El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Queden a Palma zones rurals? Ido si és així anem a fer camps de golf i complexes hotelers i residencials a sobre!

Manel | 28 Abril, 2005 17:52

Una bona excusa: construir camps de golf a zones rurals no degradades de Palma que consumeixen durant l’estiu quatre vegades el consum d’aigua de Son Sardina. Y per què? Perquè permeten construir al seu voltant complexes residencials i hotelers a zones rurals, i el que és pitjor, que les zones afectades no estan degradades en molts de casos.

L’Ajuntament de Palma ha donat el vist-i-plau a la construcció d’un camp de golf i dos hotels que sumen 620 places. El següent pas serà autoritzar complexes residencials i turístics i altres instal•lacions complementàries al seu voltant.

El Gob ha denunciat que aquest projecte sobre zones rurals no degradades presenta dues il•legalitats: l’hotel rural que se tramita té 120 places quan la normativa només autoritza un màxim de 50 places per aquest tipus d’hotel; l’altre hotel tindrà fins 500 places quan la llei marca 450 com a límit.

En qualque cas, un camp de golf sempre és l’excusa per a després construir complexes hotelers, residencials i altres tipus de instal•lacions a zones rurals. Com aquest projecte n’hi ha de molts construïts o en marxa a la nostra illa.


La guerra entre idiomes

Manel | 26 Abril, 2005 07:49

Ara que es celebra el quart centenari de la publicació d’El Quijote, podem llegir articles referents a la situació al món de l’espanyol respecte als altres idiomes. I clar, he vist que no només als catalanoparlants lis preocupa l’idioma sinó que també als castellanoparlants, encara que ja ho sabíem. Tot així moltes vegades no es respecta la sensibilitat en aquest aspecte dels que defensen i promouen el català.

Fins i tot a una regió com l’Asturiana tenen la seva pròpia acadèmia de la llengua “L'Academia de la Llingua Asturiana” http://www.academiadelallingua.com/

Qui hagi estat a Astúries o hagi escoltat a un asturià xerrar bable se n’adonarà de la bellesa d’aquest idioma, important per a molts asturians perquè forma part de la seva identitat, i per a altres perquè consideren els idiomes com una riquesa a mantenir, però tots els idiomes! Per tant que respectin la identitat del nostre poble, el nostre patrimoni natural-cultural.

Deix un parell de trossos d’un article a un diari econòmic espanyol:

“Muchas lenguas mueren no sólo porque pierden hablantes, sino porque no se utilizan para determinados campos. Para que la lengua esté viva, tiene que tener una funcionalidad, ser útil. Si no se puede hablar de investigación científica, de deporte o de nuevas tecnologías, el idioma va muriendo poco a poco. Y ese es el peligro que corre el español”

“Estamos a años luz del inglés. No se trata tanto de competir con esta lengua como con otras que son más amenazadoras, como el francés, el alemán o el italiano, que se hablan en países donde Internet ha penetrado mucho y están muy presentes en la red”


SOS Can Vairet: 500.000 m2 d’un paisatge rural de Calvià amenaçats per la construcció d’un complex esportiu, comercial i residencial

Manel | 22 Abril, 2005 18:42

El projecte del Govern de les Illes Balears, de l’Ajuntament de Calvià i l’empresa Dragados de construir el centre de tecnificació esportiva, i com no, amb una zona comercial i residencial entre El Toro i Son Ferrer, amenaça a mig milió de metres quadrats de terrenys rústics de gran interès paisatgístic.

La Plataforma ‘SOS Can Vairet’ hi fa feina per evitar que es continuï amb la degradació del municipi.

www.soscanvairet.com


Si no pensem com ells som terroristes

Manel | 20 Abril, 2005 18:02

Els populars i els medis de comunicació que controlen acusen als socialistes de permetre que els terroristes siguin representats al Parlament Vasc. Tot perquè un partit no condemna implícitament el terrorisme d’un determinat grup terrorista, a pesar que condemna tot tipus de terrorisme, sigui del tipus que sigui.

Fot que els que no condemnen el règim que provocà cents de milers de morts i el final d’una democràcia durant quatre dècades, i que han participat en la invasió il·legal d’un país diguin aquestes coses. Amb aquests comentaris diuen terroristes a 150.188 persones, a ses seves famílies i als simpatitzants tant a EuskalHerria com als Països Catalans. Haurien de respectar el joc democràtic. Si els membres de la llista d’aquest partit no són innocents (presumpció d’innocència) se’ls jutja i punt, però no es deixa a 150.000 persones sense dret de votar.


Porreres inicia la recollida selectiva de fems porta a porta

Manel | 19 Abril, 2005 13:49

Seguin els passos dels municipis de Puigpunyent i Binissalem, on s’aplica la recollida selectiva de fems porta a porta amb èxit, el municipi de Porreres inicia aquest maig aquest sistema.

S’han fet reunions amb els bars, comerços i centres docents del municipi com gran generadors de fems, així com també s’han visitat domicilis particulars per explicar aquest sistema. S’han repartit galledes identificats, tres bosses diferents per dipositar paper, plàstic i vidre i una bossa biodegradable per dipositar fems orgànics.

L’Ajuntament ofereix als propietaris la instal·lació d’un ganxo de suport en la façana del domicili per deixar la galleda. S’ha establert un calendari de recollida distingint els fems i la idea és que els veïns treguin els fems entre les 20 i les 22 hores, essent el dissabte l’únic dia sense recollida encara que el Punt Verd estarà obert.

I el municipi de Palma, quan iniciarà la recollida de fems orgànics?

Reduir, Reutilitzar i Reciclar els fems, i Recuperar els residus en els processos de transformació, són les quatre R de la sostenibilitat del mediambient.


Monarquia o República?

Manel | 14 Abril, 2005 14:24

Avui 14 d'abril celebrem la proclamació de la II República. El president de l’Estat Espanyol, responent diuen a una pregunta del rei, diu que “tenemos un rey bastante republicano...y en ese sentido estamos muy tranquilos y muy a gusto”. Després d’aquesta resposta ambigua, típica d’aquest govern, Gaspar Llamazares l’ha demanat que esculli entre Monarquia o República. On està el PSOE republicà i federalista?

Més respostes ambigües: és encara el PSOE republicà? diu ZP que és "constitucional, que tienen un compromiso con la Constitución...tenemos un Rey bastante republicano...Para mí un republicano es quien es defensor de las instituciones, de los valores democráticos, quien es defensor de la vida pública, quien respeta los principios de una ciudadanía libre, y en ese sentido estamos muy tranquilos y muy a gusto".

En Llamazares diu que existeix una reivindicació per a que Espanya sigui totalment democràtica i les institucions siguin electives, i per tant, hagi un president de República al segle XXI. La II República no és la commemoració “d’un període conflictiu o de l’equidistància, sinó d’un dels períodes més importants i més modernitzadors de la vida política”.

Veig molta nostàlgia en aquestes paraules...doncs si...però qui sap!

http://www.eu-balears.org/noticias_Home.asp?notid=4277Parc Sí, Asfalt No – Donem el nostre suport per un Parc Central per a Ciutat, donem el nostre suport a la Plataforma pel Parc de les Vies

Manel | 12 Abril, 2005 18:00

La Plataforma pel Parc de les Vies reivindica una zona verda al carrer Jacint Verdaguer, la qual cosa suposaria tenir un Parc Central a Palma que aniria des de les Avingudes fins a Son Fuster. No volem una autopista dins Ciutat, reivindiquem un espai per a tots.

http://www.parcdelesvies.org/


Quan en matèria de recollida de residus no es fan bé les coses la solució del Consell de Mallorca és la incineració de residus

Manel | 12 Abril, 2005 15:19

A una visita al Parc de Tecnologies Ambientals per part de EU-Els Verds s’ha confirmat la infrautilització de les plantes de reciclatge, on tot just n’hi ha gent treballant a unes instal·lacions encara noves que s’estan pagant per a res. El compliment del pla de residus establia arribar al 36% de reciclatge i encara no arribem al 20%. El reciclatge de paper és l’únic que arriba a gairebé l’establert pel pla de residus. Però en el cas dels residus orgànics, que suposen la major part dels residus, la recollida és nul·la a Palma. Es dona el cas de que per fer compost es necessiten els residus orgànics i el llot de les depuradores.

I com no es compleix el pla de residus, el Consell es decideix per construir nous forns crematoris. Un nou pas endarrera cap al compliment del protocol de Kyoto.

Contenidors de recollida selectiva, reciclatge i consells per a la reducció de residus a la llar i a les compres


Conferència “Fusta il·legal, govern i comerç” al Parlament Europeu

Manel | 11 Abril, 2005 13:47

El 7 d’abril es va celebrar la conferència “Fusta il·legal, govern i comerç” al Parlament Europeu, organitzada per Greenpeace, WWW/Adena i FERN. En el comunicat conjunt d’aquestes tres ONG al qual s’han afegit més de 70 empreses europees es demana una legislació que defensi una competència justa i mercats sostenibles.

Algunes declaracions a la conferència:

"Los bosques de muchas regiones del planeta están siendo asolados por intereses económicos de unos pocos"

"Es necesario actuar urgentemente para garantizar una gestión sostenible de este bien común, con la plena implicación de las poblaciones locales y dentro del marco del desarrollo sostenible y la reducción de la pobreza"

"Las importaciones baratas de madera ilegal y el incumplimiento de algunos requisitos sociales y medioambientales básicos desestabilizan los mercados internacionales, amenazan a los empleos y crean competencia injusta. Sin una estructura legal clara en Europa, las empresas con comportamiento responsable y que invierten en prácticas sostenibles estarán siempre en desventaja"

"Las talas ilegales contribuyen en gran medida a la destrucción de la biodiversidad y al empobrecimiento de millones de personas que dependen del bosque para obtener alimento e ingresos. Además agravan los conflictos sociales y suelen estar asociadas al crimen organizado."

Més informació a http://www.greenpeace.org/espana/news/ong-y-mas-de-70-empresas-exig


Generant polèmica al futbol

Manel | 07 Abril, 2005 11:39

Hi ha un diari que no es lleva molt bé que diguem amb el nacionalisme que no sigui l’espanyol. Aquesta vegada intenten generar polèmica amb la suposada creació d’una penya nacionalista al club de futbol Real Mallorca per part dels joves de ERC i PSM amb l’objectiu de catalanitzar-lo i contrarestar als altres moviments espanyolistes.

http://www.elmundo-eldia.com/2005/04/07/illes_balears/1112824800.html


Veïns del carrer Jacint Verdaguer i membres de la plataforma Parc de les Vies eviten la destrucció del parc de Son Fortesa

Manel | 06 Abril, 2005 09:30

Es van veure sorpresos per les excavadores que intentaven desmantellar el parc de Son Fortesa amb els seus 35 arbres, quan resulta que encara estan negociant el projecte amb l’Ajuntament. El projecte de soterrament del tren preveu la creació de quatre carrils al carrer Jacint Verdaguer, la destrucció del parc de Ses Estacions per incloure un aparcament i locals comercials sota un nou parc per definir, i la destrucció del parc de Son Fortesa per construir una rotonda que uneixi els carrers Jacint Verdaguer i Aragó com grans vies per a cotxos d’entrada a Palma.

La portaveu de la plataforma Parc de les Vies manifestà que “continuarem insistint amb el diàleg per evitar la destrucció d'aquest parc i que ens construeixin quatre carrils al carrer Jacint Verdaguer pel soterrament del tren, quan tothom aposta per un gran parc damunt les vies soterrades”. Però mentre es dialoga l’Ajuntament segueix el seu propi projecte.

Encara que una part important dels ciutadans de Ciutat no tenen carnet de conduir i que tots som vianants, hi ha més metres d’asfalt que de voreres i parcs.


LEY 43/1999, sobre adaptación de las normas de circulación a la práctica del ciclismo

Manel | 05 Abril, 2005 05:51

EXPOSICIÓN DE MOTIVOS:

En la actualidad se reconoce que la bicicleta es un eficaz medio de transporte que representa una alternativa cotidiana viable para muchas personas. Sin embargo, el uso de la bicicleta se ve en la actualidad limitado y estrictamente condicionado por el gran medio de transporte de nuestros tiempos: el automóvil de motor. La masiva y generalizada utilización de estos vehículos, la predominante adecuación a ellos, tanto de las infraestructuras viarias como de la normativa circulatoria, restringen, desde un punto de vista meramente físico como desde una perspectiva jurídico-formal, el ámbito de utilización sin riesgo y las posibilidades de disfrute de la bicicleta. El logro de una situación equilibrada y una óptima utilización de los distintos medios de transporte imponen la búsqueda de soluciones de combinación entre aquéllos, con fórmulas que se refieren tanto a la ordenación del espacio físico, principalmente, la construcción de pistas ciclables, como a la reglamentación viaria favorecedora del uso de la bicicleta.

La primera tarea, que no es ocasión de detallar aquí, la están desarrollando las distintas Administraciones públicas.

La segunda tarea, la adaptación normativa, es el objeto de la presente actividad. Tiene un ilustre precedente: los trabajos de la ponencia creada el 13 de diciembre de 1994, en el seno de la Comisión de Educación y Cultura del Congreso de los Diputados, encargada de abordar el estudio y seguimiento de los accidentes de tráfico ocurridos en carretera por la práctica del ciclismo, sus causas y recomendaciones para la prevención de los mismos, haciéndola extensiva a otros elementos débiles del tráfico.

Esa ponencia realizó un valioso análisis de la materia objeto de su mandato, examinando en detalle, entre otras cuestiones, los problemas que para la práctica del ciclismo plantea la situación actual del tráfico en España. Finalizó formulando diversas recomendaciones a los poderes públicos, destinadas a orientar a aquéllos en la toma de decisiones en este ámbito.

Estos trabajos son lógica consecuencia de los antes mencionados. Hecho ya el diagnóstico de los problemas, se trata de articular las disposiciones normativas en materia de tráfico que contribuyan a mejorar la inserción de los ciclistas en la circulación viaria a facilitar sus desplazamientos y a protegerlos de los riesgos a los que esten expuestos.

Para alcanzar los objetivos mencionados, la presente Ley contiene diversas modificaciones del texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, aprobado por Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo.

Esas modificaciones principales se refieren a los puntos siguientes:

1. La utilización de los arcenes por los ciclistas y la circulación de éstos en determinados supuestos, como carriles-bici, vías de uso preferente para ciclistas, etc.

2. La extensión a las autovías de la prohibición, actualmente vigente en las autopistas, de que los ciclistas las utilicen, salvo las excepciones previstas reglamentariamente.

3. La obligación impuesta a los conductores de vehículos a motor de extremar las precauciones, moderar la velocidad y, en ciertos supuestos, de ceder la preferencia de paso, cuando se aproximen a los lugares o vías por donde se encuentran o circulen ciclistas o realicen maniobras, por ejemplo, de cambio de dirección, que puedan afectar a aquéllos.

4. La imposición a los ciclistas de ciertas obligaciones para reforzar su visibilidad (porte de elementos o prendas reflectantes) o incrementar su seguridad (uso del casco por vías interurbanas).

5. El reforzamiento respecto a los ciclistas de la prohibición de circular con tasas superiores a las reglamentariamente establecidas de bebidas alcohólicas, estupefacientes, psicotrópicos, estimulantes u otras sustancias análogas.

Artículo Primero.

El apartado 2 del artículo 15 del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, queda redactado en los siguientes términos:

«Se prohíbe que los vehículos enumerados en el apartado anterior circulen en posición paralela, salvo las bicicletas y ciclomotores de dos ruedas, en los casos y forma que se permitan reglamentariamente, atendiendo a las circunstancias de la vía o a la peligrosidad del tráfico.»

Artículo Segundo.

El artículo 18 del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, queda redactado en los siguientes términos:

«Artículo 18. Circulación en autopistas y autovías.

1. Se prohíbe circular por autopistas y autovías con vehículos de tracción animal, bicicletas, ciclomotores y coches de minusválido, salvo casos excepcionales que los conductores justificarán proveyéndose de autorización especial.

No obstante lo dispuesto en el párrafo anterior, podrá autorizarse la circulación por aquellas autovías que no dispongan de vía alternativa para realizar el desplazamiento.

2. Reglamentariamente se podrán establecer otras limitaciones de circulación, temporales o permanentes, en las demás vías objeto de esta Ley, cuando así lo exijan las condiciones de seguridad o fluidez en la circulación.»

Artículo Tercero.

El apartado 1 del artículo 23 del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, queda redactado en los siguientes términos:

«Los conductores tiene prioridad de paso para sus vehículos respecto de los peatones y conductores de bicicletas salvo en los casos siguientes:

a) En los pasos para peatones debidamente señalizados, carriles-bici o paso para ciclistas.

b) Cuando vayan a girar con sus vehículos para entrar en otra vía y haya peatones cruzándola, aunque no exista paso para éstos.

c) Cuando el vehículo cruce un arcén por el que estén circulando peatones que no dispongan de zona peatonal.

d) Cuando para entrar en otra vía un vehículo gire a la derecha o a la izquierda, en los supuestos permitidos, existiendo un ciclista en sus proximidades, bien en la propia calzada, bien en el carril-bici o en el arcén derecho.»

Artículo Cuarto.

Se añade un nuevo apartado al artículo 42 del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, quedando redactado en los siguientes términos:

«3. Las bicicletas, además, estarán dotadas de los elementos reflectantes debidamente homologados que reglamentariamente se determinen. Cuando sea obligatorio el uso de alumbrado, los conductores de bicicletas además llevarán colocada alguna prenda reflectante si circulan por vía interurbana.»

Artículo Quinto.

Se añade un nuevo párrafo en el apartado 1 del artículo 47 del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, quedando redactado en los siguientes términos:

«Los conductores y, en su caso, los ocupantes de bicicletas estarán obligados a utilizar el casco de protección en las vías interurbanas bajo las condiciones que reglamentariamente se establezcan.»

Artículo Sexto.

1. El artículo 12.1 del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, queda redactado en los siguientes términos:

«No podrá circular por las vías objeto de esta Ley, el conductor de vehículos o bicicletas con tasas superiores a las que reglamentariamente se establezcan de bebidas alcohólicas, estupefacientes, psicotrópicos, estimulantes y otras sustancias análogas.»

2. El primer párrafo del apartado 2 del artículo 12 del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, queda redactado en los siguientes términos:

«Todos los conductores de vehículos y bicicletas quedan obligados a someterse a las pruebas que se establezcan para la detección de las posibles intoxicaciones por alcohol. Igualmente quedan obligados los demás usuarios de la vía cuando se hallen implicados en algún accidente de circulación.»

3. El artículo 65.5.2.b) del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, queda redactado en los siguientes términos:

«Incumplir la obligación de todos los conductores de vehículos y bicicletas de someterse a las pruebas que se establezcan para la detección de posibles intoxicaciones de alcohol, estupefacientes, psicotrópicos, estimulantes y otras sustancias análogas y, la de los demás usuarios de la vía cuando se hallen implicados en algún accidente de circulación.»

Artículo Séptimo.

El apartado 7 del anexo del Real Decreto legislativo 339/1990, de 2 de marzo, por el que se aprueba el texto articulado de la Ley sobre Tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial, queda redactado en los siguientes términos:

«7. Ciclomotor: tienen la condición de ciclomotores los vehículos que se definen a continuación:

a) Vehículo de dos ruedas, provistos de un motor de cilindrada no superior a 50 cm3, sí es de combustión interna, y con una velocidad máxima por construcción no superior a 45 km/h.

b) Vehículo de tres ruedas, provisto de un motor de cilindrada no superior a 50 cm3, si es de combustión interna, y con una velocidad máxima por construcción no superior a 45 km/h.

c) Vehículos de cuatro ruedas cuya masa en vacío sea inferior a 350 kg, excluida la masa de las baterías en el caso de vehículos eléctricos, cuya velocidad máxima por construcción no sea superior a 45 km/h y con un motor de cilindrada igual o inferior a 50 cm3 para los motores de explosión, o cuya potencia máxima neta sea igual o inferior a 4 kW, para los demás tipos de motores.»

DISPOSICIÓN FINAL ÚNICA.

1. El Gobierno, en el plazo de tres meses desde la publicación de la presente Ley en el Boletín Oficial del Estado, adaptará el Reglamento General de Circulación, aprobado mediante Real Decreto 13/1992, de 17 de enero, a lo previsto en la presente Ley, con el fin de incrementar la seguridad de la circulación de los ciclistas por las vías públicas. En particular, el Gobierno regulará las obligaciones que deberán cumplir los conductores de vehículos a motor en lo relativo a las reglas de moderación de velocidad y cambios de dirección, así como el transporte de menores en bicicleta determinando las condiciones de seguridad en que se deberá realizar el mismo.

2. El Gobierno dictará las disposiciones reglamentarias necesarias para la aplicación de las normas contenidas en esta Ley a las vías de carácter fronterizo.

Font: Direcció General de Tràfic


Preparen un cànon per aplicar a l’ADSL i a qualque aparell capaç de reproduir copies

Manel | 04 Abril, 2005 10:23

L’Associació d’Internautes denúncia un anteprojecte de llei on el Govern de l’Estat aplicarà un impost sobre DVD, ordinadors, ADSL, impressores, gravadores de CD/DVD i a qualque aparell electrònic capaç de reproduir copies. Benvinguts a l’era socialista de les noves tecnologies i de la informació.

El Gobierno aplicará un canon sobre DVD, ordenadores e impresoras

El gravamen afecta también a los grabadores de CD e incluso al ADSL. Los ministerios de Industria y Cultura han elaborado un anteproyecto de ley que establece la implantación de un canon sobre la venta de todos los aparatos electrónicos capaces de reproducir copias. Las empresas han advertido al ministro Montilla que eso encarecerá entre un 25% y un 40% los precios de los productos.

 (Segueix)

Fi a quatre xalets en Llucalcari (Deià), però encara queden molts en situació il·legal

Manel | 01 Abril, 2005 10:27

Davant la insistència dels especuladors de la terra d'omplir la illa de xalets, el Tribunal Suprem obliga a la demolició de 4 xalets a la zona protegida de Llucalcari i critica les estratègies per evitar l’execució de les sentències. L'Ajuntament ha realitzat junt a una promotora tot tipus d'ardits per a evitar l'enderrocament. Aquesta zona està protegida per la Llei de Patrimoni històric i declarada Bé d’Interès Cultural.

Evidentment, tot això té un preu per als ciutadans: el batlle ha dit que “tant me fa qui pagui les possibles indemnitzacions, ja sigui el Consell que actualment té la competència o el Govern o ambdues institucions: qui ha de pagar és qui va autoritzar en el seu moment a l'Ajuntament a donar la llicència. Sense aquesta autorització no s'hagués donada, com tampoc no es dóna actualment dins el sòl rústic del municipi”. Les imprudències dels polítics a favor dels seus interessos les paguem amb els nostres impostos...ells no assumeixen risc algun.

És un desig de tots els que estimem la Serra i la natura en general que algun dia la Serra de Tramuntana sigui declarada parc natural.

El Tribunal Suprem posa punt-i-final al llarg conflicte dels xalets de Llucalcari (Deià) i critica les estratègies per evitar l‘execució de les sentències. LA DEMOLICIÓ DELS 4 XALETS DE LLUCALCARI JA NO SE PODRÀ AJORNAR MÉS


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb