El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Andreu Buenafuente i les autopistes d'Eivissa

Manel | 29 Març, 2006 19:25

Monòleg de la nit del dimecres 22 de febrer d'Andreu Buenafuente:

Y acabamos con Ibiza ... una frase que repiten algunos políticos de la isla "vamos a acabar con la isla!" ...

No sé si saben que en esta isla tienen el proyecto de hacer una autopista de 8 carriles, 8 carriles! 4van por el centro de Ibiza y los demás ya los hacen en Valencia ...

porque no caben!! si si y la construcción la lleva David Meca "¡Dame alquitrán!" ...y se hace toda la travesía con una mochila llena de alquitrán!!

La pregunta que todo el mundo se hace, todo el mundo que tiene dos neuronas, ¿para qué quieren ir a 140 km/h en una isla que mide 42 kms. ?
Si cuando cojes la velocidad te caes!!! Acabas enFormentera!! glup glup... ¿Para descansar más rápido?? ¿Pa qué? ¿Y Matutes qué opina de todo esto, eh?

Bueno, ya han expresado suoposición al proyecto, por cierto, los famosos de la isla internacionales, Roman Polnasky, Tom Hanks ... espero que Tom Hanks
sepa donde está Ibiza en el mapa (je je ... "si de cuando hice de Náufrago!! ...) bien ... Zidane, Figo, Nicky Lauda ... que ya tiene que ser grave el tema para que Nicky Lauda no quiera más asfalto, no? pero bueno ...

Y uno de los argumentos en defensa de las obras es que crean empleos para la gente de la isla ... digo si si ... van a acabar los de Locomía" como urbanos con los abanicos ... si ... en fin un besazo desde aquí para Ibiza porque hay mucho mal rollo, vale? están trabajando con la policía , las excavadoras .. qué parece una película de terror !!

Los políticos responsables dicen que todo es legal, coño también son legales las ejecuciones en California y aún así hay gente que se niega hacerlas ... Señores sigan ustedes así y acabarandejando la isla a su imagen y semejanza: quizás con mucho dinero pero con elcorazón negro!!

Crema de centenars de pins per fer un polígon aferrat a S’Albufera

Manel | 28 Març, 2006 13:05

El GOB denuncia la brutal destrossa ambiental a causa d’aquests projecte:

EL POLÍGON INDUSTRIAL I DE SERVEIS DE DEVORA EL PARC NATURAL DE S’ALBUFERA ESTÀ ARRASSANT I CREMANT CENTENARS DE PINS

Aquests dies, les màquines han entrat a terrenys del futur polígon industrial i de serveis d’Alcúdia, situat a Ca Na Lloreta, aferrat al Parc Natural de S’Albufera.

L’actuació de les màquines està suposant la destrossa del pinar situat a l’est de l’AS-21. En aquests moments, centenars d’arbres són talats i cremats allà mateix, convertint la zona en un vertader desastre.

Aquest polígon comprèn una superfície de 260.000 m2 per a usos industrial i de serveis.

Les conseqüències ambientals i paisatgístiques de la seva construcció i posterior funcionament poden ser greus tant pel parc natural i com el seus valors naturals i paisatgístics especialment la qualitat de les seves aigües i de l’entorn paisatgístic.

Igualment aquest sector afecta a una zona forestal i a part d’una zona humida encara present en l’àmbit de les 26 hectàrees.

El GOB va demanar ahir la paralització de les tasques de destrossa del pinar i la reconsideració del polígon.

L’ENTORN DE S’ALBUFERA, CADA COP MÉS DEGRADAT

Dissortadament aquesta no és la única agressió que pateix l’entorn del parc de s’Albufera. Ben a prop d’aquest indret s’està produint abocaments d’alga, arena, aigües residuals, terres,....

A tot això li hem d’afegir la central d’es Murterar, l’abocador de cendres, a més de la definitiva urbanització de tota la franja costanera.

http://www.gobmallorca.com

Jaume Matas, de mentider

Manel | 22 Març, 2006 18:40

Jaume Matas acaba d’aconseguir que Ignasi Ribas, insultat greument per J. Matas en una entrevista, abandoni el Comitè de Savis que ha redactat la proposta del nou Estatut. Ignasi Ribas és l’advocat defensor d’un grup de víctimes de les expropiacions il·legals fetes a Eivissa per construir les autopistes dels Matutes.

Ignasi Ribas: El presidente Matas falta gravemente a la verdad

En el Diario de Ibiza del pasado domingo, día 26 de febrero de 2006, apareció una entrevista con el señor Matas en la que éste vertía graves injurias y calumnias sobre mi actuación profesional como abogado de un grupo de propietarios afectados por las expropiaciones de sus fincas en ejecución de los proyectos de las autopistas del `Nou accès a l´Aeroport´ y de `Eivissa-Sant Antoni´.

El señor Matas en sus declaraciones -impropias e indignas de un presidente de la Comunidad Autónoma- con conocimiento de su falsedad me imputa manipulación política en mi actuación profesional e instrumentalización de mis clientes con propósitos políticos, atribuyéndome, ni más ni menos, ser responsable de la conflictividad social y de la protesta ciudadana surgida a raíz de dichas expropiaciones.

El señor Matas, en sus declaraciones, vierte expresiones y comentarios sobre mi actuación como abogado que lesionan gravemente mi dignidad y mi crédito profesional que para mí y para cualquier profesional de la abogacía, constituye el núcleo más importante del derecho al honor que protege el artículo 18 de la Constitución Española..... http://www.diariodeibiza.com/secciones/noticia.jsp?pIdNoticia=98202&pIdSeccion=3


Abel Matutes i les seves autopistes (II)
http://bloc.balearweb.net/post/184/10977

El ecologista Jaume Matas diu que Greenpeace i el GOB practiquen un ecologisme “ineficaç”
http://bloc.balearweb.net/post/184/2723

Ajuntament de Campos, mig milió d’euros defensant els interessos d’una promotora

Manel | 21 Març, 2006 15:57

L'Ajuntament de Campos duu més de mig milió d'euros gastats defensant els interessos de la promotora que inicià la construcció dels apartaments il·legals de Ses Covetes.

L’any 1995 els tribunals decretaren la suspensió de les obres i a partir d’aquí comença una batalla jurídica que dura pràcticament vuit anys i que s’ha centrat en tres punts:

  • la llicència municipal d’obres per construir dels 67 apartaments que l’Ajuntament atorga als promotors
  • les NN.SS. de Campos que consagren el caràcter no-urbà dels terrenys
  • l’Ordre Ministerial que aprova el Ministeri de Medi Ambient confirmant una franja de protecció de 100 metres.

Segons nota informativa del GOB:

“Al llarg d’aquests 12 anys el Consistori Campaner ha hagut de pagar a distints advocats i procuradors de Palma i de Madrid, ha encarregat nombrosos informes, peritatges, ... per poder impugnar acords tant del Ministeri com del consell i de sentències i autos del Tribunal Superior de Justícia de les Balears com de l’Audiència Nacional.

És incomprensible que un Ajuntament que se queixa sovint de manca de recursos econòmics per invertir al seu municipi se gasti més de mig milió d’euros en recursos jurídics únicament per defensar els interessos d’uns promotors.

L’Ajuntament de Campos ha presentat recursos contra totes les resolucions de les Administracions i dels Tribunals de justícia que han plantejat la protecció de Ses Covetes."

El Tribunal Suprem sentencia, de forma definitiva i per segona vegada, que la franja de protecció de Ses Covetes és de 100 metres i per tant inedeficable

ELS 67 APARTAMENTS PARALITZATS DE SES COVETES ESTAN DINS AQUESTA FRANJA DE PROTECCIÓ: EL GOB DEMANA AL CONSISTORI DE CAMPOS QUE SE POSI AL COSTAT DESL ECOLOGISTES

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2006/060315.htm

Carlos Dávila i IB3 contra les ONG

Manel | 21 Març, 2006 10:13

Les insídies de Carlos Dávila i consegüentment d’IB3 sobre les ONG

Avui 16 de març acabo de veure per la nostra meravellosa televisió autonòmica, IB3, el programa del periodista Carlos Dávila sobre les organitzacions no governamentals (ONG) i he restat estupefacte del tot. Me sembla que utilitzar un mitjà públic de comunicació per ser insidiós i malintencionat amb el treball i l’honradesa de les organitzacions no governamentals és una vergonya, per no emprar altres paraules més fortes.

Al llarg del programa, totes les apreciacions i preguntes del periodista partien des de la vessant negativa o dubtosa insinuant corrupció, tot sota l’espectre de la doble intenció; no hi ha hagut ni una anàlisi ni una reflexió, res de res. Si hagués volgut posar en dubte l’ajuda als països del sud, hauria d’haver mirat quin tant per cent d’aquesta ajuda al desenvolupament la gestionen les ONG, quina minúcia representa si la comparam amb les ajudes oficials, préstecs FAD, programes de la CE, institucions internacionals...; és a dir, un clar exemple de no haver estudiat ni el manual bàsic de la cooperació per al desenvolupament i mostrant la manipulació i una barra increïble.

Altre detall varen ser els contertulians del programa. És clar que poden convidar a qui vulguin, però és estrany que no es convidés cap dels representants legals de les ONG de les Illes Balears, és a dir, a la Coordinadora d’ONG, per què? Per què les imatges que es mostraven no eren de cap projecte que executen les ONG de les Illes Balears, amb la despesa tan abundant que han fet, enviant productores privades de televisió d’aquí cap allà per tot Arreu del món, amb els diners de la cooperació.

Crec que aquest escrit no servirà per alleugerir els greuges que amb aquest programa s’han causat a la imatge de les entitats –que és cert que poden ser molt nombroses- i als voluntaris i voluntàries que treballen a les Illes Balears amb l’únic compromís per les causes de l’eliminació de la desigualtat social, de defensa dels drets humans, de denúncia d’un sistema injust de distribució de la riquesa en aquest maltractat planeta terra; però sí pot servir aquest escrit per mostrar a aquests col•lectius el meu respecte i solidaritat. No es va parlar dels voluntaris i voluntàries que treballen aquí, a les Illes, en projectes de marginació, drogaaddicció i exclusió social; aquesta també és una tasca de les ONG.

Molt me tem que la línia d’IB3 seguirà per aquest camí: ahir amb reportatges que posen en dubte l’autoria dels atemptats de l’11M a Madrid, demà amb un programa contra les organitzacions ecologistes, demà passat contra els sindicats i el dia següent contra tu o contra jo per pensar i actuar de manera diferent; el pitjor de tot es que no me sembla un fet aïllat, crec que és una campanya ben orquestrada, que intenta eliminat qualsevol associacionisme crític a les Illes Balears.

El senyor Dávila ha acabat el programa amb la pregunta, quantes ONG son honrades? Jo li responc –ja que crec que els contertulians s’han espantat davant aquesta actitud tan prepotent- amb altres preguntes: Quant de periodistes son honrats? Quants de governs del nord són honrats?

Vull dir-li també a aquest senyor que, mentre la majoria de les ONG de les Illes balears treballen desinteressadament, ell sí cobra per als seus programes (per cert rebutjats, donat el seu contingut i enfocament ultraconservador, per altres televisions autonòmiques) amb els nostres imposts.

No val més demagògia. Les ciutadanes i ciutadans d’aquests illes ens mereixem quelcom més digne que no ofengui perquè sí els moviments socials.

Només me resta esperar una declaració pública i explícita de la Consellera d’Immigració i Cooperació en defensa de la feina de les ONG i de les cases de Baleras a l’exterior.

____

He rebut un correu amb aquest article. Com no sintonitzo PP3, ni idea.

Les claus d’IB3

“boom” d’abocadors il·legals de materials de construcció

Manel | 20 Març, 2006 14:33

Fa dues setmanes entrà en funcionament la planta de tractament de residus de construcció i demolició a devora Son Reus. Un dels beneficis d’aquest tractament és la reutilització d’aquest material per a carreteres, rehabilitació de canteres, etc. Ara la llei obliga lliurar els residus de construcció i demolició al servei públic per a la seva posterior reutilització, afegit a un increment del preu per al tractament d’aquests tipus de residus.

Des de llavors, a una sèrie de municipis de Mallorca han aparegut nous abocadors il·legals de materials de construcció i demolició tal com denuncia el grup ecologista GOB: “Aquest fet, a més d’incomplir la normativa vigent quant a residus de construcció i demolició, suposa la vulneració de nombroses normatives, entre els quals cal destacar la Llei de disciplina Urbanística, la Llei del Sòl Rústic, La Llei de Residus, el pla de Residus, etc.... És per això que el GOB demana a la Fiscalia de les Balears que persegueixi d’ofici aquests delictes, obri diligències penals.

Concentració contra les guerres i invasions, 20 de març

Manel | 17 Març, 2006 14:58

Dilluns 20 de març a les 20h al Passeig del Born de Palma. Coincidint amb el tercer aniversari de la guerra d'Iraq, La Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social ha convocat una concentració contra les guerres i invasions.

Gabriel Vicens: Per què renunciar a l'ecotaxa?

Manel | 15 Març, 2006 19:21

Sorprenentment, determinats àmbits polítics progressistes aposten per renunciar a l’ecotaxa. Es tracta de descartar la possibilitat de tornar a recuperar aquesta mesura impositiva a fi de no arrossegar passades hipoteques. Es tracta, com ha dit Antich, de poder començar de zero. Aquestes afirmacions em semblen una equivocació. I per moltes raons... entre d’altres perquè ja fa estona que en aquestes illes, tan malmeses i sobreexplotades, no ens podem permetre el luxe de començar de zero, com si res no hagués passat.

L’activitat turística és primordial per a la nostra economia i és una indústria que es fonamenta en el clima, territori i paisatge realment privilegiats del nostre país. És obvi, per tant, que una prioritat política ha de ser protegir aquest entorn privilegiat i, a la vegada, mantenir la qualitat turística. L’ecotaxa era un instrument important per atenuar els impactes que l’activitat turística ocasiona sobre el territori i el medi ambient. D’altra banda, també era una eina per millorar els espais d’interès turístic (rehabilitació de zones turístiques, recuperació d’espais i recursos naturals, conservació del patrimoni monumental i arqueològic, etc.).

El finançament autonòmic segueix essent insuficient per adoptar solucions i les inversions estatals són gairebé inexistents. No és prudent ni encertat políticament renunciar a iniciatives d’aquest tipus. Ben al contrari, cada cop és més urgent avançar cap a enfocaments de sostenibilitat en l’activitat econòmica que envolta el turisme Això no vol dir, però, que l’ecotaxa no sigui francament millorable. Especialment pel que fa a la seva recaptació que hauria de materialitzar-se a través de l’emissió de bitllets o bé a ports i aeroports. També es pot remodelar l’organització i els òrgans administratius que la gestionaven i sobretot revisar els criteris de destinació dels recursos econòmics aconseguits. En definitiva, la filosofia d’una ecotaxa segueix essent perfectament vàlida, tot i que l’instrument i la seva implantació siguin molt millorables. De fet, l’ecotaxa no deixa de ser un exemple de contraposició d’una forma més racional de model econòmic enfront del model continuista de sempre. El model del PP que per solucions innovadores entén la targeta verda, el tot inclòs o el fet d’asfaltar l’illa de cap a cap. No renunciem tan fàcilment. O és que també renunciarem als parcs naturals, a la contenció del creixement, a modificar les DOT, a la moratòria de camps de golf ... i tot perquè varen ser polèmics? Realment, és això que volem?

Gabriel Vicens a Tribuna Mallorca
http://www.tribunamallorca.org/noticies.php?idf=7269Marxa reivindicativa per Son Real, diumenge 19 de març

Manel | 15 Març, 2006 14:15

AQUEST DIUMENGE: EXCURSIÓ REIVINDICATIVA CONTRA EL CAMP DE GOLF DE SON REAL


La Plataforma “Son Real no té preu” organitza aquest diumenge, 19 de març una marxa reivindicativa per Son Real, per denunciar el projecte de camp de golf que es vol construir a Son Real. Aquesta excursió reivindicativa es fa en el marc de la campanya “Salvem Mallorca”.

El recorregut: el punt de sortida serà Son Serra de Marina a les 11:30 del matí. S'anirà vorereta de mar fins a les cases i des d'aquí pel camí d'Es Porxot fins a Sa Teulada. El recorregut pel camí d'es Porxot serà curt (1,5-2 Kms) i llavors tornarem a les cases de Son Real. Dinarem allà. La Plataforma convidarà a tothom a ENSAÏMADA. I després es podrà tornar cap a Can Picafort, per a la gent que hagi vengut amb transport públic o cap a Son Serra de Marina pels qui hagin vengut en transport privat. Els qui continueu amb l’excursió per vorera de mar cap a Can Picafort coneixereu la necròpoli de Son Real, les restes arqueològiques de l’illa des Porros, i els torrents de Son Real i de Son Bauló.

EL TRANSPORT

Us recomanam que useu transport públic. El bus de línia parteix de l’estació d’autobusos de Palma, que està situada al carrer Eusebi Estada. El bus que fa el trajecte Palma-Son Serra de Marina-Palma és l’IB-24. i parteix a les 9:30h.

Els horaris de l’autocar d’anada i de tornada són

*PALMA- SON SERRA DE MARINA*

- Palma: 9:30

- Inca: 10:00

- Llubí: 10:10

- Santa Margalida: 10:25

- Can Picafort: 10:55

- Son Serra de Marina: 11:30


*SON SERRA DE MARINA- PALMA*

- Son Serra de Marina: 17:30

- Can Picafort: 18:00

- Santa Margalida: 18:30

- Llubí: 18:45

- Inca: 19:15

- Palma: 19:45

Recordau que si voleu participar convé que prèviament telefoneu al GOB ( 971496060) o enviant un missatge de correu electrònic.

http://www.gobmallorca.com
http://www.salvemmallorca.org"El sol es suficiente para hacer funcionar a la humanidad"

Manel | 14 Març, 2006 16:29

Entrevista al director executiu de Greenpeace Espanya, Juan Lopez de Uralde, al diari ADN

“Alemania ha cambiado los combustibles sucios por formas de energía más limpias. Es un país con muy poca insolación, pero tiene 300 veces más energía solar instalada que España, y es líder mundial en instalación eólica.”

“Los países más destacados en política ambiental son los del centro y norte de Europa, pero porque han tenido un alto nivel de desarrollo y por tanto tienen un alto nivel de degradación... Lo que sí podemos decir es que España, siendo el décimo país en desarrollo económico, es el 74º en política ambiental.”

“Los transgénicos no palian el hambre. El hambre no es un problema de producción, sino de distribución. Un ejemplo es Argentina, uno de los países que más transgénicos cultiva”

http://www.diarioadn.com/tecnologia/detail.php?id=1460

Son Real: connivència entre promotors, partits i administració

Manel | 14 Març, 2006 14:15

Així ho ha denunciat el GOB aquest matí a una nota informativa. Segons el GOB els darrers 20 anys de la possessió de Son Real a Santa Margalida s’ha caracteritzat per la connivència entre promotors, partits polítics i administració per rebaixar la protecció de la zona al mateix ritme que s’anava aprovant projectes immobiliaris.

Procés per reduir la protecció:

1985: S’aprova l’Inventari d’ICONA d’espais naturals a protegir, que inclou la pràctica totalitat de la possessió

1991: Quan s’aprova la Llei d’Espais Naturals, l’àmbit protegit queda retallat a la meitat, aturant-se a la carretera

1992: La coalició PP-UM presenten una proposició de llei al Parlament a fi de seguir retallant la protecció de Son Real, desprotegint ¾ parts de la zona LEN.

1992, el Parlament no aprova aquesta reducció perquè UM no dóna suport a la proposta del PP

Projectes urbanístics:

1988: El Govern Balear aprova un projecte de camp de golf a la possessió de Son Real, a l’entorn de les cases, que al final queda caducat per manca d’iniciativa

1997: Els propietaris de Son Real fan una parcel·lació i creen 33 noves finques sense llicència municipal

2002: L’Ajuntament de Santa Margalida certifica que no és necessari llicència. Aquest fet permetria edificar quasi 80 xalets a l’entorn del futur camp de golf.

2005: se tramita un projecte de camps de golf, amb el vist i plau de l’Ajuntament

El Govern Balear va construir una conducció d’aigües residuals de l’EDAR de Can Picafort-Muro fins a la possessió de Son Real a principis dels anys 90, just devora del camp de golf que es projecta.

“Son Real és la possessió més emblemàtica de Santa Margalida i en paraules del professor Rosselló-Bordoy és la més valuosa de Mallorca tant del del punt de vista arqueològic, etnològic com històric. Més de 34 jaciments catalogats donen mostra del seu interès.

El seus valors ambientals i paisatgístics han estat reconeguts en tots els inventaris d’espais naturals

Aquí s’hi vol du a terme un camp de golf que, d’entrada, inclou un hotel de 450 places, un centre social, bars, restaurants, comerços, etc, impulsada per la societat mercantil Golf de Can Picafort S. L. A canvi l’Ajuntament rebrà en cessió 8,5 ha per a ús esportiu-social i rebrà la quantitat de 150.000 euros. Els terrenys on se vol ubicar el camp de golf i l’hotel formaren part de l’Inventari d’espais Natural a protegir elaborat per ICONA l’any 1984.”

“La qualificació urbanística i ambiental de Son Real no respon als vertaders valors naturals, paisatgístics i patrimonials de la possessió, sinó als interessos de les distintes promotores que han anat presentat projectes dins l’àmbit de l’antiga possessió”

http://www.gobmallorca.com

Nanda Ramon: El poder de la iniciativa popular

Manel | 13 Març, 2006 17:11

Qui estima Mallorca no la destrueix. És el clam dels qui, cansats de veure com l’illa és arrasada en benefici d’interessos especulatius, alçam la veu i reivindicam els valors d’uns espais i d’un territori que ha de fer compatible la necessitat humana de viure a Mallorca amb el dret de viure-hi amb garanties de sostenibilitat i qualitat ambiental. Mentre sembla que no hi ha aturall en aquest camp desfermat de l’especulació alentada pel binomi PP-UM, en sana contrapartida, la societat reacciona. No tothom ho viu amb avidesa o amb indiferència. Molta de gent –joves i no tan joves– demanen que s’aturi la destrucció.

S’ha constituït la Plataforma “Salvem Mallorca” que impulsa una iniciativa legislativa popular per frenar el desenvolupisme salvatge. Són gent que no vol consentir que destrossin l’illa. Iniciatives com aquesta són essencialment democràtiques i plasmen les inquietuds de sectors socials creixents que s’indignen quan la Mesa del Parlament no dóna permís ni per començar a recollir firmes. Què els devia fer tanta de por? I és que la gent sap que la realitat de l’ordenació territorial a Mallorca és trista i tossuda. Els mitjans de comunicació tornen a anar plens de polèmiques urbanístiques. Un dia sí i i l’altre, també. Fins i tot projectes antics que pensàvem desapareguts, han reviscolat. No hi fa res que tots els estudis i totes les anàlisis detectin saturació, banalització d’espais i punts de forta degradació. Tanmateix, el Pla Territorial i els governs de PP i UM ens proposen noves urbanitzacions en el litoral, parcs temàtics i enfonsament de fragates.

Afortunadament, però, la mobilització popular ha aturat projectes. Molts. Darrerament, el del desorbitat port esportiu de s’Estanyol o el de l’atòmica autopista Inca-Manacor. Però hi ha més reptes escampats per tot Mallorca: saturació urbanística, ampliació de l’aeroport, desmesura viària, camps de golf, ocupació abusiva del sòl rústic, tancament de camins, privatització d’espais públics... Tot plegat és una lluita de la gent i per a la gent que té com a espai de debat i conflicte el territori, l’entorn, el paisatge rural o urbà i els seus recursos.

El nostre model és un altre, i estam convençuts que és viable i necessari. Per això treballarem políticament per augmentar la protecció dels espais naturals, per fer factible la qualitat de l’entorn urbà i rural, per impulsar projectes alternatius al desgavell actual, per permetre la supervivència de la pagesia, per fer, en definitiva, una Mallorca a escala humana. Perquè és el nostre deure. I perquè hi tenim tot el dret.

Nanda Ramon a Tribuna Mallorca

http://www.tribunamallorca.org/opinio.php?id=7259

La Plataforma pel Parc de les Vies treballa perquè Son Forteza no quedi asfixiat

Manel | 10 Març, 2006 10:44

La Plataforma pel Parc de les Vies dura una sèrie d’iniciatives perquè Son Fortesa no es converteixi en un gueto urbà asfixiat entre La via de Cintura, el tren, el carrer Aragón y el torrent de Na Bàrbara, segons un comunicat de premsa.

La Plataforma pel Parc de les Vies llevará a cabo una serie de iniciativas para parar la posible destrucción del barrio de Son Forteza.

  • Los proyectos viarios derivados del soterramiento, si no se hace el parque sobre las vías, asfixiarían el barrio convirtiéndolo en un infierno

  • El Parc de les Vies daría oxígeno y luz a Son Fortesa Norte, una barriada con una densidad humana y de edificación similar a Son Gotleu.

  • El Ayuntamiento pretende crear dos vías de tránsito masivo en el barrio. A través de Prevere Rafael Barrera dividiendo Son fortesa  en dos, y en Jacint Verdaguer, asfixiándola por el único lado libre que le quedaba.

  • La falta de visión de futuro tanto del Ayuntamiento como de la Conselleria de Obras Públicas pone en peligro la vida con un mínimo de calidad en Son Forteza, reduciéndola a un gueto.

Conselleria y Ajuntament están avisados

Hace ya meses que en diversos contactos tanto con la Conselleria cómo con el Ayuntamiento les hemos hecho ver la aberración que supone no alargar el soterramiento unos 150 metros para liberar Son Fortesa Norte.

Primero nos mintieron diciendo que técnicamente era imposible salvar el obstáculo del Torrent de na Bárbara. Mentira evidente porque el metro sí se soterra por debajo del torrente.

La Via de Cintura es más de lo que un barrio puede soportar

Son Fortesa ya soporta un tránsito superior a lo tolerable con la Vía de Cintura, que divide al barrio en dos con una obra antiestética y urbanísticamente reprobable. La Vía de Cintura soporta un tránsito de decenas de miles de coches diarios. Los habitantes de la zona respiran sus humos  y soportan su ruido.

Alargar el soterramiento y crear el Parc de les Vies es lo lógico, no hacerlo, irresponsable

  • Si no se alarga ahora el soterramiento hasta después de Na Bárbara, se deberá parar el tren durante meses cuando se quiera acometer la obra.

  • Si no se alarga ahora el soterramiento, se condena a Son Fortesa a un gueto urbano asfixiado entre La vía de Cintura, el tren, la calle Aragón y el torrente. Con el añadido de los 20.000 coches que quieren circulen paralelos al tren.

  • Si no se alarga ahora el soterramiento se estará tirando una vez más el dinero de los contribuyentes a la basura.

Ya está bien de actuaciones irresponsables. El soterramiento se debe alargar y el Parc de les Vies ha de hacerse realidad. Sólo así se evitará  un error urbanístico con serias consecuencias negativas. Sería imperdonable.

Hasta ahora, la Consellería y el Ajuntament han ignorado nuestra petición. Ahora hemos decidido intensificar nuestra exigencia.

Informaremos a los vecinos y decidiremos más iniciativas

Convocaremos a los vecinos de la zona a una reunión informativa a celebrar la semana que viene  y de la que saldrán nuevas propuestas para parar los continuos ultrajes a esta zona palmesana.

Plataforma pel Parc de les Vies

 

 

 

 

 

El GOB demana al PSOE que recuperi l’esperit de l’ecotaxa

Manel | 09 Març, 2006 18:23

“Quan parlam d’ecotaxa ens referim a no només a l’impost que gravava les estades turístiques als hotels i apartaments, sinó també a un intent de dur a terme un canvi en el model turístic i en la política fiscal. A final se va convertir en un emblema, molt millorable, però un emblema al cap i a la fi.”

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2006/060309.htm

Denuncien contaminació per transgènics a 39 països

Manel | 09 Març, 2006 13:29

Greenpeace ha fet públic a un comunicat de premsa que s’han trobat casos de contaminació il·legal per transgènics a 39 països. Podeu trobar més informació de la campanya de transgènics que duu Greenpeace a la plana web:
http://www.greenpeace.org/espana/campaigns/transgenicos


GREENPEACE REVELA EN UN INFORME CASOS DE CONTAMINACIÓN ILEGAL POR TRANSGÉNICOS EN 39 PAÍSES

El primer informe global sobre la extensión de la contaminación por transgénicos (OMG) en el mundo revela un amplio espectro de contaminación, cultivos ilegales y efectos negativos colaterales en la agricultura. El informe es un resumen de casos descubiertos y puestos de manifiesto por Greenpeace y la organización GeneWatch. Ha sido hecho público hoy en Holanda y puede consultarse online en www.gmcontaminationregister.org.

Entre los casos de contaminación en todo el mundo destacan:

    *      La venta de carne de cerdos modificados genéticamente vendida para consumo humano.

    *      Cultivos contaminados con OMG que contienen sustancias farmacéuticas.

    *      Cultivo y distribución de semillas de maíz ilegales resistentes a antibióticos.

    *      Plantación de OMG ilegales que han entrado de contrabando en los países.

    *      Mezclas de OMG no aprobadas en alimentos.

El informe revela 113 casos en 39 países. Es preocupante que la frecuencia de casos está aumentando: en 2005 se detectaron en 11 países. La contaminación se ha detectado incluso en lugares como el Reino Unido, donde se supone que sólo se realizan cultivos experimentales "cuidadosamente controlados".

En España vienen dándose casos de contaminación desde 1998, este año Greenpeace ha encontrado 10 casos entre Aragón y Cataluña (Greenpeace España hará público un amplio informe estudio dentro de un mes)

En España, único país de la UE en el que se han cultivado transgénicos a gran escala, se han dado problemas relacionados con los transgénicos: casos de contaminación, falsedad en las declaraciones públicas de cultivo, ausencia de segregación y trazabilidad, connivencia entre la Administración y las multinacionales- ha declarado Juan-Felipe Carrasco, responsable de la campaña de Transgénicos de Greenpeace- Ya es hora de que el Gobierno aplique la transparencia pública y el control que tanto reclamaba cuando estaba en la oposición. Esta medida es urgente puesto que en España hay un gran descontrol sobre los OMG.

"Esto puede ser sólo la punta del iceberg, ya que no hay registro oficial de casos de contaminación" -ha añadido Juan-Felipe Carrasco, responsable de la campaña de Transgénicos de Greenpeace- "La mayor parte de los incidentes de contaminación se mantienen en secreto tanto por compañías como por gobiernos".

Greenpeace demanda la constitución de un registro obligatorio de casos de contaminación, así como la adopción de estándares de identificación y etiquetado de todos los transportes internacionales de OMG.

La publicación del informe se produce sólo días antes de la reunión de 132 países que han firmado el Protocolo de Bioseguridad. En su última reunión un acuerdo inminente en este sentido fue bloqueado por la presión de EEUU, Argentina y Canadá, principales productores de transgénicos.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb