El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Conservem els nuclis rurals de les Illes Balears

Manel | 28 Abril, 2006 11:16

FESTA A RUBERTS!!
el dissabte 29 d'abril de 2006!!

Des de les 18.00 h: jocs i concurs de DIBUIX (3-12 anys), MERCADET de productes mallorquins i llibres.
A les 20.00 h: Concert d'ARS MUSICAE Orquestra de Cambra Barroca.
A partir de les 20.30 h: TORRADA DE FRANC a sa Plaça, seguida de les
actuacions d'AL-MAYURQA, Juan Noguera (Milord's), SPARADRAP i ANEGATS.

T'hi esperam!!

Conservem els nuclis rurals de les Illes Balears
Associació de Veïnats de Ruberts

Campanya internacional contra la urbanització de Ses Fontanelles

Manel | 27 Abril, 2006 12:04

EL GOB PROMOU UNA CAMPANYA INTERNACIONAL PER EVITAR LA URBANITZACIÓ DE SES FONTANELLES


       El projecte comercial i d’oci de Ses Fontanelles, suposarà la degradació la darrera zona humida de Palma

---

Des del passat dia 23 d’abril, es troba a informació pública el projecte d’urbanització de Ses Fontanelles (Palma), aprovat per la junta de Govern de Palma el dia 29 de març. Aquest projecte planifica les infrastructures per possibilitar noves inversions per a la construcció d’un gran centre comercial, turístic i d’oci.

Des del nostre punt de mira, aquesta iniciativa constitueix una barbaritat ja sigui des del punt de vista comercial i turístic com ambiental, ja que aquest projecte i el que actualment s’està executant, suposarà contribuir a la saturació de la Platja de Palma, a eliminar una de els darreres zones lliures que li resten i la degradació de la darrera zona humida de l terme de Palma.

No té cap sentit ni un que a una de les la zones turístiques més massificades de l’illa, se li afegesqui més oferta comercial, d’oci i turística. Això no suposarà millorar l’oferta turística actual.

CAMPANYA INTERNACIONAL

Per evitar aquest projecte d’urbanització, el GOB promou una campanya internacional per aconseguir el suport d’entitats de tot el món a la protecció d’aquesta zona humida.

Per això, s’ha començat a dirigir a distintes associacions, fundacions, ongs, especialment d’Europa , informant-les del projecte que afecta a Ses Fontanelles i de les repercussions ambientals que tendrà la seva execució. Al mateix temps els demanarà que facin arribar a la batllessa de Palma, al conseller Font i a la Ministra de Medi Ambient la seva oposició al projecte.

UN PROJECTE QUE COMPTÀ AMB MOLTA OPOSICIÓ

Aquest projecte afecta a les 32 hectàrees de l’antiga zona humida de Ses Fontanelles, implicarà la construcció d’un gran vial (25 metres d’amplada), així com equipaments comercials, turístics, esportius i d’aparcament.

L’execució d’aquestes obres afecten a la zona reblida, una part del pinar sobre dunes i una part de zona humida.

Durant el període d’informació pública que el GOB hi ha anat presentant al·legacions tant a un com a altre projecte en considerar que la seva aprovació i execució afectarà negativament la conservació d’aquesta zona humida. Igualment la nostra associació hi presentà un recurs, tant davant l’ajuntament com davant el Ministeri.

LA DARRERA ZONA HUMIDA DE PALMA

L’àmbit d’aquests dos sectors (el centre comercial i l’aquàrium) coincideix amb el que resta de la gran zona humida que fins al segle XIX cobria part del que actualment és el Pla de Sant Jordi. Aquella zona humida coneguda en aquell temps com el Part de Sant Jordi, fou dessecada, amb finalitats agrícoles, però avui se mantenen restes d’aquell aiguamoll.

El més gran dels aiguamolls que resten a Palma és el conegut com Ses Fontanelles, una zona humida de 325.000 metres quadrats , que al llarg d’aquest segle ha patit processos de transformació (salines) i degradació (abocament de runa) que a pesar de tot el lloc manté encara uns notables valors ecològics i paisatgístics, que han estat reconeguts als distints inventaris de zones humides elaborats per la Conselleria d’Agricultura i la seva revisió de l’any 1997 per part la Conselleria de Medi Ambient.


           EL COMPLEX COMERCIAL I TURÍSTIC

Des del nostre punt de vista aquests seran les principals conseqüències de la construcció del complex comercial i turístic

- Impedeix la recuperació de la zona humida

- Afecta a una part de zona humida.

- Les actuacions previstes afectaran indirectament sobre la zona inundada

- Desfiguració paisatgística

- Més pressió sobre la zona humida

- Augment de la massificació a una zona turística i residencial saturada

- Crea més oferta comercial i d’oci on ja n’hi ha de sobres


         COL·LABORA EN SALVAR SES FONTANELLES


         *Amb l'objectiu d'evitar la destrucció de ses Fontanelles, te demanam que col·laboris amb nosaltres enviant correus electrònics, manifestant la teva oposició a l'aprovació del projecte d'urbanització i demanant la protecció integral d'aquesta zona humida. Aquests són les adreces electrònqiues on enviar els missatges*:

- Batlessa de Palma:batlia@a-palma.es <mailto:batlia@a-palma.es>
- Ministra de Medi ambient:aszurdo@mma.es <mailto:aszurdo@mma.es>
- President del Govern de les Illes Balears: president@caib.es <mailto:president@caib.es>

Platja de Palma, 40 anys després. Crisi turística

http://bloc.balearweb.net/post/184/9594

Omplir els camps de golf com hi sigui

Manel | 21 Abril, 2006 13:55

Els camps de golf, una bona manera d’urbanitzar zones rurals, però, no saben com omplir els camps de golf i que fa el PP i UM? Contracten a Anna Kournikova, amb doblers públics i amb l’excusa de promocionar el turisme a les Illes, per promocionar un torneig privat de golf. I per altra banda, el Consell de Mallorca decideix que el golf sigui esport escolar.

Article d’Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca.

El Consell de Mallorca ha decidit introduir el golf com a esport escolar. Hi destina més diners que al ciclisme o al tir de fona, quatre vegades més que al joc de pilota. Per no parlar de tots els esports que no s’ofereixen a les escoles, que són molts.

Mentrestant, molts de centres no tenen un espai tapat per a les classes d’educació física, fins i tot n’hi ha amb un pati insuficient per jugar a pler. Però el PP, i UM, deuen trobar que ja tenen La Seu plena d’ous (o de pilotetes).

Sempre s’ha dit que el golf és un magnífic esport social: passeges, et relaxes, converses, fins i tot fas negocis... tot molt indicat per als infants. És una llàstima les quarterades que necessita cada camp de joc, l’aigua que consumeix i la banalització del paisatge que comporta. Una societat que vol mostrar-se com allò que no és, sempre fa el ridícul, i a Mallorca, som de clima i cultura mediterranis, com a mínim fins ara.

També se’ns diu que el turista de camps de golf és d’alt poder adquisitiu. Com quedam? És elitista o popular? De pràctica massiva vull dir, no del partit que el fomenta. El cert és que les hores de golf no les regalen. Haurem de reparar què costarà als alumnes. I quins col·legis el triaran. Potser freqüentar els camps de golf ho veuran com una oportunitat de futur...

És una mostra més de la manca de criteri en la política esportiva. Una política que prima l’esport-espectacle, o el prestigi de l’èxit, a la pràctica popular. Que fomenta la competició al límit, fins assumir la violència per garantir un resultat o sucar el cos fins a l’extenuació. Reparau sinó en el nombre de lesions dels practicants.

Una altra disciplina que s’ha introduït enguany a l’esport escolar és el billar. L’any qui ve, serà l’eslàlom? L’esport a motor? A ningú li vendria de nou en una societat que venera la velocitat i converteix els pilots en referents per a la joventut.

Tot plegat té poc a veure amb els tòpics, un poc ensucrats però ben certs, que s’associen al noble concepte de l’esportivitat.

Ha de ser possible viure en un temps d’incerteses i perplexitat sense perdre absolutament el nord.

http://www.psm-entesa.org/psmopinaitm.asp?catnr=478

La decadent economia balear

Manel | 21 Abril, 2006 07:41

Venen més turistes, els hotels s’omplen per Pasqua, dupliquen el número de camps de golf, omplen l’illa d’autopistes, amplien l’aeroport de Mallorca per a una capacitat de 38 milions de passatgers any, reducció de la superfície protegida, sobre-explotació del territori: cimentació de zones rurals amb urbanitzacions, polígons industrials i de serveis,..., cimentació de la costa amb ports esportius i urbanitzacions, sobre-explotació dels recursos hídrics que es tradueix en la continua necessitat de construir dessaladores (grans consumidors energètics que incrementen l’emissió de gasos hivernacle i  mos fan més dependents de les fonts energètiques de l’exterior: gas i petroli), la població creix a elevades taxes, efecte crida que provoca la construcció desbocada per fer créixer l’economia, el nombre de cotxos no atura de créixer, segueix l’alta dependència del cotxo, i amb més incineració més eliminació dels recursos limitats,...

I tot així, la renda dels balears es redueix, som a la cua de l’Estat Espanyol en creixement econòmic, continu tancament d’empreses tradicionals, les grans cadenes hoteleres donen per sobre-explotada l’illa de Mallorca i decideixen vendre o reconvertir els hotels en apartaments, perdem qualitat de vida i sofrim la continua sobre-explotació dels recursos que mos donen de menjar: el nostre patrimoni natural.

Confonen creixement amb desenvolupament

Aferrar una mà plana a tots els joves

Manel | 19 Abril, 2006 09:08

Un batlle donant amb la mà plana a tots els joves que opinen. Això és el que en faria un tal Xisco si fos el batlle de Santa Margalida, que em deixà un comentari a un article que feia referència a les al•legacions al camp de golf de Son Real:

“Jo estic amb ell, voltros lo q esteis es ben flipats. I jo des batle vos aferreria una ma plana a tots el joves q opinen i no saben q opinen. Ademes vos fare una pregunta q voleu fer amb son ReaL?¿? deixaulo així milions d'anys o construir xalets i casses. Au no vengou amb histories. SÍ AL CAMP DE GOLF, SON REAL SI TÉ PREU I SI AL BATLE ANTONI DEL OLMO.”

M’han fet gràcia els dos comentaris deixats, llàstima la repercussió que té aquestes maneres d’opinar amb el nostre principal capital turístic: el patrimoni natural. Resposta tindran, en un proper article, que aquests dos comentaris donen molt de joc.

Plataforma “Son Real no té Preu”, al•legacions al golf de Son Real

http://bloc.balearweb.net/post/184/10906

Molta norma, molta llei, per a què?

Manel | 18 Abril, 2006 15:42

Dos cotxos en dues corbes diferents avançant a la resta amb línea continua a la carretera de Sineu, un autocar a quasi 120 quilòmetres/hora per l’autopista avançant pel carril de més de l’esquerra a la resta de cotxos, camions a la carretera desdoblada de Manacor a més de 100 quilòmetres/hora, cotxos que no respecten les cues de cotxos i provoquen més cua, més retencions (carrer Aragó, autopista de Llevant, Via de Cintura,...), frenades brusques i, per tant, situacions de vertader perill, cotxos amb molta pressa que no deixen la distància de seguretat, semàfors de vianants en verd al carrer Aragó i de 4 a 5 cotxos creuant-los,.... molta llei, moltes morts, poca educació, poca sensibilització i poca vigilància.

Targeta Verda: 5 % de descompte en productes d’Alemanya

Manel | 10 Abril, 2006 10:18

Quina desesperació per vendre la Targeta Verda que impulsà el Govern Balear per suposadament recaptar doblers en favor del medi ambient. Sense comentaris...

S.O.S. Eivissa

Manel | 06 Abril, 2006 11:20

Video S.O.S. Eivissa: http://youtube.com/watch?v=PSxmlvKb8TU

¿Quienes han llenado los mares de podredumbre?
¿Quienes han volado con sus bombas mi jardín?
¿Quién ha disparado contra niños indefensos?
¿Quién ha destrozado toda ilusión por vivir?

¿Quienes han cambiado la sonrisa por el llanto?
¿Quienes han matado al niño que llevo en mi?
¿Quién ha matado a animales indefensos?
¿Quién ha disfrutado haciendo a otros sufrir?

Malos y cobardes
malos y cobardes
rompen ilusiones y son insaciables
malos y cobardes
malos y cobardes
no serán felices y ellos bien lo saben

¿Quienes han violado a los derechos humanos?
¿Quienes han torcido mi camino junto a ti?
¿Quién ha atropellado la vida de Mururoa?
¿Quién ha torturado del uno al otro confín?

¿Quienes han robado a los pobres de la tierra?
¿Quienes han llenado con dinero su existir?
¿Quién ha incendiado los bosques de medio mundo?
¿Quién ha marginado al emigrante infeliz?

Celtas Cortos

SOS Eivissa

Més raons per no menjar en McDonald's

Manel | 06 Abril, 2006 10:37

Greenpeace ha desvelat en un comunicat de premsa el paper de McDonald’s en la destrucció de l’Amazona. Fan servir el cultiu de soja a dins la selva tropical per a l’alimentació animal. S’ha pogut veure amb imatges aèries i per satèl•lit com avança el cultiu de soja a dins l’Amazona.

Devorando la Amazonia. La responsabilidad de McDonald's en la deforestación amazónica

http://www.greenpeace.org/espana/reports/devorando-la-amazonia-la-resp

La UE dona la veu d’alarma davant el nivell de construcció a Espanya i les seves lleis permissives

Manel | 05 Abril, 2006 09:31

Les costes s’omplen de polítics especuladors/corruptes. Els economistes saben bé que una regió que té un creixement econòmic basat en el consum intern de la població i la construcció no pot arribar molt lluny. Què fa Espanya i les Illes per canviar-ho?

La construcción española es "insostenible", "ineficiente" y provoca "una especulación galopante"

Nuestro país levanta cada año tantas viviendas como Alemania, Francia y Reino Unido juntos, según el informe anual del Worldwatch Institute

http://www.diarioadn.com/sociedad/detail.php?id=2497

¿Es sostenible el crecimiento inmobiliario en la costa española?

El exponencial aumento de las edificaciones en el litoral ha desatado un debate en diferentes ámbitos de la sociedad

http://www.diarioadn.com/sociedad/detail.php?id=1803

Bruselas abre un expediente contra España por la nueva ley urbanística valenciana

La Comisión Europea considera que la LUV "no parece remediar las posibilidades de infracción que existían" con la norma anterior

http://www.diarioadn.com/internacional/detail.php?id=3034

 

 

 

 

 

Volem la mar Bella, i no Marbella!

Manel | 03 Abril, 2006 12:47Volem la mar Bella, i no Marbella!

http://www.soscanvairet.com/

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb