El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

El GOB demana a ZP i PSOE que no es deixin enganar amb el Segon Cinturó

Manel | 20 Maig, 2006 18:18

EL GOB DEMANA AL MINISTERI DE FOMENT I AL PSOE QUE NO SE DEIXEN ENGANAR EN EL TEMA DEL 2N CINTURÓ

La proposta del CIM és una proposta - trampa

---

El GOB rebutja de forma clara i contundent la proposta del CIM d’incloure el 2n Cinturó dins del Conveni de carreteres que negocia amb el Govern Central, maldament s’hagi de modificar una miqueta el projecte .

A paper del GOB les modificacions que introdueix el Consell no canvien de forma substancial el projecte, ja que d’Alcampo al Coll d’en Rabassa seria una autopista i els quatre km des d’Alcampo a la UIB inicialment seria una carretera de 2 carrils.

L’experiència dels darrers anys demostra que aquestes carreteres de 2 carrils se convertirà en una autopista des cap de pocs anys, com passa a la primera fase del 2n Cinturó. ES tracta en definitiva d’una proposta-trampa que ni el PSOE ni el Ministeri de Foment han d’acceptar.

L’alternativa que se propugna pel GOB, no és construir res nou, sinó aprofitar el que hi ha. A l’entorn de Palma hi ha un munt de petites carreteres que podries millorar-se notablement, així com una aposta pel transport col•lectiu. L’estudi de mobilitat dels accessos a Palma es fa imprescindible per a resoldre els problemes de saturació que a certes hores es produeix .


     *IMPROVISACIÓ ABSOLUTA QUANT A CARRETERES*

No fa ni dos anys que el Consell de Mallorca va modificar el Pla de Carreteres, a fi d’incorporar l’autopista Inca-Manacor i el 2n Cinturó. Ara el CIM ha frenat l’autovia d’Inca a Manacor i vol modificar una part d el 2n Cinturó.

És possible més improvisació? Això succeeix quan els plans no se justifiquen en estudis tècnics, quan no s’avaluen les conseqüències socials, territorials, ambientals o econòmiques de els actuacions proposades. I sobretot passa quan no se cerca el consens social i polític.

http://www.gobmallorca.com

PSOE, seu a la mateixa cadira que PP i UM

http://bloc.balearweb.net/post/184/15146

Ses Fontanelles, un espai a conservar

Manel | 18 Maig, 2006 14:51

http://www.gobmallorca.com/fontanelles/index.htm

PSOE, seu a la mateixa cadira que PP i UM

Manel | 17 Maig, 2006 18:06

Fa anys que PP i UM són al darrera de la construcció del segon cinturó. El PSOE, que defensa aquest cinturó, sempre ho ha fet amb ambigüitat, més o manco, com volen fer ara en les seves relacions amb els grans grups hotelers de les Illes, per posar un exemple.

Què és el segon cinturó? És la construcció d’una via d’alta capacitat i velocitat des del Coll d’En Rabassa fins a la Universitat passant pel centre comercial Alcampo. L’impacte damunt la zona metropolitana de Palma afectaria de diferents formes. Entre el Coll d’En Rabassa i Alcampo suposaria construir dos nous carrils fins tenir 4. Si agafa la forma d’autopista seria una via amb capacitat de 6 carrils més un carril o dos de servei. Entre l’Alcampo i la Universitat seria una nova via en construcció, és a dir, més terreny rural dedicat a obres i, com no, a una posterior urbanització.

És el tram entre l’Alcampo i la Universitat l’objecte de negociació entre UM i PSOE. Els socialistes només aprovarien el segon cinturó si en aquest tram només es fa una carretera de dos carrils i no pas una autopista. A qui volen enganyar? Que aquesta nova carretera que diu el PSOE sigui en un futur una via de 4 o 6 carrils està més que clar. Ja ha passat amb altres vies de construcció recent com la del Coll d’En Rabassa amb l’Alcampo. Volen el segon cinturó però els fa por la pressió social de Son Sardina i altres zones de la zona metropolitana.

Els grans centres d'oci i comercials, curiosament sempre a uns metres d'una autopista, generadors de trànsit, debilitadors del comerç dels pobles i grans beneficiaris per al seus negocis, i tot, amb els doblers públics.

Xerren de construir més vies ràpides, no però, de millorar el transport públic i de fer més segures les carreteres secundaries.

Sempre posen la seguretat en les carretes com l’excusa per fer autopistes (encara que siguin maquillades amb desdoblaments: carretera de Manacor, carretera a la UIB, a sa Pobla,...), però el transport alternatiu per reduir la motorització de Mallorca no veu suport ni del PP, ni d’UM ni del PSOE, i les carreteres secundaries ja sabem tots com es troben. La construcció de vies d’alta capacitat se’n duu el pressupost i el deute financer de la Comunitat.

Però amb el segon cinturó no es queda així la cosa. Més endavant s’ampliarà el segon cinturó fins a Palmanova. I posteriorment li tocarà el tercer cinturó, que passaria pel centre d’oci Festival Park i arribaria fins a les portes de Bunyola ( i carreteres de Sóller i Valldemossa). De fet, ja fa temps que s’han produït compres especulatives, tant a prop del segon cinturó com del tercer cinturó.

Totes aquestes vies són necessàries per certes personalitats de Mallorca que volen omplir i omplen la zona metropolitana de Palma de nous polígons de serveis, urbanitzacions i hospitals damunt terrenys rurals, i volen convertir els pobles de Mallorca en pobles dormitoris. Què queda lliure entre Ciutat i Son Ferriol? Els nous polígons de serveis projectats i les noves promocions immobiliàries del Pla de Na Tesa i Son Ferriol faran que siguin, si no podem dir que ja ho són, noves barriades de Palma.

Per una altra banda, defensar el Parc de les Vies com ho fa el PSOE és incompatible amb defensar el segon cinturó de Palma. Davant la creixent metropolització de Palma, la pressió motoritzada cap o des de Ciutat també creixerà, i els 4 carrils que defensa el PP on ara són les vies del tren per millorar l’accés al centre de Ciutat es quedaran insuficients. Davant la forta pressió popular contraria a la proposta del PP que no vol el Parc de les Vies, ells s’aprofiten i posen els interessos electorals, encara que sigui amb incoherència.

Segon Cinturó = negoci, especialment per a uns quants

Mallorca Zona Lliure de Transgènics

Manel | 02 Maig, 2006 13:32

A les següents pàgines (no fetes per cap persona ni multinacional amb interessos dins el negoci dels transgènics) teniu més informació.

http://www.greenpeace.org/espana/campaigns/transgenicos/imposible-coexistencia

A la plana web d’Amics de la Terra teniu publicacions molt interessants.

http://www.tierra.org/transgenicos/transgenicos.htm


Perquè com a consumidor tenc dret a decidir, SÍ a l’etiquetatge dels productes transgènics!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb