!

---

Què importen les nostres vides

si ja no tenen conhort?

Malmenades i entristides,

senten campanes de mort!

---

Cada jorn una contrada,

una font, un vell molí;

tomben amb la sang vessada

per la destral del botxí.

---

Que ens ajudin des del Cel,

Jesucrist, Santa Maria!

Ramon Llull tan ple de zel,

Sant Bernat el nostre guia!

---

Que la destrossa feresta

no consumi tot el mal,

i un raig d'esperança i festa

il·lumini LA REAL.

 

JOAN FRANCESC MARCH (9-6-2006)

http://www.salvemlareal.org/

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb