El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

La dictadura del capital

Manel | 29 Juny, 2005 09:44

Acabo de llegir la noticia de que la banca espanyola presentarà al Banc d’Espanya una proposta per a cobrar comissions per rebre transferències. Tot i això de la continua pujada dels beneficis de la banca d’un 20 % a l’any, increment de les hipoteques, destrucció de l’ocupació i millores de les tecnologies. A coses com aquesta l’anomeno “dictadura del capital”. Sinó, mirem cap al sud.

Que farà el Banc d’Espanya? Segon el capitalisme més liberal, no hauria de fer res, la competència s’encarrega de tot. Segon el capitalisme més moderat o “social”, les institucions públiques de l’Estat, com arbitres, ens garantiran els nostres drets com consumidors.

De moment sempre guanya el mateix, per alguna cosa vivim a la “Unió Europea del Capital”. A l’Europa social encara no em arribat, potser l’endemà.


Invasió de moscards a Platja de Palma

Manel | 26 Juny, 2005 10:18

Dos quilòmetres caminant pel passeig de la Platja de Palma per tornar a ca meva i mai havia vist per aquestes dates una invasió de moscards d’aquesta magnitud. Un lloc turístic que pretén donar una imatge de qualitat (espera que m’estic rient) on tots i totes, sense excepció, ens estaven gratant i arruixant els moscards, fins i tot, n’havia de gent que utilitzava branques! Havíeu de veure quines cares, vergonyós. I el pitjor és quan se’t fiquen a la cara!

Cada final d’estiu passa que quan el vent bé de terra cap a la mar, procedent del pla de Sant Jordi, ens venen els moscards per tot arreu, crec, encara que no estic segur, pels camps que han estat regats per aigua bruta o per la depuradora d’aigües. I el problema d’aquest moscards és que el picor et pot durar fàcilment dues setmanes.Dijous dia 16 de juny a les 20 hrs., tots al Monestir de la Real, contra la manipulació informativa

Manel | 16 Juny, 2005 10:55

El Mundo, amb la seva política de ca mediàtic de la dreta mallorquina, ha fet pública crítiques molt fortes i falses contra la Plataforma Salvem La Real. Per tot això s'ha fet la primera concentració a Mallorca contra la manipulació informativa. Nota de la plataforma:

AVIS MOLT IMPORTANT

Dijous dia 16 de juny a les 20 hrs., tots al Monestir de la Real, per tal de fer un acte de recolzament incondicional a la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors, i especialment, al rector, Antoni Vallespir, ara que son víctimes dels atacs i crítiques d'un mitjà de comunicació que, com sempre, no són més que mentides i calúmnies.

Està clar que tot això bé condicionat per tot el moviment ciutadà que ha generat la defensa de la Real i el seu entorn.

El nerviossisme que s'aprecia darrera d'aquestes "noticies", és clarament indicatiu que segurament hem posat el dit a la ferida, i aquests interessos que fins ara eren ocults, ho han deixat d'ésser.

Pels valors que representant pel seu compromís i per estar devora el poble, mereixen tot el nostre recolzament.

Feis circular aquest correu, que la gent s'en assabenti.

SALVEM LA REAL


L’economia Balear no marxa ni amb rodes

Manel | 13 Juny, 2005 16:39

Ni amb la construcció d’autopistes, ni amb les facilitats per poder especular amb la terra, ni amb la potenciació del turisme de masses, ni amb l’agressió de la cultura pròpia, ni amb el fi de l’ecotaxa... la economia de Balears no marxa. Volen que les Balears creixin i ho fan potenciant la construcció i el turisme de masses a qualsevol preu, però fins i tot això, no és suficient Els símptomes de la política econòmica d’aquest Govern són clars en el petit comerç, el món rural i el patrimoni natural i cultural. Tots perdem!

Això si que és una crisi (Editorial de Tribuna Mallorca)


Star Trip a l’Auditorium de Palma, us ho recomano!

Manel | 03 Juny, 2005 07:22

Ahir vaig presenciar l’estreno de “Star Trip” a l’Auditorium de Palma, tot un èxit! Una comèdia d’humor negre que utilitza el llenguatge més internacional, el dels gestos i els sons però sense paraules, i amb efectes de llum i so ben treballats.

Els protagonistes són quatre astronautes que duen 50 anys hivernant a dins una nau espacial per l’espai, amb la missió de trobar vida intel·ligent per a després carregar-se-la. L’espectacle comença amb els personatges enfrontant-se a una nau amb vida pròpia fins que troben vida intel·ligent. El alguns moments els astronautes interactuen amb el públic fent-li formar part de l’ambientació i del desenvolupament de la història.

Un espectacle fabulós, divertit i amè que ens va fer passar a tots una bona estona de riades, sense parar fins l’últim segon, us ho recomano!


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb