El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Bicicletada contra el canvi climàtic: 5 de juny a les 11h a Plaça Espanya

Manel | 31 Maig, 2005 17:28

Diferents entitats conviden a participar el proper diumenge 5 a una bicicletada contra el canvi climàtic. La concentració començarà a les 11h del matí a Plaça d'Espanya, i el recorregut serà Avinguda Gabriel Alomar, Passeig Marítim, Passeig Sagrera, Avda Argentina, Passeig Mallorca, Avingudes i Plaça d'Espanya. Apa!

Denuncien que en el port nàutic de Can Pastilla aboquen pintura a la mar tots els dies

Manel | 30 Maig, 2005 17:33

Veïns de Can Pastilla han denunciat l’abocament de pintura a la mar des de les instal·lacions del port nàutic de Can Pastilla. Però la veritat és que els veïns de Can Pastilla ja sabem el que es nedar entre l’escuma que prové d’aquest port des de fa anys, o la brutícia que deixa, tant a la mar com sobre la sorra, les competicions esportives que es celebren a la mateixa platja de Can Pastilla per part d’una coneguda empresa de telefonia mòbil (cartells i plàstics utilitzats en les instal·lacions). I saber que volien ampliar el port i deixar-nos sense aquesta mateixa zona utilitzada pels més joves per a jugar a futbol platja!


L’Ajuntament de Palma obligada a rebutjar finalment la urbanització de Ses Fontanelles

Manel | 25 Maig, 2005 19:15

L’Ajuntament de Palma rebutja finalment la urbanització de Ses Fontanelles per considerar que no és compatible amb el manteniment de la biodiversitat d’aquesta gran zona humida de 325.000 m2 i el futur parc de Ses Fontanelles.

Respecte al centre comercial, el regidor d’urbanisme ha dit que no és possible al no disposar-se d’un pla d’urbanització que el sustenti. El que si ha dit que es realitzaria és el futur parc de Ses Fontanelles amb un centre d’interpretació, així com la continuació de les obres de l’aquàrium (amb espècies animals i vegetals tropicals, i amb els conseqüents riscos per a les espècies autòctones, al disposar aquest aquàrium de permís d’abocaments d’aigües).

També s’està estudiant si es permetrà l’accés en cotxo a la part de Ses Fontanelles que no sigui parc, és a dir, si haurà asfalt.

Esper que no facin la mateixa animalada que en Jaume Matas va fer a Es Carnatge com a ministre de Mediambient.

Es Carnatge, un lloc per a passejar, respirar aire pur i veure bones postes de sol


Calvià podria destruir 450.000 m2 de terrenys a canvi de ciment i asfalt

Manel | 24 Maig, 2005 13:53

Quina mania que tenen a Calvià de cimentar-lo tot! Ara denuncien que el projecte d’urbanització de Sa Marina a Magaluf suposa la destrucció de 450.000 m2 per poder edificar 3.000 places turístiques i residencials, centres comercials i centres d’oci, a més de la desaparició de tres espècies vegetals úniques en el món.

EL GOB DENÚNCIA QUE A MÉS DE LA SATURACIÓ TURÍSTICA, FARÀ DESAPARÈIXER
TRES ENDÈMIQUES VEGETALS ÚNIQUES EN EL MÓN

La urbanització dels antics terrenys del Salobrar Gran de Magaluf pot ser prest una trista realitat.

Un dels punts negres del Pla General d’Ordenació Urbana de Calvià, ho constitueix els terrenys situats a darrera Magaluf, és a dir els terrenys coneguts darrerament com Sa Marina de Magaluf. Aquest nom se li dóna des de 1988, quan l’Ajuntament hi volia instal·lar i construir un projecte faraònic de marina interior, un port esportiu i una maco-urbanització.

A la darrera versió del Pla General, a aquests terrenys l’Ajuntament proposa la construcció d’un hotel, amb capacitat per a 2.000 places, 250 habitatges unifamiliars i plurifamiliars, així com zones comercials, i un balneari a més d’altres equipaments i zones verdes. En definitiva 450.000 m2 d’una antiga zona humida quedaran afectats per un projecte que significa construir 3.000 places turístiques i residencials.

CALVIÀ NO NECESSITA MÉS HOTELS NI URBANITZACIONS

Està més que clar que Calvià no necessita més places hoteleres ni molt manco més urbanitzacions, sigui a la costa sigui a l’interior. D’altra banda encimentar més territori a les altures on estam no té ni cap ni peus.

S’ha de recordar que a més a més a la zona hi viuen en espècies endèmiques úniques en el món, les quals desapareixeran.

DES DE FA 15 ANYS EL GOB RECLAMA LA PROTECCIÓ DE LA ZONA

Ja a les al·legacions presentades al PGOU de Calvià l’any 1989, el GOB ja reclamava l’aturada des projectes urbanístics i turístics que l’amenaçaven i la recuperació de la zona humida.

Fins els anys del “boom” turístics, darrera Magaluf s’hi mantenia viva una zona humida de notable importància. Se tractava del Salobrar Gran de Magaluf, un paradís per a les aus i un lloc on s’hi trobaven espècies úniques. De fet encara avui allò s’hi localitzen espècies endèmiques que a tot el món just se troben a aquesta zona.

De l’any 1989 ençà, el GOB ha anat proposant a distints documents, al·legacions. Suggeriments, etc… la recuperació de l’antic Salobrar Gran de Magaluf, així com la paralització de tots els projectes turístics, urbanístics, esportius, …que s’hi ha

SOS Can Vairet: 500.000 m2 d’un paisatge rural de Calvià amenaçats per la construcció d’un complex esportiu, comercial i residencial


Aprovació de la LECO: una llei de urbanisme i no de conservació d’espais naturals

Manel | 23 Maig, 2005 10:15

El parlament ha aprovat una llei de conservació d’espais naturals que lluny de donar la importància que el patrimoni natural es mereix, la sotmet a l’especulació urbanística i facilita el frau fiscal en el cas de les propietats privades a la Serra de Tramuntana i de Llevant. Una llei que només protegeix un espai fins que es vulgui urbanitzar, així ho veig .Comunicat del GOB: Una llei de conservació d'espais naturals que tanca els ulls davant el tema urbanístic

El Parlament aprovà ahir la Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO), que és a partir d'ara el nou marc legal per a la declaració i gestió d'espais naturals protegits.

Tot i que no disposam del text definitiu, pel que sabem podem afirmar que aquesta llei no és l'instrument adequat per garantir la conservació del nostre patrimoni natural. En unes illes en que una de les principals amenaces per a la conservació dels espais naturals és la seva urbanització i/o edificació, consideram que no es pot concebre l'aprovació d'una llei de conservació d'espais naturals que gira la cara per ignorar aquest problema.

La LECO no afegeix cap limitació urbanística sobre el marc preexistent. Això vol dir que, per exemple, als futurs espais naturals que es declarin a Eivissa es podran edificar xalets a parcel·les de 5 hectàrees a les zones que ara són ANEI (així ho permet el seu pla territorial), que es podran seguir edificant xalets a les zones ARIP dels nous espais naturals que es declarin a Mallorca, i que amb una senzilla modificació de la LEN (la darrera es va fer aprofitant una llei d'acompanyament als pressuposts) l'edificació a les àrees naturals es pot rebaixar fins al nivell del sòl rústic general.

Des del GOB consideram un gran error que la conservació dels espais naturals estigui per davall de la planificació urbanística, tal i com disposa la LECO. Tenim prou exemples recents que demostren lo fàcilment sacrificables que són els espais naturals quan hi ha pressions urbanístiques (rebaixa de la LEN a Eivissa i Formentera, autorització d'un hotel-clínica vora el Salobrar de Campos, retall-derogació del Parc Natural de Cala d'Hort, ...). Aquesta llei no posa cap obstacle per què això segueixi succeint.

Els illencs hem perdut l'oportunitat de comptar amb una eina per a consolidar un règim de protecció efectiu dels nostres espais naturals.El Govern protegeix el patrimoni natural en funció de la voluntat dels propietaris i no de l'interès ecològic


Ses Fontanelles: segueixen les destrosses a la Platja de Palma

Manel | 20 Maig, 2005 13:27

El GOB ha fet un comunicat amb motiu dels greus destrosses que estan fent a una gran zona verda i humida de Palma: permís d'urbanització, permís d'abocaments d’aigües del futur aquàrium amb espècies exòtiques de peixos i plantes marines, pàrking subterrani, massificació,...a l'única zona humida que ens queda a Palma.

El GOB creu que aquesta àrea hauria de ser la gran zona verda de la platja de Palma


EL PROJECTE COMERCIAL I D’OCI DE SES FONTANELLES, SUPOSARÀ SATURAR MÉS LA PLATJA DE PALMA I DEGRADAR LA DARRERA ZONA HUMIDA DE PALMA

---

La possibilitat que devora Can Pastilla, a la zona coneguda com Ses Fontanelles se dugui a terme noves inversions per a la construcció d’un gran centre comercial, turístic i d’oci, constitueix una barbaritat ja sigui des del punt de vista comercial i turístic com ambiental.

Aquests nou projecte i el que actualment s’està executant , suposarà contribuir a la saturació de la Platja de Palma, a eliminar una de els darreres zones lliures que li resten i la degradació de la darrera zona humida de l terme de Palma,

No té cap sentit ni un que a una de les la zones turístiques més massificades de l’illa, se li afegesqui més oferta comercial, d’oci i turistica. Això no suposarà millorar l’oferta turística actual.


UN PLA PARCIAL QUE COMPTÀ AMB MOLTA OPOSICIÓ

L’aprovació definitiva del Pla Parcial que afecta a les 32 hectàrees de l’antiga zona humida de Ses Fontanelles, implicarà la construcció d’un gran vial (25 metres d’amplada), així com equipaments comercials, turístics, esportius i d’aparcament.

L’execució d’aquestes obres afecten a la zona reblida, una part del pinar sobre dunes i una part de zona humida.

Durant el període d’informació pública que el GOB hi ha anat presentant al·legacions tant a un com a altre projecte en considerar que la seva ’aprovació i execució afectarà negativament la conservació d’aquesta zona humida. Igualment la nostra associació hi presentà un recurs.


LA DARRERA ZONA HUMIDA DE PALMA

L’àmbit d’aquests dos sectors (el centre comercial i l’aquàrium) coincideix amb el que resta de la gran zona humida que fins al segle XIX cobria part del que actualment és el Pla de Sant Jordi. Aquella zona humida coneguda en aquell temps com el Part de Sant Jordi, fou dessecada, amb finalitats agrícoles, però avui se mantenen restes d’aquell aiguamoll.

El més gran dels aiguamolls que resten a Palma és el conegut com Ses Fontanelles, una zona humida de 325.000 metres quadrats , que al llarg d’aquest segle ha patit processos de transformació (salines) i degradació (abocament de runa) que a pesar de tot el lloc manté encara uns notables valors ecològics i paisatgístics, que han estat reconeguts als distints inventaris de zones humides elaborats per la Conselleria d’Agricultura i la seva revisió de l’any 1997 per part la Conselleria de Medi Ambient.


EL COMPLEX COMERCIAL I TURÍSTIC

Des del nostre punt de vista aquests seran les principals conseqüències de la construcció del complex comercial i turístic

- Impedeix la recuperació de la zona humida

- Afecta a una part de zona humida.

- Les actuacions previstes afectaran indirectament sobre la zona inundada

- Desfiguració paisatgística

- Més pressió sobre la zona humida

- Augment de la massificació a una zona turística i residencial saturada

Crea més oferta comercial i d’oci on ja n’hi ha de sobres


VULNERA ALGUNES NORMES LEGALS

A més dels impactes ambientals i territorials, aquesta iniciativa immobiliària xoca amb diverses normatives vigents. Se tracta de normes legals que impedeixen la dessecació de zones humides, prohibeixen usos edificatoris i exigeixen la seva recuperació. Es tracta de:

La Llei i Reglament d’Aigües

Decret de Zones humides de les Balears

L’Inventari de zones humides de les Balears


PETICIONS DEL GOB AL CORT I A GOVERN

Tal com el GOB va expressar a les seves al·legacions a ambdós projectes, és imprescindible que l’Ajuntament de Palma no doni el vist i plau d’aquests projectes a fi de salvar aquesta zona humida.

Per altra part, el GOB demana al Govern l’aprovació de decret de protecció de zones humides. La seva aprovació impediria la urbanització de Ses Fontanelles i d'altres zones humides amenaçades per projectes urbanístics (Sa Porrassa a Calvià, Ses Feixes a Eivissa).

Ciment a la darrera zona humida de Palma: Ses Fontanelles

Campanya

Manel | 19 Maig, 2005 09:46Els Verds envien una postal electrònica a la presidenta del Consell de Mallorca en protesta per la campanya institucional "Mallorca ets tu"Mallorca, mobilitza't! no dormis! són moments de canvi

Manel | 18 Maig, 2005 16:35

Crec interessant fer referència a l'article de Tribuna Mallorca que fa referència a un article d’opinió publicat al Diari de Balears. Som conscients de qui està en el poder, però si estimem el nostre patrimoni natural i cultural, si volem una Mallorca més justa i un model econòmic i turístic que no hipotequi el nostre futur, em de fer feina per al canvi, ho podem fer de nou!

L’articulista Miquel Àngel Maria ha fet avui una sèrie de reflexions sobre la davallada de la mobilització a la passada Diada per la Llengua i l’Autogovern organitzada per l’Obra Cultural Balear, a un article publicat a Diari de Balears. Després d’afirmar que ell i altres persones properes no havien participat a aquest esdeveniment i de demanar-se per quin motiu la Diada ha perdut posicions en l’ordre de prioritats de molta de gent, intenta donar-ne explicacions: “Hi ha qui apunta raons organitzatives per explicar/justificar la baixa assistència: que si fer-ho cada any no és bo, que si els problemes interns de l'OCB li resten capacitat mobilitzadora... Potser sí. Però per poc que estenguem la nostra observació cap a altres mobilitzacions toparem amb una realitat semblant: què va passar amb el recent Primer de Maig?” “Diguem, idò, les coses pel seu nom: la societat mallorquina està teriblement desmobilitzada. Si més no, els sectors i les «causes» que en altres moments han estat els motors de reivindicacions molt importants i massives”. Les causes d’aquesta desmobilització social no es poden atribuir, segons ell, a les organitzacions socials, que continuen fent feina, sinó al cansament davant un fracàs: la victòria del PP a les passades eleccions autonòmiques. Conclou afirmant que “Si no som capaços de transformar la indignació en mobilització i en projecte de canvi, arribarà que no ens mereixerem altra cosa que les rialletes sornegueres que ahir es devien fer els capitosts encarregats de perpetrar la política governamental”.


Qualsevol que sobrevoli Mallorca s'espanta

Manel | 16 Maig, 2005 14:55

Es diu que en l’última visita dels prínceps de l’Estat Espanyol, i espantats pel que van veure des de l’helicòpter, donaren una estirada d’orelles a en Matas, na Munar i na Cabrer que més tard farien públic:

“Hem de ser conscients de que Mallorca, com totes les Illes, té un territori i uns recursos mediambientals limitats”

“És responsabilitat de tots poder llegar a les generacions posteriors aquest patrimoni natural”

“Ens correspon a tots esforçar-nos per mantenir aquest dos patrimonis: el natural i el cultural, perquè ambdós són patrimoni universal”

“El medi ambient és en definitiva el que ens aguanta a tots, el nostre gaudi, el nostre negoci i la nostra vida. L'hem de cuidar, convençuts que només així es podrà sostenir en el futur”

A més, el príncep demanà els hotelers que protegeixin el medi ambient i apostin per la qualitat.


Hi ha tants monàrquics a les Illes?

Manel | 11 Maig, 2005 09:30

Em temo que no, fins i tot entre peperos, que conec de molts: un més! un altre a mantenir! ...

Però vivim en un Estat de revistes i programes de televisió escombraries, on la gent, com si no tingués vida pròpia, volgués saber la dels altres. Em sembla que una àmplia majoria dels que defensen a la monarquia la veuen com si fos un conte infantil, i no, no ho és, és una institució arcaica a la que hem de mantenir.

Carta oberta a Don Felip i Doña Letícia de Bernat Joan, Eurodiputat de ERC

INTERVENCIO DEL PORTAVEU DEL GRUP MUNICIPAL D'ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS A LA REUNIO INSTITUCIONAL AMB ELS PRINCEPS D'ESPANYA


Biodièsel: els vehicles a motor ja tenen una alternativa real a la gasolina

Manel | 10 Maig, 2005 10:39

La setmana passada ha entrat en funcionament a Nafarroa la primera gasolinera que subministra biodièsel als consumidors, encara que a Alemanya s’utilitza des de fa més de 10 anys amb molta acceptació entre automobilistes i professionals del transport de carreteres segon EHN, la empresa que produeix el biodièsel subministrat a aquesta gasolinera.

El biodièsel es pot barrejar amb gasoil en qualsevol proporció o utilitzar tot sol, i es pot fer servir a qualsevol motor dièsel sense que s’hagin de fer modificacions tècniques. L’avantatge d’utilitzar biodièsel és la considerable reducció de les emissions contaminants a l’atmosfera. El preu de venda al públic és el mateix que el gasoil.

Segon EHN, s’han fet proves en camp durant més d’un any, tant barrejat al 30% amb gasoil com al 100%, amb el següents resultats:

Menor desgast del motor
Millor combustió per major presència d’oxigen
Major poder lubrificant
Substancial reducció d’emissions contaminants, destacant la reducció del: 99% de les emissions d'òxids de sofre (SOTA2); 22% de monòxid de carboni (CO); 63% d'hidrocarburs no cremats; 52% de partícules en suspensió.
Tenint en compte el procés complet de fabricació del biodièsel, la reducció de les emissions de CO2 arriben al 90%, degut a que l’oli sorgeix de plantes que han depurat CO2 durant el procés de fotosíntesis.

¿En qué consisten los biocombustibles: el biodiesel y el bioetanol? Extret de http://www.greenpeace.org/espana/about/faq/preguntas-sobre-las-campa-as-d

La elaboración de estos combustibles, principalmente el biodiesel y el bioetanol, se utiliza como complemento o sustituto del gasoil, y se obtienen a partir del aceite de algunas plantas (las oleaginosas: girasol, colza u otras), y también de los aceites alimentarios usados. El biodiesel puede ser elaborado a partir de aceites vegetales, grasas animales y otros productos biodegradables. Estos aceites y grasas son filtrados y procesados, consiguiendo romper las moléculas de grasa, y así provocar la aparición del biodiesel junto con otros productos como la glicerina.

En cuanto al proceso de producción del bioetanol es parecido al de la elaboración de la cerveza. Procede de materiales azucarados como tubérculos, caña de azúcar, granos de cereal, etc. La materia vegetal es triturada, fermentada y destilada. En este proceso se extrae un alcohol, el etanol, que puede ser mezclado o ser sustituto total de la gasolina.

Las ventajas medioambientales de estos procesos son numerosas: no produce emisiones sulforadas o nitrogenadas, ni apenas partículas sólidas; el aprovechamiento energético de la biomasa supone convertir un residuo en un recurso; disminuye la dependencia externa del abastecimiento de combustibles derivados del petróleo y favorece el desarrollo del mundo rural.
De esta forma se consigue una notable reducción de los vertidos y una correcta gestión de los residuos, obteniendo un combustible más respetuoso con el medio ambiente.

Criterios generales que se deben de tener en cuenta en la realización de estos combustibles:
Las ayudas y/o primas deberían incrementarse progresivamente en función del balance de carbono.
Las plantas usadas en estos procesos deben estar libres de transgénicos.
Los procesos de producción deben ser sostenibles con respecto al agua, fertilizantes y balances de minerales en el suelo.
Deben aprovecharse prioritariamente aquellos recursos que sean excedentarios, y siendo preferibles los sistemas de pequeña escala y cercanos a los lugares de producción del recurso.


Utilitzar la mar d’aparcament, cimentar el litoral Balear

Manel | 09 Maig, 2005 11:03

Després d’uns anys de moratòria en l’autorització d’instal·lacions nàutiques, la tramitació de la nova Llei de Ports de les Illes Balears permetrà la construcció i l’ampliació de nous ports al litoral Balear.

Com cada any tindré que nedar entre escuma (com si la mar fos la banyera) i taques de combustible a prop dels ports del litoral de Palma o els fems dels vaixells al litoral de Llucmajor. Una bona imatge per als turistes.

El GOB demana una visió a mig i llarg termini en front d’una política que destrueixi el nostre litoral, tot un capital natural ambiental i econòmic de les Illes:

El món de la nàutica a Mallorca ha d’avançar no cap a l’increment d’amaraments, la construcció o ampliació de ports esportius. Ans al contrari, és necessari una visió a llarg termini del litoral que posi al capdavant de tot la conservació d’aquest espai, sens dubte el més valuós ambientals i econòmicament de els Illes balears.

El litoral no s’ha de convertir en un aparcament d’embarcacions que s’utilitzen set dies a l’any durant una part de l’estiu. Aquest és un cost exagerat per una àrea tant fràgil i valuosa.

La nova política de ports del govern ha de tenir una visió a llarg termini del litoral, no s’ha de guiar per l’afany especulador que acabarà repercutint negativament en l’espai estratègicament i ambientalment més valuós que tenim.

Segon el GOB els darrers anys s’han presentat projectes d’ampliació o construcció de ports que sumarien un total de 4.500 amaraments només a Mallorca. Els últims anys s’han presentat els següents projectes (encara que jo conec alguna que altra intenció d’ampliar altres ports del litoral de Palma, no només dos):

Can Picafort (Santa Margalida)
Son Serra de Marina (Santa Margalida)
Cala Rajada (Capdepera)
Cala Bona (Son Servera)
Portocolom (Felanitx)
Portopetro (Santanyí)
Colònia de Sant Jordi (Ses Salines)
S’Estanyol (Llucmajor)
Cala Gamba (Palma)
Es Molinar (Palma)
Port d’Andratx
Sant Elm (Andratx)
Port de Sóller


Greenpeace construeix a Endesa una petita central fotovoltaica que aquesta li rebuja

Manel | 05 Maig, 2005 08:33

L’Estat Espanyol es va comprometre firmant el Protocol de Kyoto a limitar el creixement de les emissions de gasos contaminants d’efecte hivernacle, en relació a les emissions de 1990, en un 15 %. Ido en 2004 ja s’havien incrementat un 45%, i en el cas de les Illes Balears en un 57%. Es a dir, que ara en toca fer esforços per reduir-les.

Però no sembla que s’estigui seguint les polítiques adequades al respecte. En el cas de les Illes Balears es promou la construcció de vies ràpides (velocitat) front al transport públic, la construcció de dessaladores d’aigua (grans consumidors d'energia) per continuar amb una política d’abús d’aquest recurs, la instal·lació d’un cable de connexió elèctrica amb la península per traslladar les emissions de CO2 cap a la península,...

Fa uns dies Greenpeace es manifestà a la planta tèrmica d’Endesa en Carboneras muntant una instal·lació solar fotovoltaica de 2,5 kW de potència, com les que se poden posar a qualsevol edifici per produir energia sense contaminar. El motiu? Perquè Endesa vol ampliar la central tèrmica que utilitza carbó importat construint un nou grup de 700 MW.

"Hay que impedir que Endesa siga aumentando su capacidad de quemar carbón para producir electricidad, porque aumentará la probabilidad de padecer sequías por el cambio climático" -ha declarado Raquel Montón, responsable de la campaña de energía de Greenpeace- "Para dejar de ser un criminal del clima, Endesa debe abandonar este proyecto y dedicar sus recursos a energías renovables como la solar".

Endesa es el mayor emisor de CO2 de España, y genera el 54 % del total de la producción eléctrica española con carbón. En Andalucía, esta empresa tiene en proyecto la instalación de más de 2.500 MW, pero ninguno de ellos utilizará como fuente de energía el sol, al contrario que otras empresas que sí apuestan por esta tecnología.

"Construir más térmicas de carbón haría imposible cumplir el Protocolo de Kioto y haría inviable la lucha contra el cambio climático" -añadió Montón- "No hacen falta más centrales térmicas, sino acabar con el derroche de energía y aprovechar las energías renovables tan abundantes de las que disponemos".

Con centrales solares termoeléctricas se podría producir la misma electricidad que con el nuevo grupo de carbón, creando más de 20.000 puestos de trabajo y sin contaminar.

Extret de http://www.greenpeace.org/espana/news/greenpeace-instala-energ-a-sol


El Partit Popular estrena el seu propi informatiu a IB3

Manel | 03 Maig, 2005 10:24

Després de veure l’estrena dels informatius a IB3 això sembla. Ja tenen el seu propi ens (que surt de noltros) amb els imposts dels contribuents. Urdaci capítol II?

Diari de Balears

IB3 estrena els noticiaris amb èxit, però escorats cap al Govern

El Dia del Mundo

Los informativos de IB3 se estrenan con gran calidad técnica pero sin presencia de la oposición

Salieron las cuatro Islas y hubo conexiones en directo - Desfilaron por la pantalla 5 altos cargos del Govern: Matas, Estaràs, Flaquer, Castillo y Fiol - Se pasó de puntillas por la manifestación del 1 de mayo

Diario de Mallorca

IB3 estrena su informativo centrado en el turismo y sin dar voz a la oposición

Umbert se muestra satisfecha y puntúa la emisión con un 8,5. Después de las noticias se emitieron dos películas en castellano


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb